Otryggheten ökar i Sverige men regeringen har helt andra prioriteringar

Enligt den årliga Nationella trygghetsundersökningen från BRÅ, har otryggheten ökat i landet och särskilt stor oro finns bland unga män som utsätts för personrån även om det generellt sett är kvinnor som är mest oroliga.

Med tanke på hur den grova brottsligheten breder ut sig i landet, är det väl ingen överraskning för någon. Att rån mot barn och ungdomar ökat drastiskt har redan konstaterats tidigare, så givetvis känner sig den gruppen särskilt oroliga. Det går inte en dag utan att man läser om hur unga knivhuggits och blivit bestulna på mobiler, kläder, hörlurar etc och dessutom förekommer det ofta inslag av förnedring. För att inte tala om alla bombdåd, våldtäkter, gårdsrån, bilbränder, misshandelsöverfall och skottlossningar med mera som drabbar oskyldiga medborgare i allt större utsträckning. Självklart är folk oroliga över att utsättas för brott!

Allt detta är justitieminister Johansson väl medveten om och ändå har man inte lyckats skrapa ihop tillräckligt med pengar till rättsväsendet i nästa års budget – det är väl konstigt?! Hur prioriterar regeringen när klimatet, biståndet och invandringen går före svenska folkets trygghet? Men framförallt, hur kan man förespråka fortsatt hög invandring när man vet att det leder till ökad kriminalitet samtidigt som vi inte ens har kontroll över den existerande kriminaliteten?

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/okad-oro-att-utsattas-for-brott

10 reaktioner till “Otryggheten ökar i Sverige men regeringen har helt andra prioriteringar

  1. Inte klar med gårdagens pressträff ännu. Där stod Lövin och Johansson och presenterade sin överenskommelse.
    De stod där likt grötmyndiga politruker och påminde om Sovjettiden. De skulle lika gärna ha kunnat vinka hånfullt åt svenska folket. Inte heller här idag i det pseudodemokratiska Sverige finns någonting som påminner om en fri, offentlig debatt. Varje försök tystats med hånfulla, nedlåtande kommentarer, mestadels via regimkontrollerade medier inklusive nätet.

    Gillad av 2 personer

  2. Min poäng är att de kunde ha presenterat något annat.

    De kunde ha sagt ungefär som så att det nu var dags att ta hand om alla de som kommit hit, att Sverige behövde några års andrum för att stabiliseras, att de förstår oron hos svenska folket osv osv.

    De sade inte något sådant. I stället fortsatte att på samma närmast enfaldiga sätt med sin totala stumhet inför läget i Sverige, samma totala brist på vilja att göra det de borde som folkvalda, värna Sverige och svenskarna.

    Förfärliga människor, ut med dem! Förfärliga är de i sanning!

    Kanske kan det nu bli som jag ibland trott, att näringsliv och friska delar av den intellektuella eliten tar sig samman och ser till att dessa förfärliga människor avlägsnas.

    Gillad av 2 personer

  3. Polisen har nu officiellt deklarerat att man inte tar sig an och utreder sommarstugeinbrott. Där hänvisas till grannsamverkan.
    Sedan tidigare har man förklarat att ”vardagsbrott” inte är möjliga att utreda.

    Så ser det ut i ett land där staten tagit ifrån landets polismyndighet möjligheten att med våld stoppa kriminaliteten.
    Polisen skulle kunna stoppa kriminaliteten om den fick tillåtelse att använda våld. Polisen ska äga våldsmonopolet i en demokrati. Vår regering stoppar polisen från att utöva våldsmonopolet.

    Regeringen stoppar också rättsväsendet från att stoppa kriminaliteten. Det görs enklast genom att strypa pengarna till rättsväsendet.

    Sverige är med rasande fart på väg mot en mycket farlig situation. I andra, mindre stabila länder hade det vid det här laget gjorts försök till statskupp.

    Gillad av 2 personer

  4. 5 Afghanistanska män placerades i en klass , ett år senare var 29 flickor
    Hotade, sextrackasserade , förföljda.
    Skolan vägrade ta emot anmälan .
    När min dotter blev förföljd varje dag i ett år gjorde jag en anmälan.
    Polisen avskrev det efter tre dagar och kallade mig rasist.
    När folk fick reda på att jag anmält kom massa flickor och berättade för mig.
    Hur de inte vågar berätta för fröknarnas älsklingar var ju afghanistansk män.
    Allt flickor sa att de såg ut som mer än 25.
    Alla människor från hela världen har i minst 40 år ,
    Vetat att man ska säga att man är under 18.
    För då får man stanna och ta hit sina föräldrar.
    När politikerna sagt att det inte kommer ske . Är de de största idioterna i världen,
    För det fattar även en femåring.
    BRÅ är en skam för Sverige lika så alla andra förnekare.( Polis och politiker, skolor)
    Hundratusentals flickor har sextrackasserats och inte vågat anmäla eller har anmälts och blivit
    Stämplade som rasister eller inte blivit trodda.

    Gilla

Lämna en kommentar