Att bränna bilar och vandalisera har för vissa blivit en sport

De anlagda bränderna fortsätter – nu senast var det Teslas serviceanläggning i Malmö som fick påhälsning i natt. Det är väl härligt att det alltid händer något som kan påminna oss om att vi lever i ett laglöst land där det enda våra överbetalda och handlingsförlamade ministrar får ur sig är floskler?!

Vilken tur att regimtrogen media har annat att rapportera om istället för att pressa våra ansvariga politiker – till exempel att EU-parlamentet ska rösta om ett förbud mot vissa namn på vegetariska produkter, vilket fått Miljöpartiet och Centern att gå i taket. Det hade varit rätt kul om förbudet gick igenom. 😁

Bildkälla: Sydsvenskan

14 reaktioner till “Att bränna bilar och vandalisera har för vissa blivit en sport

 1. Pålitliga källor med insyn säger att Länsförsäkringar håller på att gå omkull ekonomiskt.Man har en längre tid försökt att gå samman med andra bolag men Lf är så hårt exponerade mot just bränder att det skulle bli en farlig belastning för ett ev samgående.Jag har redan flyttat mina pengar från Lf bank då man inte har insyn i hur pengaflödena går mellan de olika Lf bolagen.Det är skrämmande utveckling och visar hur dessa skador påverkar mycket och viktiga delar utöver den direkta skadan.

  Gillad av 1 person

  1. Igår fick jag ett brev från Länsförsäkringar. Texten utanpå kuvertet: ”Ni är med och delar på 200 miljoner i återbäring.” 2019 var ett bra år för Länsförsäkringar. Kunderna hade färre olyckor och skador än vad de räknat med. Jag kommer därför att få tillbaka 778 kr och detta från ett bolag som enligt @Rolf håller på att gå omkull.

   Gilla

   1. Det jag hört gäller 2020 och då inser man ju att det kan stämma eftersom explosioner och bränder har blivit fler och mer omfattande.Det har hänt väldigt mycket på väldigt kort tid.Jag har garderat mig genom att skippa Lf bank.Fick du det brevet nyligen? Jag hade också mina förs.i Lf 2019 men här har inte kommit ngn återbäring.

    Gillad av 1 person

   2. Konkursmässigt? Knappast.

    Länsförsäkringar AB
    Senaste finansiella rapporten
    Delårsöversikt januari-juni 2020
    Perioden i korthet
    Länsförsäkringar AB-koncernens rörelseresultat uppgick till 1 130 (1 453) Mkr. Räntabiliteten på eget kapital uppgick till 7 (10) procent.
    Länsförsäkringar Sakkoncernens rörelseresultat uppgick till 133 (375) Mkr. Premieintäkt efter avgiven återförsäkring ökade med 9 procent till 3 288 (3 015) Mkr. Totalkostnadsprocenten minskade till 94,5 (96,1).
    Länsförsäkringar Bankkoncernens rörelseresultat uppgick till 876 (958) Mkr. Räntenettot ökade till 2 423 (2 272) Mkr.
    Länsförsäkringar Fondlivs rörelseresultat uppgick till 333 (375) Mkr. Premieinkomsten ökade till 5 529 (4 719) Mkr. Provisions- och avgiftsintäkterna ökade till 884 (848) Mkr.
    Uppgifter inom parantes avser motsvarande period 2019.

    https://www.lansforsakringar.se/stockholm/privat/om-oss/finansiellt/lansforsakringar-ab/

    Gilla

   3. Ja tompas11,jag återberättar bara vad jag hört och den bilden tycker jag bekräftas av delårsrapporten.Allt är ju sämre än 2019.Alla siffror är ju sämre.Resultat i sakförsäkring har ju försämrats rejält.Mina uppgifter stämmer nog tyvärr.

    Gilla

   4. Varför har skippat Lf-bank? Pengarna du har där omfattas ju av den statliga insättningsgarantin som gäller upp till 950 000 kr. Vid en eventuell konkurs får du ersättning av staten upp till nämnda belopp. Har du en större summa än denna så kan man du dela upp summan och placera på flera olika banker.

    Gilla

   5. Tompas11,hur lång tid tror du att det tar innan en bankkonkurs är avslutad och insättningsgarantin fallit ut? Säkert minst fem år.Var skall jag ta pengar under tiden? Lån till hög ränta? Dessutom gäller inte garantin alla konton.Jag tycker att alla skall ha minst två banker med levande konton så att man snabbt kan flytta vid oro.Du Tompas11 som gillar livrem och hängslen borde fundera på det ifall du nu inte redan gjort det.

    Gilla

   6. Ja du Rolf det var länge sedan jag spred mitt kapital över flera banker. Jag har konton på 4 banker, samtliga med insättningsgaranti. Att inte lägga alla ägg i samma korg kan var klokt.

    Gilla

   7. Tomas 11,mycket klokt.Se bara till så att du gör några transaktioner några ggr om året.Jag hade ett konto som jag inte rört på ett bra tag och då kom det utan förvarning att kontot var avslutat och pengarna hade banken tagit.Man måste hävda sin fodran på banken genom att röra kontot då och då.

    Gilla

   8. Ja om kontot inte rörts på 10 år och summan är under 10k så kan banken plocka bort kontot.
    Jag har ett konto som jag inte rört på flera år, förrän i år då, och det var lugnt. Behållningen är dock över 10k.

    Gilla

   9. Om försäkringsbolagen får ökade kostnader för bomber och bilbränningar höjer de förstås premierna över hela linjen. Det är knappast fakturor som skickas till förövarna som dessutom aldrig betalat en enda krona i skatt och rimligen aldrig kommer att göra det heller.
    Var så säker, även om svensken får viss återbäring som kommer kostnaderna att fördelas på hela försäkringskollektivet.

    Gillad av 1 person

 2. Nej nu är ni orättvisa! De har det svårt i sina utsatta områden! Vad Sverige behöver är fler och större moskeer, gärna med ännu mer bidrag för att finansiera uppvärmning.
  Faktiskt, ni måste se de goda islam för med sig till Sverige. Svenskarna är smygrasistiska på ett så plågsamt sätt och ger inte våra muslimer tillräckligt stöd.
  Öppna era hjärtan!

  Gillad av 1 person

 3. När såg eller hörde vi en vänsterpartist eller s k miljöpartist ställa sig upp och ta åtminstone ett låtsasansvar för alla bilbränderna? Det är ju de människor som de importerat som orsakat bränderna? Varför har det inte tillsatts en kommission för att hantera detta för Sverige nya, stora och fruktansvärda? Hur många hundra bilar har bränts upp tro? Fler än tusen?
  När började det brännas bilar på detta sätt i Sverige? Vi vet alla svaret. Är det så det ska fungera i en demokrati? Varför stoppar regeringen inte denna grovt samhällsfarliga vandalism och kriminalitet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s