EU hotar med sanktioner mot Turkiet men varför river man inte deras EU-medlemsansökan?

Efter att Turkiet under en längre tid spelat Allan gentemot Grekland, fick EU efter mycket om och men till slut ändan ur vagnen. Efter ett sammanträde med EU:s utrikesministrar kom man överens om att överväga ytterligare sanktioner mot Turkiet om landet inte upphör med sin prospektering av gas och olja i den östra delen av Medelhavet.

Beskedet från Bryssel har skapat irritation i Ankara och i ett uttalande på det turkiska utrikesdepartementets hemsida uttrycker Ankara anklagelser mot Grekland för ”maximalistiska handlingar och påståenden i strid med internationell rätt” samt menar att EU genom att ge Grekland ”ovillkorligt stöd”, eskalerar spänningen ytterligare.

”Det är inte upp till EU att kritisera Turkiets kolväteverksamhet inom sin egen kontinentalsockel och kräva att de upphör. Som bekräftats av EU-domstolen, har EU ingen behörighet i denna fråga. Denna uppmaning strider mot EU:s eget regelverk och internationell rätt. Vi uppmanar EU och EU-länderna att inte stödja Greklands maximalistiska påståenden i strid med internationell lag, under förevändning av solidaritet inom unionen. Ett sådant språk som EU använder kommer bara att stärka Turkiets beslutsamhet. Turkiet kommer trots alla olagliga allianser mot landet att fortsätta att resolut skydda vårt land och turkcyprioternas rättigheter samt intressen. Grekland och Cypern bör erkänna att situationen inte längre är hållbar och Bryssel måste agera opartiskt samt vara en ärlig mäklare om de önskar en lösning i östra Medelhavet.”

Turkiet signalerar således att man inte tänker låta sig hunsas av EU och jag tror inte att Bryssel är intresserade av att stöta sig för mycket med sultanen eftersom man inte vill riskera att Erdogan öppnar portarna in till Europa för all världens migranter, så det är nog mest tomma ord istället för reella hot som uttrycks från ministrarna. Det jag däremot inte förstår är varför man inte river Turkiets EU-medlemsansökan? Det borde gjorts för länge sedan – ett sådant odemokratiskt land där man trampar på mänskliga rättigheter, blankt struntar i yttrandefriheten och inte respekterar sina grannar, hör inte hemma i Europa!

https://www.ekathimerini.com/256351/article/ekathimerini/news/turkey-expresses-annoyance-with-eu-after-berlin-statements

15 reaktioner till “EU hotar med sanktioner mot Turkiet men varför river man inte deras EU-medlemsansökan?

 1. Våra vänsterliberala makthavare jobbar på att förvandla EU till en provins i Turkiet.
  Måtte man med ålderns rätt slippa den utvecklingen.

  Gilla

  1. Ordet ”vänsterliberal” är ett omstritt ord och bör inte användas, eftersom ”vänster” beror traditionellt på var man står på välfärds-skatte-skalan, men kan idag även avse var man står på massmigrationsskalan.

   Ordet ”liberal” beror på vad som anses vara ”frihet” Liberalernas bombliberalism är ju också en slags ”frihet”, men det är ju ingen frihet från bomber för de barn av olika raser som bomberna sliter i bitar. De där krigsförbrytelserna är ju en form av vidrig rasism.

   Alltså betyder ordet egentligen vad som helst och då ingenting och blir då en s.k. ”floskel”, d.v.s. lögnaktigt. Jag tror inte det är ditt syfte att ljuga, vilseleda och bedra dygnet runt, likt fulmedia, så jag föreslår att du slutar använda fulmedias lögner och försöker hålla dig till evident sanning istället!

