Ny undersökning visar att en majoritet av afroamerikanerna är nöjda med polisnärvaron

I en tid när media mer än gärna pumpar ut budskapet att polisföraktet ökar samtidigt som man befäster uttryck som ACAB (All Cops Are Bastards), har en Gallupundersökning genomförts bland amerikaner med ett resultat som för omväxlingens skull visar en annan bild.

Enligt undersökningen anser 61% av svarta amerikaner att det nuvarande antalet poliser i deras område är bra, medan 20% anser att de till och med vill ha fler polispatruller.

Av alla amerikanska vuxna vill i genomsnitt 86% ha samma eller fler poliser där de bor. Svarta amerikaner är således lika nöjda med polisnärvaron i deras område som övriga etniska grupper.

Enligt enkäten anser cirka en tredjedel svarta amerikaner som ofta ser polisen i sitt område att polisen borde spendera mindre tid där (34%), men de flesta vuxna i denna grupp tycker att de borde spendera samma tid (56%) eller mer tid (10%).

Majoriteten av afroamerikaner, inklusive de som inte är säkra på att få bra behandling av polisen, vill att polisen ska lägga samma tid eller mer tid på brottsbekämpning i deras områden.

79% av de som haft en interaktion med polisen de senaste tolv månaderna säger att de vill att polisen ska tillbringa mer eller samma tid i deras område, medan bara 21% anser att det borde vara mindre.

Således har polisen brett stöd hos den afroamerikanska befolkningen och anledningen till att de våldsbejakande vänsteraktivisterna fått så mycket uppmärksamhet den senaste tiden beror enbart på att media hjälpt till att haussa upp deras sak till orimliga nivåer samtidigt som politiker och stora företag hakat på trenden i hopp om att de ska vinna lite godhetspoäng – allt på bekostnad av vanliga afroamerikaner som inte har något intresse av att stå på barrikaderna och orera om rasism, vitt privilegium samt kräva förbud mot både det ena och det andra, eller för den delen inte ägna sig åt vandalism och gå till våldsamma angrepp mot vita personer som de försöker ursäkta genom att påstå att de känt sig kränkta.

I slutändan kommer inte den afroamerikanska delen av befolkningen ha vunnit något på dessa i många fall oacceptabla aktionerna – tvärtom skapas det en motreaktion i samhället, vilket är beklagligt för alla medborgare som inte vill ha något med detta att göra.

Samma sak ser vi i Sverige där media försöker skapa fientliga stämningar mot polisen genom att främja aktivisternas sak istället för att kritisera och ifrågasätta samtidigt som det läggs väldigt stor fokus på att proklamera att Sverige är genomsyrat av strukturell rasism där svenskarna överlag är främlingsfientliga. Men att förvänta sig att de svenska mediehusen ska ta av offerkoftan och istället börja rapportera sakligt verkar förbli en utopi i landet där journalister inte ens vågar ställa ansvariga politiker mot väggen när nationen bit för bit faller samman!

#alllivesmatter

Vast majority of black Americans don’t want to abolish police

6 reaktioner till “Ny undersökning visar att en majoritet av afroamerikanerna är nöjda med polisnärvaron

 1. Subversiva extremvänstern är bra på en sak. Att som marginell grupp skrika och vråla för att få sin obehagliga agenda verkställd.
  Miljöpartiet är ett exempel.
  Om väljarna använde hjärnan i röstlokalen så hade detta inte varit ett problem.
  Vi håller oss nämligen med en politisk adel som makthavare som, enligt min uppfattning, sällan har bäring i folkdjupet för sitt styrande.
  Migrationspolitiken är ett praktexempel på det.
  Men folk röstar ju av hävd och resonerar tydligen som så:
  – Jag röstar på sosseriet för det var ju ändå Per-Albin som byggde Sverige… Och dagens sosseri är ju exakt samma parti som dåtidens socialdemokrati…
  Suck…

  Gillad av 1 person

 2. Vänstern har samma inställning som man har haft sen 60-talet till polisen, man kallar de gärna Aina, grisar etc. men när man behöver hjälp, är det polisens hjälp de vill ha. Jag har svårt att tro att svensken vill ha riktig anarki, lika lite som afroamerikanerna du skriver om vill ha det. Mer illa är att man har lagt den nya polisutbildningen på Södertörns högskola, med en massa genuscertifierat trams. Ett praktfiasko sågs senast för den ”nya” genuspolisen när polisen Lisa Simonsson knäböjde för pöbeln.

  Gillad av 2 personer

 3. I Sverige finns det poliser som skämmer ut vårt land så oerhört:

  Gilla

 4. Tack för att du publicerar viktig statistik. Hoppas trumpkampanjen fattar galoppen och betonar lag och ordning än mer i valrörelsen. Samma sak gäller Sverige inför 2022. Väntar på det parti som slutligen inser att fler poliser inte är en lösning om det blir mer av samma sak. Det behövs en ny Polis, Kriminalpolisen. Med en polischef som är folkvald. Som rekryterar riktiga poliser från den gamla polisen och i övrigt utbildar nya i Tyskland, Finland, Danmark och Israel. Den gamla polisen får hålla på med trafikövervakning, eftersök och ordning på fotbollsmatcher.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s