Blakes mor tar avstånd från upploppen efter att hennes son blev skjuten av polis

Efter flera dagars protester i staden Kenosha – inklusive gårdagens dödsskjutning där två personer avled och en skadades – har hundratals demonstranter vandaliserat, tänt eld på bilar och hus samt drabbat samman med poliser på grund av att 29-årige Jacob Blake skottskadades allvarligt av polis i söndags. Nu skickar president Trump styrkor på över 1.200 man till delstaten Wisconsin för att stävja de pågående protesterna mot polisvåld, dessutom inleds en federal utredning kring omständigheterna när den svarte mannen Jacob Blake sköts i ryggen med sju skott av en polis när han lutade sig in i bilen där hans tre barn satt. Enligt Blakes far har sonen nu blivit paralyserad av sina skador från midjan och neråt.

Samtidigt har det framkommit att utredarna som undersöker skjutningen av Blake har hittat en kniv vid förarsidan i hans bil.
Omständigheterna kring skjutningen är oklara, men enligt uppgifter ska Blake ha ingripit i någon form av konflikt i en bostad.

Blakes mor Julia Jackson tar dock aktivt avstånd från de våldsamma protesterna i samband med att hennes son blev skjuten av polisen.

-”Min familj och jag är väldigt sårade och uppriktigt äcklade av upploppen och plundringen. Som hans mor ber jag er att inte bränna upp egendomar och orsaka kaos samt riva ner era egna hem i min sons namn. Ni borde inte göra det. Människor borde inte göra det i alla fall, men att använda mitt barn eller någon annan mammas eller pappas barn, vår tragedi för att reagera på det sättet är helt enkelt inte acceptabelt.”

Modern riktade sig också till USA: s president Donald Trump och bad om ursäkt för stötande kommentarer riktade till honom av en namnlös familjemedlem, liksom för det extrema våld som begåtts i hennes sons namn, men utan hennes familjs stöd.

-”Dessutom till president Trump, är jag ledsen att jag missade ditt samtal för om jag inte hade missat ditt samtal, kanske de kommentarer du gjorde hade varit annorlunda. Och jag är inte arg på dig alls. Jag har största respekt för dig som ledare för vårt land.”

Jackson gjorde intervjun sent i tisdags kväll, men det verkar ha varit för döva öron eftersom helvetet bröt ut på stadens gator för tredje natten i rad efter det.

Bra att familjen tar avstånd från upploppen och sedan får vi se vad utredarna kommer fram till. Tyvärr är det nog att hoppas på för mycket att alla ska ta ett steg tillbaka och sitta lugnt i båten tills utredningen är färdig – det är trots allt ett presidentval om bara några månader.

https://www.rt.com/usa/499113-kenosha-jacob-blake-mother-disgusted-violence/

https://www.hbl.fi/artikel/utredarna-skjutne-blake-hade-kniv/

6 reaktioner till “Blakes mor tar avstånd från upploppen efter att hennes son blev skjuten av polis

 1. Ett smakprov på samhället efter en ev. demokratisk valseger. Inga poliser, inga gränser, fri invandring, laglöshet, politiska domslut, strypt yttrandefrihet, självförsvar blir straffbart, mer rasism i samhälle, skolor och privata företag….

  Gillad av 1 person

 2. MO påminner om Tyskland på 1930-talet…
  Herschel Grynszpan sköt Ernst vom Rath på tyska ambassaden i Paris 1938-11-07,sen ”kristall natten”..
  Franz Ferdinad sköts 1914-06-28(kan missa något) inledningen till WW I..
  WTC & kriget mot terror, vilket är terror, uppmarsh till WW III..
  Somliga gjorde grymma $tålar på eländet, typ 4-5 000 000 000 $.

  Ja, vad tror ni om kalifatet vi lever i idag?? det är uppenbart nu…. fullständigt.
  Rixdagiset är rövkno.. at sen Palmes dagar…. kolla upp den göken mfl…Åsbrink,mannem bakom ”november revolutionen 1985” =eliminering av kreditbegränsning…
  Hur bra blev det 1992-3??

  Utländsk makt har styrt här allt för länge.

  Gilla

 3. Tror någon att ni pröjsar skatt för tidigare sk Sverige???
  Bättre sk välfärd??
  Hahaha!!!
  Wake the f.. k up!!
  Ni pröjsar allsköns terroristorganisationer.

  Mvh Per

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s