   MVH

   Gilla

   1. Vet inte om mitt genmäle hörs upp på den höga hästen men jag provar.
    För mig är Sveriges sönderfall ett resultat av att vänstern och det jag klassar som liberaler samverkar i en ohelig allians i en agenda som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
    Dessa två ideologier samverkar enligt min subjektiva åsikt och ger ett oikofobt och dekadent Sverige där jag inte har någon plats.
    Ännu så länge har vi ju någon form av åsiktsfrihet i detta land och jag avser att nyttja den rättigheten så länge jag har den möjligheten.
    Så jag får nog göra dig besviken med beskedet att jag avser att fortsätta beskriva det sjukdomstillstånd som drabbat vår arma nation som ett vänsterliberalt tillstånd.

    Gilla

   2. Jag ser samma problem som dig och har ungefär samma åsikt om det folkförräderi som pågår och det är klart att du ska få ha vilken åsikt du vill och får använda vilka hittepå-ord du vill. Jag har själv några egna.

    Men Noam Chomsky förklarar 2:40 i denna komiska intervju varför man inte ska hitta på egna ord som ingen förstår betydelsen av. Svaret skulle ev. kunna vara av intresse?

    Mitt tips är alltså att använda ord som är exakta och alla vet betydelsen av om du vill att någon ska bry sig om vad du säger.

    ”Vänster” avser oftast de som är för socialism, d.v.s. ökat folkligt gemensamt ägande, särskilt av skola, vård och omsorg, samt kommunikationer och försvar, d.v.s. det som 7-partiets marknadsliberaler har nedmonterat i maskopi med varann, samt SD INTE tänker bygga upp igen, eftersom även SD är marknadsliberaler.

    ”Liberal” är synonymt med ordet ”frihet”, men ”frihet” är en floskel som kan betyda lite vad som helst beroende på vilken frihet som avses.

    Jag är för den frihet som kommer av socialismen, men är inte för det knasiga samhälle som extrem marknadsliberalism kombinerat med extrem massinvandring har skapat.

    Gilla

   3. Ska allt man säger och skriver analyseras ur perspektivet att alla ska kunna tillgodogöra sig budskapet så har man en grannlaga uppgift.
    Om det är kravet så tiger jag hellre.
    Sedan är det ju så att jag är väl medveten om att mitt tyckande inte betyder ett skit. Det Sverige jag vill ha är förstört och irreparabelt.
    Jag skriver mest för att ha rent samvete och deklarera att jag inte var en del i nämnda förstörelse.

    Gilla

   4. Det är en relativt liten uppgift att under några dagar vara motiverad att söka evident sanning, analysera den i meditation och därefter bli mer sann. Det är riktigt avslappnande och man blir glad av det. En direkt belöning.

    Det stora arbetet kan man välja därefter. Det kan ex. bli att se kreativa lösningar, analysera dem djupare, skaffa mod och medkänsla i balans med rationalitet och att ha intentioner.

    Om du känner att det som sker i vårt samhälle är fel och lögnaktigt, vilket jag gör, och du nu blivit upplyst om att det du säger inte är evident sanning, samt du faktiskt vill hjälpa till med sanna ord som bygger upp medvetandet i vårt samhälle, hur kan du då ha rent samvete om du sprider lögn istället för evident sanning? För mig går inte den ekvationen ihop.

    Gilla

   5. Som sagt, ingen bryr sig ett skit om vad jag tycker.
    För mig är det viktigast att torgföra att jag inte har varit delaktig i förstörandet i Sverige.
    Jag överlåter till dig att för den bildade, intellektuellt högstående dialogen.

    Gilla

   6. En gång såg hela Tyskland förstört och irreparabelt ut och Sverige+Finland framstod som en stormakt i Norden. Återigen marscherar krigsförbrytare in ovälkomna i världens olika länder och stödjer falskflagg-operationer, terror och diktatur.

    Men återigen kan Sverige bli en neutral alliansfri stormakt i Norden som istället för att krossas, blir den kraft som skapar stabilitet i regionen och påverkar världen så att det blir världsfred och balans, istället för misär och migration.

    Folket vill ha ett Nordiskt Förbund enl. Folkrörelsen Nej till EU. Det är bara det att 99% röstar för 8 st EU-vurmande partier istället för det som de faktiskt vill ha, samt att 0,9999% slänger bort sina röster på icke-valsamverkande småpartier.

