Fillers i och på allas läppar?

Jag har tidigare skrivit om skönhetsoperationer för kvinnor och uttryckt min negativa inställning – såvida inte medicinska skäl föreligger – då jag tycker att naturligt är bäst där ett gott resultat uppnås genom bra kost, regelbunden träning, ringa användning av smink, litet alkoholintag och exkludering av tobak.

Men skönhetsindustrin är ständigt växande och utseendehetsen börjar allt tidigare hos barn som matas med onaturliga ideal via TV och sociala medier.

Det är dock inte bara kvinnor som gör skönhetsingrepp – det ökar även bland män, där så kallad ”fillers” är en växande trend över hela landet. I till exempel Helsingborg har antalet kliniker som sysslar med injektioner tredubblats på tre år i takt med att de ”medvetna männen” dykt upp.

Ansiktsbehandlingar med fillers innebär att man fyller ut rynkor, djupa fåror samt fördelar volymen i ansiktet – det vill säga man fördröjer åldrande tecken i ansiktet. Men det är inte bara äldre män som går på fillersbehandlingar, även yngre män gör det i motverkande syfte.

Det är naturligt att åldras och rynkor hör till, det visar att man har levt – att se ut som ett babyface hela livet är det däremot inte. Men det räcker med att titta på hollywoodstjärnorna för att se hur varenda 50-plussare är i princip rynkfri.

Jag inser att det plastiga idealet är här för att stanna medan mitt eget mossiga motto är utdöende och när barnen är vuxna kommer antagligen skönhetsingrepp vara helt naturligt för varenda kotte. Skönt att man slipper genomlida det! 😁

Bildkälla: Sydsvenskan

6 reaktioner till “Fillers i och på allas läppar?

  1. Smink görs oftast av äckliga saker. VARJE DAG produceras 2.200 ton slamavfall i Sveriges reningsverk. I det finns kadmium, tungmetaller, Pfas, mikroplast, läkemedelsrester, smittämnen från Afrika och arabvärlden, rester från industrin, förorenat dagvatten från biltrafik osv osv. På de senast 6 regeringarnas bord har legat utredningar med starka uppmaningar att staka ut mål och ge anvisningar på olika sätt för att hantera slammet. I väntan på det har tusentals ton slam lagts på åkrarna för att bli av med det och för att återföra fosfor till marken och grödorna. Rätt äckligt det också, eller hur? Människobajs på åkern! Sverige importerar danskt bajs, renar lite och lägger på åkrarna. Miljöminister nu är obehagliga Isabella Lövin som ser som sin viktigaste uppgift att föra in mörkhyade och att beskatta svenskarna på alla områden med motiveringen att det behövs för miljön. I stället borde hon och Miljöpartiet ha arbetat mycket hårt med riktiga problem, som detta med slammet, i stället för att svika Sverige och lura väljarna.
    Danmark, Finland, Tyskland och många andra länder har kommit långt med detta problem. I Sverige har S och MP ansett det viktigare att importera människor som ligger Sverige och svenskarna till last. Människor som inte bryr sig ett dyft om miljön, se bara hur det ser ut i deras hemländer.
    Regeringen kommer fortsätta sminka Sverige på alla upptänkliga sätt fram till valet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s