Vi läser dagligen om nya misshandelsattacker men enligt BRÅ minskar mäns våld mot män

Det går inte en dag utan att man läser om nya grova misshandelsattacker runt om i landet – oftast är förövarna i grupp och att någon form av tillhygge används är inte ovanligt. Senast i natt blev till exempel en man i Oskarshamn misshandlad av tre andra män när han var på väg hem och gärningsmännen använde någon form av tillhygge så att offret förlorade medvetandet.

Men enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ), har antalet misshandelsanmälningar som rör mäns våld mot män, minskat med 17% de senaste tio åren. Under coronapandemin har dessutom anmälningarna gått ner med 3% jämfört med samma period förra året.

Så hur går detta ihop? Antingen har antalet anmälningar minskat, eller så har media börjat rapportera mer om händelserna för inte har vi de senaste decennierna haft våldet så närvarande i vår vardag som nu där det dagligen rapporteras om män som misshandlas utomhus.

Att antalet knivhuggningar ökar i landet är däremot fastställt och där kunde vi nyligen läsa att en kriminolog bekräftade att det är främst kriminella invandrargäng som står för dessa brott. Barn som rånar och misshandlar andra barn är också ett ökande problem i samhället, där man också borde gå till roten med problemet istället för att stoppa huvudet i sanden som våra politiker är världsbäst på.

Överlag känns det för den vanlige medborgaren som att rättsväsendet i landet trampar vatten och att den eskalerande kriminaliteten varje dag kommer närmare utan att våra styrande gör tillräckligt för att hindra utvecklingen. Men vår regering vill absolut inte erkänna något nederlag utan fortsätter servera oss plattityder om hur mycket man gör för att stoppa den grova brottsligheten och att man värnar medborgarnas trygghet högre än något annat… yada yada. Deras mest trogna supportrar hejar fortfarande på, medan vi andra sedan länge sett att kejsaren står utan kläder.

Men det verkar inte spela någon roll vad som händer numera och våra makthavare skiter ärligt talat i om landet brinner så länge de får sitta kvar vid makten, så vi fortsätter vandra på inslagen väg och kan således glädja oss åt att det tydligen är färre män som misshandlar andra män i det naiva kungadömet i norr. Det är helt enkelt medias fel som vill skrämma upp befolkningen med sin nyhetsrapportering och skapa en falsk bild av ett våldsamt samhälle som egentligen inte existerar – Sverige är trots allt fortfarande ett av de mest trygga länderna i världen att leva i! 🥴

#onlyinsweden

https://www.sydsvenskan.se/2020-07-28/farre-fall-av-man-som-misshandlar-man

7 reaktioner till “Vi läser dagligen om nya misshandelsattacker men enligt BRÅ minskar mäns våld mot män

  1. Eftersom dekadens och laglöshet tydligen är det nya normala så tror jag att lösningen är att undvika urbana miljöer så långt det är möjligt. Ingen vilja verkar finns att vända utvecklingen så man får söka sig till ödemarken.

    Gilla

  2. Så upprätthåller staten våldsmonopolet. Genom att göra vad de ska och verkställa det. Allt enligt de regler som man kommit överens om i en demokrati. Våldsmonopolet är överlåtet till staten för att skydda medborgarna. Vi betalar skatt för att få skydd. Ett huvudskott som svar på ohörsamhet i en akut situation enligt nedan skulle imponera på gängen i Sverige. Ligg still annars skjuter jag dig. Och, om mördaren inte låg still skulle skottet komma.
    Här fick de pizza, ballonger och lekar och kvinnlig polis som skickas fram att knästående vädja. Fel signal skulle man kunna säga. Kvinnlig polis som nästan i böneställning vädjar med armarna uppåtsträckta, snälla ni, vi ger oss…..ni bestämmer, snälla ni…..
    Nu är det snart dags för den där utvisningshotade imamen att få miljon-skadestånd, processen pågår. Wilmas anhöriga fick 60.000 och en försvunne kropp. Vilken mardröm för familjen att aldrig få ro.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s