L verkar tro att det går att måla över problemen i landets getton

Liberalerna har som bekant som mål att inte ha några utsatta områden i Sverige 2030 och dagens budgetkrav är ett steg mot detta enligt partiledaren Nyamko Sabuni, som kräver att ett riktat förortslyft på två miljarder satsas i höstens budget från och med 2021 i syfte att förbättra villkoren i utsatta områden.

Förslaget ingår i förhandlingarna med regeringen och pengarna ska användas till att förbättra skolorna och den fysiska miljön, motverka hög kriminalitet samt minska trångboddheten.

Jag vet inte riktigt hur Liberalerna tänkt här, men man känner väl till att otaliga miljarder genom åren redan satsats på de så kallade utanförskapsområdena i landet utan resultat – skollyft, lärarlyft, fler fritidsgårdar med mera, varför skulle det göra någon skillnad den här gången? Tror Sabuni & Co verkligen att man kan trolla bort problemen genom att fräscha upp områdena? De som säljer droger och rivaliserande gäng struntar väl i om husfasaderna är målade i glada färger eller portuppgången är uppfräschad – de säljer giftet eller skjuter sitt offer oavsett hur omgivningen ser ut. 600 miljoner kronor per år för att förbättra den fysiska miljön i landets getton känns dessutom inte som väl investerade pengar när välfärdssektorn blöder ymnigt!

Varför inte satsa på Sverige skolor överlag istället för att sikta in sig på vissa grupper? Skolresultaten är verkligen inte de bästa, vi har brist på kompetenta lärare, klasserna är för stora och arbetsmiljön för både lärare och elever är förkastlig.

Liberalernas förslag lär dock falla i god jord hos regeringen, eftersom Socialdemokraterna 2018 gick till val på att inom de kommande fyra åren rusta upp miljonprogrammen för att öka tryggheten samt skapa ordning och reda på bostadsmarknaden genom att lägga 3,2 miljarder kronor årligen på detta. Saken borde således vara biff och snart kommer skattekronorna återigen regna över landets getton!

#detnyasverige

#vibetalar

5 reaktioner till “L verkar tro att det går att måla över problemen i landets getton

 1. Från en flyktingpolitik där flyktingarna fick låna pengar
  Till möbler och heminredning.
  Till att de fått allt gratis och lever lyx på skattepengar.
  34000 tusen för en barnfamilj . Det är en bruttoinkomst på minst
  47000 kr.
  Det är inte många vanliga arbetare familjer som tjänar det.

  Och det är absolut inte vad en svensk familj med en funktionshindrad/sjuk
  Försörjare får i bidrag.

  Alltså socialens standard är mycket mer än vad majoriteten av vanliga svenskar får leva på.
  Varför ska flyktingar eller lycksökare får bättre liv än vad håret arbetande svenskar får.

  Trots att flyktingarna bara fått det mycket bättre senaste 30 åren.
  än svenska folket,
  ökar kriminaliteten.
  Är det inte dags för media att ta fram fakta ,så våra outbildade politiker kan se
  Vad den extremt generösa bidrags politiken lett Sverige till.

  Politikerna försöker köpa de kriminella.

  Gilla

 2. Bra rubrik.

  Bombliberalerna borde istället sluta vara så bombliberala, eftersom bombliberalismen skapar misär i andra nationer, vilket leder till massmigration. Därefter borde de sluta vara så tokliberala, eftersom tokliberalismen leder till EU-vurm och frihandel som leder till kapitalflykt och arbetslöshet. Arbetslösheten i sin tur leder till ojämlikhet som i sin tur leder till ökad mordfrekvens.

  Mordfrekvensen har sannolikt inte med den ytliga yttre färgen på väggarna att göra, även om psykopater tenderar att vara djävligt ytliga. Ungdomar som inte ser någon framtid i samhället eller ser att de kommer få vara underklass åt överbetalda tokliberal politikeradel, som höjer sina egna arvoden och sänker sina egna skatter, tenderar givetvis att välja den kriminella banan.

  Een annan sak som är bisarr är viljan att släpa in extrema sekter med inhumana värderingar i vårt land för att förstöra för de stackare som har flytt sekterismen.

  Det mest oförklarliga är lärare som röstar på dessa bombliberaler som är ansvariga för att barn av andra raser slits i bitar i världen, får leva i misär, samt drunknar i Medelhavet. Fullkomligt bisarrt.

  Gilla

 3. Det är sådana analyser av dagens Sverige som gör att L är dömda att utplånas. För övrigt tycks det vara svårt att tankemässigt frigöra sig från den inom S förhärskande ide’konstruktionen att det mesta av djävligheter som utspelar sig är samhällets fel och kan åtgärdas med ännu mer pengar. Om man tillåtet sig att se objekt på vad som sker i Sverige idag så kan konstateras att detta förfärliga inte fanns innan införsel av mörkhyade ägt rum, mörkhyade som till allra största delen bekänner sig till islam. Naiviteten och okunskapen och oviljan att se vad som pågår är omfattande. Islam är en tro med en stark politisk agenda och ett framträngande av militärt snitt. Vapnet är våld och hot om våld inför vilket alla backar inklusive polis, rättsväsende och politiker. Demokratin i Sverige är nere på knä och tvingas nu till förhandlingar med islam. S:s möjligheter att sitta kvar vid makten tycks avsevärd då de framstår som de som kan rädda landet 2022. Så agerar en skicklig maktspelare.

  Gilla

 4. Censur är ett verktyg för makten. Bäst är om befolkningen idkar självcensur, dvs av sig själva fattar beslutet att inte diskutera vissa saker, att inte göra sin röst hörd annat än som ett tyst mummel några vänner emellan. Makten bedriver idag omfattande censur stärkt av en internationell trend som ideligen talar om vad man får och inte får tänka, säga, ja heller inte läsa. Vi får inte lyssna till andra röster än de som är ”godkända”. I fjärran skymtar bokbål, tänk på Aron Flam som redan är dömd av staten. Tänk på alla tjänstvilliga mediaanställda som idkar självcensur och bara sprider godkända uppfattningar.
  Även på denna sajt idkas självcensur. Att skälla på och ondgöra sig över skjutningar, bidragsfusk, ja ibland tom våldtäkterna, det går bra, det är relativt ofarligt. Men att diskutera, lidelsefritt, att resonera och försöka förstå vad som sker i Sverige idag, nä, där tar självcensuren vid, det uppfattas som för farligt helt enkelt. Svensken ”tiger och biter ihop” vilket i nuläget är självcensur.
  Andra tider kommer dock även om det lär dröja, tider där man kan blicka tillbaka på det som sker nu och i ord och text får och kan beskriva vad som sker.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s