Enemy of the state?

I går var jag på en jobbintervju och tio minuter in i mötet inser jag att det här är slöseri med tid och att jag på inga villkor kommer att erbjudas tjänsten.

-Är du aktiv på sociala medier? Som anställd på en stalig myndighet måste man tänka på vad man delar och skriver. Det gäller även privat där man inte får uttrycka sin åsikt.

-Jodå, jag har en blogg med läsare från hela världen och en Facebooksida med över 9.000 följare/vänner, men jag delar bara kattbilder och matrecept – inget politiskt där inte. 😇

-Om vi slår på dig i vårt register, får vi någon träff då?

-Nja, alltså jag blev förvisso anmäld för ett brott efter att jag delade en bild som kritiserade kvinnoförtryck inom islam, men åklagaren lade ned ärendet eftersom brott inte kunde styrkas så det räknas väl inte då? 🤔

Nej jag svarade så klart sanningsenligt på alla frågor, men det finns inte en chans att de lär anställa mig – jag passar helt enkelt inte som statstjänsteman. Tur att intervjun jag var på tidigare i veckan kändes så mycket bättre och där struntar de i vad jag tycker, tänker eller gör privat!👍

#savage

15 reaktioner till “Enemy of the state?

   1. Du har fel åsikter.Titta på valfri åklagare/advokat som har de rätta och goda värderingarna.De twittrar i parti och minut och skäms inte för sina liberala/vänsteråsikter.Så jodå,visst kan man vara aktiv på sociala medier ifall man har värderingar som ligger i tiden.Det är tom en merit.

    Gillad av 1 person

 1. Statens kontroll över individen har nått nivåer som ingen trodde var möjlig ens i det värsta scenariot.

  Alla myndigheter har pålagts en värdegrund som sänker takhöjden för vad man får säga. Den för också med sig en självcensur och angiveri. I samhället har staten lagt värdegrunder som tystar befolkningen, det mest kraftfulla har varit detta att benämna någon som rasist eller invandrarfientlig.
  Staten använder sig av många olika kanaler, otaliga på nätet. Se t ex den officiella sajten sweden.se där det regelbundet desinformeras på de flesta upptänkliga sätt. Staten har kontroll över vad som sker överallt genom alla de utnämningar som gjorts i myndigheter och organisationer. Om en myndighet inte lyder får den inte begärt anslag.

  Det du var med om på anställningsintervjun är inte förvånande, det är rutinmässigt förfarande numer. Ingen vågar släppa in någon i en myndighet etc och sedan själv riskera att drabbas om den insläppta visade sig inte vara lydig mot värdegrunden.

  Vi har fått det demokratiska samhällets värsta fiende, korruption, självcensur och angiveri. Så blir det när människor är rädda, när staten blir en fiende och inte befolkningens skydd.

  Gillad av 1 person

 2. ”-Om vi slår på dig i vårt register, får vi någon träff då?”
  Fråga vad det är för register och vem som är ansvarig för insamling av dessa personuppgifter. Är det ett lagligt register? Be att få se vilka uppgifter dom har sparat om dig. Det blev ju ett himla liv om register med kriminella utlänningar…

  Gilla

  1. Det är nog direktkontakt till den informella säkerhetstjänsten Expo.En stiftelse som samlar information från olika källor på nätet bland annat.En stiftelse utan insyn från myndigheter.Myndigheter omfattas av ett regelverk och måste ta hänsyn till det men det gör inte Expo.De är djävligt farliga och har ju av FOI klassats som extremister.

   Gilla

   1. Men om en person aldrig varit i klammeri eller pà annat sätt varit i kontakt med rättvisan, varför skulle vederbörande finnas i detta register?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s