Fler siffror i statistiken

I går sjönk ännu en människosmugglarbåt – denna gång nära den grekiska ön Kreta, där 56 personer räddades ur havet och det är oklart hur många som saknas. Två barn och en kvinna hittades döda.

Tre nya siffror i statistiken tillsammans med hundratals andra som dör i havet varje år på jakt efter ett bättre liv och så länge EU styrs av ryggradslösa politiker som i sin strävan efter godhetspoäng fortsätter sända budskapet att de som tar sig ända fram i regel får komma in, så kommer människor fortsätta utsätta sig för livsfara för att ta sig till Europa.

Det här tycks vara en svår ekvation för både svenska folket och dess makthavare eftersom man envisas med att fortsätta med sin öppna hjärtan-politik.

I dagens Ystads Allehanda skriver en man en känslosam insändare med titeln ”När kylan når hjärtat, vad återstår då?”, där han skriver om hur förfärligt det är att Sverige inte bryr sig om migranterna i Moria-lägret som nyligen brann upp och att vi måste ställa upp för de utsatta yada yada. Men som så många andra missar han helt poängen – ju fler vi tar in i Europa desto fler kommer fortsätta komma bara för att hamna i läger med inhumana förhållanden eller kanske till och med dö på kuppen eller råka ut för trafficking.

Hundratusentals migranter väntar i Libyen och väldigt många tar andra vägar. Det är helt enkelt en ohållbar situation där det inte går att tänka med hjärtat, utan sunt förnuft är nyckeln om man vill uppnå resultat. Det bästa hade varit om EU:s ledare hade hittat kuraget att våga skicka hem migranterna och deklarera att Europa inte längre kommer hjälpa illegala migranter som försöker ta sig till kontinenten, utan de får söka asyl från hemlandet eller närområdet. Men att det ska inträffa ser jag tyvärr som en utopi! 🙄

#returntosender

Källa: Ekathimerini

12 reaktioner till “Fler siffror i statistiken

 1. Hade Europa varit tydligt med att migranterna kommer att skickas tillbaka hade incitamentet att göra dessa färder försvunnit.
  Men det finns ju en agenda bakom som går ut på att förändra Europa i grunden.
  Verktyget heter migration.
  Väljarna har det yttersta ansvaret.

  Gillad av 1 person

 2. Globalisterna i EU kommer inte att agera, det borde de flesta inse vid det här laget, till skillnad mot Löfven som ”inte såg det komma” Den förödande invandringen fortsätter med oförminskad styrka, allt för att bryta ned nationalstaten, och ersätta den med en överstatligt styre admistrerat av FN. Dessutom för den som tror att Ulf Kristersson kommer att sätta ned foten, måste inse att han är en av Bilderbergarna, precis som sin företrädare Reinfeldt:
  https://www.friatider.se/ulf-kristersson-klar-f-r-bilderberg-2019

  Gillad av 1 person

 3. I artikeln ovan finns en länk, kolla gärna vilka som deltog, och notera att klimatalarmisten Johan Rockström var en av de utvalda, och varför det är då kanske inte så konstigt…..

  Gillad av 1 person

   1. Precis, Rockström är en riktig ”hittepå” forskare, men endast pga att han är klimataktivist så kommer han fram som en allvetare, medan riktiga forskare som precis som riktiga experter inte är helt säkra på något, då det finns så många parametrar som kan ändra forskningsresultaten. Hela miljörörelsen är kapad av vänstersvammlare, de enda de har lyckats med är att hetsa fram ett helt osunt debattklimat,

    Gilla

 4. Sverige är på botten när ”Försvars”-högskolan skriver osann rapport om vilka det är som är system•hotande!

  Gillad av 1 person

  1. Ranstorp bara upprepar vad någon annan viskat i hans öra att han skall säga.En vidrig lögnare som slår nedåt på vanligt folk.En nyttig idiot och han bär syn för sägen.Mer säger jag inte.

   Gilla

 5. Det är verkligen ”hela havet stormar” nu. Utan ett historiskt perspektiv är det mer än svårt att orientera sig, att förstå vad som händer. Nyss var ju Sverige ett ”fridfullt och vänligt land med goda politiker”.

  Men var det så? Fanns det inte några rörelser på djupet som förebådade det vi ser nu? Självklart, skeendena sträckte sig bara över så många decennier att många knappt uppfattade rörelsen.

  För den intresserade kan påminnas om filosofen Kant som i skriften ”Om den eviga freden” utvecklade sina tankar om det internationella samfundet. Han ställde sig frågan hur mänskligheten skulle kunna undvika de ständiga krig som plågat mänskligheten sedan historiens begynnelse. Svaret fann han i en världsfederation, ett hela världen omfattande förbund av fredliga stater. I hans tankegods fanns bl a att det finns en absolut moral där föreställningen om ”mänskliga rättigheter” var central. Kant betraktas, jämte flera andra, som föregångare till liberalismen. Vad som menas med liberalism måste definieras för att förstås.

  Kants samtida och motsats var Herder. Herders idéer kom att få avgörande betydelse för att spränga sönder de multinationella imperier som fanns då, t ex det Ottomanska riket. Hans idéer förverkligades genom att länder med enhetlig befolkning, enhetligt språk bildades, t ex Italien och en mängd andra länder. Det skeendet fullföljdes efter första världskriget när nationalstater bildades.

  Den kamp som pågår idag i västvärlden, observera, inte österut, har sina rötter i tankegodset från bl a Kant och Herder, men även flera andra. Att just Sverige skulle komma att utmärka sig med aktiv införsel av miljoner muslimer och andra utlänningar har sin förklaring bl a i vad som skedde inom den socialdemokratiska rörelsen. Man kan där peka på bristen på bildning, lärdom och idéer som starkt bidragande orsak till förfallet. Utan idédebatt och offentliga samtal blir färdriktningen oklar, ett vakuum i maktcentrum uppstår som ger utrymme för allsköns människor med allsköns konstiga personliga idéer och föreställningar.

  I stället för att ägna sig åt att sköta landet har S låtit demagoger fylla seglen med allt konstigt vi ser idag. Skutan har tappat fart och skrovet är illa underhållet. Kanske måste skutan in på reparation. Vi får hoppas att det finns duktiga hantverkare på varvet där skutan tas in.

  Gillad av 2 personer

 6. ”I dagens Ystads Allehanda skriver en man en känslosam insändare med titeln ”När kylan når hjärtat, vad återstår då?”, där han skriver om hur förfärligt det är att Sverige inte bryr sig om migranterna i Moria-lägret som nyligen brann upp och att vi måste ställa upp för de utsatta …”
  Hur många känslosamma insändare skrivver denna man med anledning av att svenskar på t.ex. ålderdomshem eller andra vårdinstitutioner inte får kompetent och adekvat vård eftersom:
  a) tillräckligt med personal saknas
  b) personal har bristande utbildning
  c) personal har ej tillräckliga språkkunskaper (svenska)
  d) resurser saknas eftersom samhället belastas med kostnader för utländska brottslingar
  e) ålderdomshemmen görs om till bostäder för utlänningar som flyttat till Sverige
  f) …
  g) …
  Att svenskar dör och vanvårdas p.g.a. ovan listade faktorer är för personer med ”goda” hjärtan ointressant.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s