Mannen som upptäckte Amerika är inte längre önskvärd – Chicagos borgmästare faller till föga för aktivitetsprotester

Två statyer av Christopher Columbus som stod i parker i Chicago togs idag ned efter beslut från borgmästare Lori Lightfoot. Beslutet kommer en vecka efter att demonstranter flera gånger vandaliserat statyn samt försökt störta monumentet av den italienska upptäckaren som den 12 oktober 1492 var en av de första européer som lade ögonen på den kontinent som senare skulle komma att få namnet Amerika.

Stora kranar användes för att lyfta bort statyerna och en mindre grupp aktivister hejade på samtidigt som förbipasserande bilar tutade för att visa sitt samtycke.

I ett officiellt uttalande tas statyerna bort tillfälligt för att undvika fler våldsamma konfrontationer mellan poliser och demonstranter.

Beslutet läckte ut redan på torsdagsnatten och hundratals aktivister som samlats utanför Chicagopolisens station firade beslutet. Aktivisterna anser att Columbus är ansvarig för utrotningen och exploateringen av den amerikanska ursprungsbefolkningen.

Den italiensk-amerikanska kommittén är dock inte lika roade över det antidemokratiska beslutet och menar att amerikaner med italienskt påbrå känner sig förrådda. Man anser också att borgmästaren gett aktivisterna samt en destruktiv minoritet en röst.

Jag håller med italienarna i det här fallet – varför gå aktivisternas ärenden och framförallt varför försöka utradera historien? Det som hänt det har hänt och vi borde lära oss av historien istället för att försöka förtränga den!

https://www.aljazeera.com/news/2020/07/christopher-columbus-statues-chicago-parks-200724143543653.html

4 reaktioner till “Mannen som upptäckte Amerika är inte längre önskvärd – Chicagos borgmästare faller till föga för aktivitetsprotester

 1. Att vänsterextremisterna skulle ta över USA… Det såg man inte komma, för att travestera en viss sosse. Nästa bokbål och Gulag?
  Ännu en resedestination att kasta i papperskorgen.

  Gillad av 1 person

 2. De kan riva statyer men inte ändra historien.
  De kan heller inte ändra det faktum att det är i västvärlden som de stora tänkarna funnits, det är här uppfinningarna gjorts, det är här det skapats konst, litteratur etc etc av bestående värde. Riv på ni, era minuter i rampljuset är snart till ända.
  Det är fortfarande ett kaotiskt mörker i Afrika. Det mördas rätt friskt där, knappt ett enda land fungerar.
  Riv på ni, det ändrar inte naturens normalkurva av hur intelligensen är fördelad. Något som skulle behövas.

  Gillad av 1 person

 3. Lightfoot är demokrat och hatar Trump. Ännu ett bevis på vänsterns förakt för demokratin. Hon vill skydda kriminella vänsterslödder genom att uppmana personer att ringa polisen om dom ser att något misstänkt, d.v.s. om federala styrkor försöker stävja och stoppa kriminella handlingar. Avskaffa polisen men ring dom om ni ser något misstänkt. IQ Zara Larsson.

  https://www.rt.com/usa/495562-chicago-mayor-police-trump/

  Chicago mayor urges citizens to call cops on feds, so she can sue Trump for ‘abuses’ in crackdown on gun crime. Mayor Lori Lightfoot has urged Chicagoans to literally call the police over any “unconstitutional” actions by federal agents sent by President Donald Trump to help with a crackdown on skyrocketing violent crime.
  Residents should call the police or social services if they “see something that doesn’t look right,” Lightfoot said at a press conference on Wednesday.

  Gillad av 1 person

 4. Man kan ju fundera på om inte detta visar på att aktivisterna inte är önskvärda. Utan Columbus hade de ju inte funnits i USA idag, kanske inte funnits alls. Hälsn Tommy

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s