Litauen terrorklassificerar Hizbollah – vad väntar Sverige på?

Litauen ansluter sig nu till USA, Israel, Storbritannien, Tyskland, Arabförbundet och Gulfarabstaterna genom att klassificera den libanesiska shiarörelsen Hizbollah som en terrororganisation.

Litauen har också utfärdat ett 10-årsförbud mot alla individer som har anknytning till den Iranstödda gruppen att komma in i Östersjöns territorium. Utrikesminister Linas Linkevicius deklarerade också att vissa personer inom den Iran-stödda organisationen utgör ett hot mot Litauens nationella säkerhet.

EU har endast terrorklassificerat gruppens militära vinge, efter en attack på en turistbuss i Bulgarien 2012.

Således dags för EU och framförallt Sverige att följa efter genom att terrorklassificera hela organisationen. Vad väntar man på? En annan organisation som bör ses över i Sverige är AFA, som numera är terrorklassificerade i USA.

Men av någon anledning verkar inte intresset att värna om rikets säkerhet finnas hos den svenska regeringen, vilket man inte minst visat genom sin passivitet under utbredningen av islamismen i Sverige som nu fått rejält fotfäste. De uttjatade fraserna ”vi har varit naiva” och ”vi såg det inte komma” är inte längre gångbara!

https://www.arabnews.com/node/1719236/world

7 reaktioner till “Litauen terrorklassificerar Hizbollah – vad väntar Sverige på?

 1. Sverige har EU:s svagaste lagstiftning mot terrorism, och det trots att nya lagar har införts. tror att senast var 2019, Sverige har fått kritik ett flertal gånger för att inte ha infört hårdare straff för terrorbrott av EU, Morgan Johansson har konsekvent sinkat och stoppat alla förslag sen 2013,
  och när straffen väl skärptes sa han att såna här reformer görs i flera steg, mao. Morgan och (S) har ingen som helst ambition att terrorklassa Hizbolla.
  Anledningen kan vara den vanliga undfallenheten mot klimatfacisterna i MP, som har haft som krav på att stoppa all straffbeläggning, för att de anser det vara ett åsiktsbrott

  Gillad av 2 personer

 2. Hezbollah har gott rennome för sin civila gren. Det kan vara orsaken till att dom inte generellt terrorstämplas.
  Netanyahu pekade ut deras vapenlager i Beirut 2018 varefter Hezbollah tömde det.
  Det var förmodligen tomt när någon anföll det med ett avancerat lågstrålande taktiskt kärnvapen nyligen.
  Det tycks som avsikten är att svälta ut Libanon för det var i st silos med spannmål som förstördes.

  När man kritiserar Hezbollah ska man vara medveten om att Israel skapades för att vara en kolonial utpost med en aggressiv och expansiv roll. Att motkrafter provoceras fram av det kan man förstå,
  Men Israel demoniseras hårt även från Usas gräsrötter så dom har ett dilemma hur dom ska kunna manövrera sig till en mer konstruktiv roll när Us/UKs eliters och den stora gruppen kristna zionister vilja är att dom ska vara deras aggressor där. De kristna zionisterna i Usa hoppas på att Messias ska nedstiga från himlen när judarna utkämpat ett apokalyptiskt krig och därefter ska dom judar som överlever omvändas till kristendomen.

  Zionismen är ett kristet puritanskt anglosaxiskt projekt som judarna fogades in i först på ett senare stadium.
  Folken i MÖ får inte veta det men en del av eliterna där börjar kanske inse det

  Gilla

 3. Men varför skulle Sverige plötsligt straffa många av sina egna medborgare eller gäster? Jag litar på Morgan, han har säkert goda skäl till varför inte bara Hetsbulla utan också många andra utsatta, kämpande och stolta män får stöd av regeringen. Det vore lika ologiskt att banna Hospilla som att säga att EU inte är bra för Sverige. Båda får och ska ha fortsatt stöd av vår insatta regering som förstår detta med utsatthet.

  Gilla

 4. Här har jag en klart annan uppfattning än dig i den här frågan. Med tanke på att israel precis bombat Beirut med en effekt som motsvarar Hiroshima, något som inte ens USA förnekar då både Trump och Pentagon för att försöka distansiera sig från vilka definitiva politiska och militära konsekvenser detta kommer att få, säger att det det var en bomb, dvs en israelisk missil eller drönare som antände ammonium nitratet. Israelisk? Det finns bara en aktör som skulle ha något intresse i detta och det är israel, som faktiskt också hotade med att ”bomba Libanons infrastruktur” tre dagar innan. Något man definitivt nu gjort. Hezbollah har redan lovat att vedergälla den soldat israel mördade i Syrien (behöver jag ens säga att allt vad rasstaten israel gör är oprovocerat och olagligt?) Något israel vet kommer att inträffa och därför befinner sig soldaterna i norr i sina bunkrar eftersom ingen vill har någon motivation att dö för dessa riskfyllda spel israel håller på med. Nu har man alltså bombat Libanons huvudstad på detta fruktansvärda sätt vilket innebär att Hezbollah, om deras egna och Libanons undersökningar kommer fram detta och det är mycket som talar för det, har en mycket större vedergällning att företa, något som man lovat tidigare i händelse av att vad nu skett inträffar: bomba den stora hamnen Haifa, också med stora lager av ammonium med ungefär samma konsekvens. När israel förlorade sitt krig mot Hezbollah/ Libanon 2006 förstod man att det var kört och att denna 70 år långa blodiga ockupation oundvikligt kommer att leda till sitt slut förmodligen lika våldsamt som israel blev till. Hezbollah är nu ännu starkare och detta förklarat israels beteende. Och en sak skall vi ha jävligt klart för oss, hade det inte varit för israel (som ju också styr USAs mellanösternpolitik) då hade vi inte haft alla dessa människor från Mellanöstern här och nu lär det komma ännu fler när det officiellt kommer fram vem som blommar Beirut.

  Detta förklarar också slutligen varför israel desperat nu utövar påtryckningar på de länder i EU som ännu inte infört motståndsrörelsen Hezbollah på sina terrorist listor något som alltså du halkat på. Med ”vänner” som israel behöver vi inga ovänner.

  Gilla

 5. Jag tycker Tegnell ska få politiskt mandat att hantera ”Pissbullafrågan”. Han har tveklöst skickligheten att prata omkull de miljövänliga och välmenande ungdomarna utan fritidsgård i Hatbulla. Tegnells Coronastragi för Sverige går ut på att alla svenskar ska dö (order från regeringen). Samma taktik från en humanitär stormakt som Sverige är effektivare än de största klusterbomberna mot pojkarna i Hisspulla. Men, vill vi verkligen detta?

  Gilla

 6. Jag tycker Tegnell ska få politiskt mandat att hantera ”Pissbullafrågan”. Han har tveklöst skickligheten att prata omkull de miljövänliga och välmenande ungdomarna utan fritidsgård i Hatbulla. Tegnells Coronastragi för Sverige går ut på att alla svenskar ska dö (order från regeringen). Samma taktik från en humanitär stormakt som Sverige är effektivare än de största klusterbomberna mot pojkarna i Hisspulla. Men, vill vi verkligen detta?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s