Var femte vuxen i Malmö går på bidrag

I slutet av juli framkom det att Malmö blivit allt fattigare på grund av invandring och enligt en ny internrapport från Malmö Stad har det utbetalda totalbeloppet i ekonomiskt bistånd i staden ökat de senaste åren, även om antalet hushåll som behöver bidrag minskat och numera saknar nästan var femte vuxen Malmöbo arbete eller förmågan att arbeta.

19% av de vuxna Malmöborna hade år 2019 någon form av bidrag eller ersättning från staten eller kommunen som inkomst, vilket är högst andel bland Sveriges alla städer. Därefter följer Eskilstuna (18%) och Norrköping (17%).

I Malmö är det färre som har statlig sjukpenning och statlig sjuk- och aktivitetsersättning – istället är kommunalt ekonomiskt bistånd vanligare än i övriga landet. Malmö har också högst arbetslöshet bland Sveriges städer. Arbetslösheten bland personer som saknar gymnasieutbildning är särskilt hög i Malmö och i mars 2020 var arbetslösheten 40,5% i den gruppen mot 25-29% i jämförbara skånska kommuner.

Politikerna vill dock som vanligt inte skylta med de egentliga orsakerna till det höga bidragstagandet i staden, utan skyller istället på att staden har brist på hyresrätter med låga hyror.

Malmös kräftgång fortsätter således och landets övriga kommuner som måste betala utjämningsbidrag för att hålla staden flytande jublar säkert över denna utveckling som verkligen visar att det är på väg åt rätt håll! 🤪

#onlyinsweden

#dubetalar

#viharvälingaproblem

https://www.friatider.se/malmo-betalade-ut-11-miljarder-i-socialbidrag

https://malmo.se/Fot/Roller/Press.html#/pressreleases/ny-rapport-hoega-hyror-en-del-av-foerklaringen-till-oekade-utbetalningar-av-ekonomiskt-bistaand-3025161

5 reaktioner till “Var femte vuxen i Malmö går på bidrag

 1. Det allt mer vansinniga kommunala utjämningsbidraget måste göras om, så att inte slösaktiga politiker kan använda bidraget som om det skulle vara kommunens ensak. Malmö har misskött sin ekonomi i många år, från att ha varit en välmående stad i slutet av 70-talet, till en av de fattigaste kommunerna. Dessutom har klyftorna bara växt, arbetslösheten ökar, och som det självklara förfallet så ökar kriminalliteten lavinartat. Men som så mycket annat där sossarna styr är man inte ett dugg intresserad att effektivisera, se över sina kostnader, eller ens ställa krav på de som får del av bidraget. Och så länge inga krav ställs, eller försök görs för att ändra i bidragssystemet kommer Malmö vara ett ”svart hål” i statens, och de övriga kommunernas budget.

  Gillad av 1 person

  1. Malmöborna är enbart fattiga på papperet.Det finns en stor svart ekonomi som inte syns.Med politikers goda minne.Man har gjort Malmö till en ekonomisk frizon där den svarta ekonomin tillåts blomstra.Det var M som föreslog att det skulle inrättas ek.frizoner i sk utsatta områden.Det blev ingen officiell verklighet men myndigheter och ffa skatteverket fick instruktioner om hur att hantera detta.För skatteverkets del blev det att inga skatterevisioner utförs mot mindre företag i tex Rosengård.Det är ju så att de flesta små företag i Rosengård drivs av invandrare så ja,indirekt har Malmös invandrare skattegynnats.Tacka M för det initiativet och på den vägen är det.Tur att skatteutjämningssystemet finns säger jag för svarta frizoner genererar inga skatteintäkter.Än en gång,tack era mentalt stukade politiker på den borgerliga halvan som informellt införde ek frizoner i Malmö.

   Gilla

 2. ”Går på bidrag”, javisst! Sedan sitter de en hel del på bidrag också på kaféer där de spanar och överväger vad som ska bli nästa erövring.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s