    Men det är klart att den som sitter passiv och gråter på trappen, intill det hus som är raserat av 8-partiet, inte bygger upp någonting alls.

    Gilla

 2. Att medlemsansökan inte rivs av EU har att göra med ett flertal faktorer. Det är oerhört komplext och komplicerat. Ungefär som det där spelet plocke-pinn. Rör du en liten pinne får det återverkningar snart sagt överallt, lokalt, regionalt, globalt. Det har med politik, allianser, religion, historia, ekonomi, maktfullkomlighet osv osv. Besvikelsen i Turkiet är enorm över att landet inte fick bli medlem för många år sedan TROTS att Turkiet förklarade sig villiga att acceptera demokratin och alla dess spelregler. Turkiet är NATO-land vilket tidigare varit basen för utrikespolitiken. USA t ex har två flygbaser i landet. Landets geopolitiska läge, kontrollen av Eufrat och Tigris som ger kontroll över Iraks ekonomi (Irak förbrukar allt ytvatten som finns och behöver desperat mer samtidigt som Turkiet bygger dammar) osv osv i all oändlighet.
  Om EU skulle ”riva EU-ansökan” vore det som att kasta in en enorm bomb i Mellanöstern med globala återverkningar.
  Erdogan som person är givetvis oerhört viktig, självklart, han är uppbackad i landet av starka religiösa och ekonomiska krafter och av militären. Turkiet är en mycket stark militärmakt. När Turkiet köpte ryska luftvärnsrobotsystemet S-400 stoppade USA direkt Turkiets köp av deras bästa stridsflygplan, F-35. Turkiet hade piloter i utbildning i USA, tom denna stoppades omedelbart.
  Bättre att vi försöker göra något åt mördarna och våldtäktsmännen och våra fruktansvärda politiker här på hemmaplan, kanske har vi större framgång med det än att sticka handen i världens värsta getingbo?

  Gillad av 2 personer

 3. Flertalet turkar och deras hjälte och landsfader Kemal Mustafa Atatürk skulle nog ha full förståelse för total spärrning och utvisning av sekterister ur EU, tror jag. Om han hade levat hade han inte sett med blida ögon på sekterismens utbredning i varken Turkiet eller i EU. Så här sade Atatürk:

  ”Jag har ingen religion, och ibland jag önskar att alla religioner låg på havsbotten. En svag ledare, han behöver religionen för att upprätthålla sin regering; det är som om han skulle vilja fånga sitt folk i en fälla. Mitt folk kommer att lära sig demokratins principer, sanningens diktat och vetenskapens läror. Vidskeplighet måste bort. Låt dem dyrka som de vill; varje människa kan följa sitt eget samvete, förutsatt att det inte stör mentalt friskt resonerande eller ställer honom mot hans medmänniskors frihet.”
  /Mustafa Kemal Atatürk

  Han har bara fel i en sak, och det är uppenbart. De ska givetvis INTE få dyrka som de vill eller följa sina egna samveten, eftersom sekterismens samvetslöshet stör mentalt friskt resonerande och ställer sekteristerna mot sina medmänniskors frihet.

  Gilla

 4. Likhet finns mellan ”vänstern” och islam. Båda tror på ett tänkt, fjärran lyckorike. För vänsterns del ska det komma efter att en elit agerat med våld. Den dumma massan vet inte sitt bästa. Islam erbjuder detaljreglerat liv där våld mot icke muslimer är en viktig del. Himmelriket väntar som belöning, vissa tror där finns extra allt för männen. Jungfrurna som finns där i himlen, färdiga att våldtas, fortfarande är det oklart vilka de är, varifrån de kommer, även hudfärgen är oklar. Kristendomen erbjuder dysterhet, människan är syndig och måste leva ett lev i försakan och botgöring för att ev få komma in i himlen. Ännu är det oklart om det är samma himmel för alla troende. Så där håller det på, alla tror och ingen vet. Men nog är det fan att vi fått allt detta våld till Sverige helt i onödan och utan att vi ”syndat” ihop till det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s