Sverige håller på att gå under när kriminaliteten breder ut sig men S säger nej till norska poliser

Ännu en dag där man vaknar till braskande rubriker om våldtäktsförsök, flera fall av grov misshandel, knivhuggning, grov skadegörelse, raketskjutning, bränder samt en död respektive en allvarligt skadad efter två olika skottlossningar.

Det är uppenbart att Sverige behöver fler poliser för att stävja den negativa spiralen med den eskalerande grova kriminaliteten, men som bekant råder det polisbrist i Sverige. I Norge är det däremot ett polisöverskott och därför föreslog polisfacket förra året att regeringen ska se över möjligheterna att rekrytera norska poliser.

Nu visar det sig glädjande nog att det finns en majoritet i riksdagen som är positiva till att anställa norska poliser i Sverige. KD har lagt fram det i sin budget och även L, C, M och SD tycker att idén är intressant.

Men av någon anledning tycker de rödgröna annorlunda och justitieutskottets ordförande Fredrik Lundh Samuel (S) säger att det är fel väg att gå och att vi måste fokusera på att få fler svenska ungdomar att söka in på Polishögskolan.🤦‍♀️

Hur kan S i ett läge som detta mena att det är ett dåligt förslag att anställa tillgängliga kompetenta poliser med erfarenhet och att det vore bättre att vänta på att nyutexaminerade rookies ska rensa upp gatorna om X antal år? Har de ens förstått vidden av problemet?

Obegripligt och det skulle inte alls förvåna mig om JÖK-partierna faller till föga efter påtryckningar från S och röstar nej tillsammans med regeringen när det blir skarpt läge. Det är trots allt ingen prioritet att säkerställa medborgarnas och rikets säkerhet i det här landet där sunt förnuft lyser med sin frånvaro i maktens korridorer! 👎

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

Källa: Aftonbladet

12 reaktioner till “Sverige håller på att gå under när kriminaliteten breder ut sig men S säger nej till norska poliser

 1. Sosseriet tycker kanske att ”poliserna” måste ha gått genus- och mångfaldskurser på Södertörns ”högskola” och ha rätt ”värdegrund”…
  🤢🤮🤮🤮

  Gillad av 3 personer

  1. Eller… norska poliser måste vara tusen gånger bättre än svenska poliser.
   Sedan kan vi gå vidare med danska domare och åklagare får ersätta de svenska dito.
   Och slutligen så väntar finskt tukthus på de dömda.

   Gillad av 1 person

 2. Han lät sådär grötmyndig den där socialdemokraten när han sa nej.

  Norska poliser har vi ju sett göra sitt jobb, ”ligg still annars skjuter jag dig i huvudet” som den norske polisen sade till araben.

  S inser säkert att de inte törs ta risken med norska poliser här, inte ens en mångkulturell genus-blm-tycka synd om” kurs skulle bita på dem. Tänk vilka rubriker i norsk media när allt avslöjas från insidan.

  Nä, svenska folket får allt lov vänts 7-8 är på nya poliser. Vem vet, kanske de tillåts göra sitt jobb då? Kanske rentav blir uppmanade att göra det av sina befäl. Kanske tom säga som norska poliser gör nu, idag, ”släpp vapnet direkt nu annars skjuter jag dig i skrevet”……😊👍

  Gillad av 2 personer

 3. Det börjar klarna när våldtäkt leder till utvisning.
  Vanlig våldtäkt ger ej utvisning. Det är ingen skillnad om det är dag eller kväll eller om kvinnan är ung eller gammal. Inte heller om kvinnan slås ner bakifrån som inledning på våldtäkten anses utvisning motiverad.
  Massvåldtäkt på barn går också an.

  MEN. nu har vi ett riktmärke. En utlänning våldtog en medvetslös och handikappa kvinna. Och se, han blir utvisad. Men säkert mest för att han har en hel del annat i bagaget skulle jag tro.

  Gillad av 1 person

  1. Hade jag varit försvaradvokat hade jag yrkat på samhällstjänst,jag menar att det måste anses som förmildrande att kvinnan var omedveten om vad som skedde.Samma resonemang som när domstolar anser att sexbrott mot barn inte är så allvarligt då riktigt små barn inte förstår vad de blivit utsatta för.Frige killen och ge honom ett fett skadestånd! Han hade ju vett att först bedöva offret.Human och viktig handling.

   Gillad av 1 person

 4. Behövs inte,med tanke på hur poliser och åklagare tycks bo på twitter så signalerar det väldigt mycket att det finns överkapacitet hos både polis och åklagare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s