Rektor för muslimsk friskola driver islamistiskt parti i Somalia med kopplingar till Muslimska Brödraskapet

Den muslimska friskolan Römosseskolan i Göteborg har genom åren kritiserats av både Skolinspektionen och från politiskt håll. Skolan har under åren 2012-2019 erhållit 370 miljoner kronor i främst skolpeng från svenska staten och Göteborgs kommun. Sedan 2019 pågår det en utredning från Skolinspektionen efter uppgifter om bland annat könsseparerad undervisning och skolan som sägs verka för integration, jämställdhet och demokratiska värden har haft skolböcker där shariaregler lärdes ut, bland annat stod det att ”kvinnan har sina plikter inom hemmet”.

Trots att skolans tillstånd gick ut 2017 har friskolan ändå fått grönt ljus att utöka sin skolverksamhet i höst.

I dag kommer nya uppgifter om att skolans rektor Abdirizak Waberi parallellt med sin rektorstjänst även är partiledare för ett islamistiskt parti i Somalia med kopplingar till Muslimska Brödraskapet. Partiet som enligt uppgift ska ställa upp i det kommande valet, heter National Unity Party och grundades av somaliern Abdurahman Abdullahi Baadiyow – välkänd inom Muslimska Brödraskapet där han bland annat varit talesperson. Muslimska Brödraskapet är terrorstämplade i vissa delar av världen, men inte Sverige och har som mål att introducera stater baserade på islam.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp menar att utbildningsväsendet är en viktig del i det Muslimska brödraskapets arbete, som går ut på att islamisera samhället och skapa en kokong runt muslimer där man motarbetar icke-muslimska influenser. Muslimska brödraskapet och även andra islamistiska grupper jobbar genom skolorna för att det stärker den ideologiska övertygelsen och då befläckas inte barnen med sekulära idéer eller av moralisk dekadens.

National Unity Party har ett samarbetsparti i Turkiet – Saadet, som är den politiska grenen av ”Milli Göruz” och bland annat har organiserat demonstrationer mot Mohammedkarikatyrerna samt förespråkat en militär upprustning i Turkiet för att möta ”hoten från väst mot muslimska nationer”. Det är för övrigt samma organisation som förre bostadsministern Mehmet Kaplan (Mp) hade kopplingar till och som ledde till hans avgång 2016.

Abdirizak Waberi är en före detta moderat riksdagsledamot som satt i riksdagen 2010-2014 och han är sedan tidigare känd i muslimska kretsar i Sverige efter att ha uppmärksammats för att ha varit vice ordförande för ”Federation of Islamic Organisations in Europe”, en organisation som enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp är en paraplyorganisation till just Muslimska Brödraskapet.

Römosseskolans rektor Abdirizak Waberi har även kritiserats för att ha företrätt islamistiska intressen i Sverige och har i intervjuer sagt att män har rätt att ta sig fyra fruar, att han inte tar kvinnor i hand, att mannen har rätt att slå sina fruar samt att män och kvinnor inte får dansa med varandra. Waberi har också klargjort att muslimer har rätt till halalmat och förespråkar att kvinnor ska bära slöja.

Abdirizak Waberi svarar inte på frågor utan meddelar via ett ombud att han är bortrest. Römosseskolans kansli har inte heller gått att nå via telefon och de har inte återkommit mailledes.

I höst ska skolan ta över före detta Vetenskapsskolans lokaler – en skola som i våras blev av med sitt tillstånd efter kopplingar till islamistisk extremism. Flera av de före detta anställda på Vetenskapsskolan ska ha fått nytt jobb på Römosseskolan.

Maria Wassén, regionchef på Skolinspektionen, säger att man ser mycket allvarligt på de här uppgifterna.
-”Vi ser mycket allvarligt på de signalerna vi har fått nu och ska se till att huvudmannen tar sitt ansvar. Vi måste verkligen göra det så att huvudmännen och den svenska skolan är fri från sånt som omkullkastar vår värdegrund.”

Men det är väl vad Skolinspektionen brukar säga och ändå får dessa skolor fortsätta drivas i Sverige. Det är makalöst!

Man undrar om våra politiker som bär ansvaret för islamismens utbredning i Sverige förstår vilka krafter de har banat väg för? Reflekterar Socialdemokraterna överhuvudtaget över att det kanske inte var så klyftigt att ingå avtal med Sveriges muslimska råd 1999? Skäms övriga partier för att de inte satt ned foten för flera år sedan? Nej, jag tror faktiskt inte det för de som strävar efter maktfullkomlighet och rikedom är villiga att göra precis allt för att nå dit!

#onlyinsweden

#stoppaislamismenisverige

https://www.expressen.se/gt/romosseskolans-rektor-leder-islamistiskt-parti-/

3 reaktioner till “Rektor för muslimsk friskola driver islamistiskt parti i Somalia med kopplingar till Muslimska Brödraskapet

  1. Jamen, regeringen är ju inte upprörd, inte V heller! Faktiskt är det bara SD som är upprörda och de är ju rasister, det vet ju alla. Så vad är problemet med att en somalier äntligen är företagsam? Är det detta med de 4 fruarna? Okej, 3 då?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s