Den urholkade yttrandefriheten

Jag är så trött på att försvara min yttrandefrihet, men uppenbarligen är det vissa människor som inte respekterar att människor har olika åsikter och använder mig som något sorts hatobjekt.

ST-läkaren Shakira Arif är en av dem. Som synes har hon kartlagt min blogg och diskuterar mig på sin Facebooksida med sina vänner där hon anklagar mig för att hata och förolämpa muslimska kvinnor, medan hennes vänner påstår att jag sprider afrofobiska och rasistiska kommentarer.

Det är så löjligt eftersom det inte finns varken hat, diskriminering eller förolämpningar i mina inlägg. Att kritisera plagg som symboliserar kvinnoförtryck för många och uttrycka att man tycker att det är fel att små barn måste bära slöja är varken hat eller rasism.

Jag finner det direkt obehagligt att det finns så många intoleranta individer i det här landet som vill urholka yttrandefriheten och att våra makthavare låter det ske är ännu värre.

Jag skriver vad jag vill på mina plattformar och det vore önskvärt att de som inte gillar vad jag skriver slutar läsa istället för att lägga tid på att trakassera mig. Det ironiska är att Shakira Arif skickade meddelande till mig på Messenger för några dagar sedan där hon uppmanar mig att gå och göra något meningsfullt istället och lämna dem ifred samtidigt som hon själv lägger tid på att gå igenom min blogg samt hänga ut mig inför sina vänner.

Hon skriver dessutom rent ut på sin sida att hon hoppas att jag ska bli av med jobbet. Känns betryggande med läkare som är åsiktsförtryckare och stödjer angiveri!

Vart är det här landet på väg egentligen när man inte ens får uttrycka en åsikt utan att bli påhoppad?! I dag skrev en vän att denne skulle flytta hem till Norge igen då Sverige inte längre är vad det en gång var. Så sant och tyvärr verkar inte våra styrande ha ryggrad att dra i handbromsen!

#stoppaåsiktsförtrycket

25 reaktioner till “Den urholkade yttrandefriheten

 1. De som håller på och trakasserar dig bör läsa ditt inlägg ordentligt. Det är beklagligt att dessa påhoppade inte respekterar yttrandefriheten.

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 2 personer

 2. Det handlar, förstås, återigen om islam. Islam påbjuder sina anhängare att alltid och överallt trycka ner andras tro och åsikter och predika islam. Detta är varje muslims plikt. Därför kommer angreppen mot Jenny från alla håll. Varje angrepp har en muslimsk avsändare. Detta speglar precis det jag pekar på om och om igen, kampen mellan vems villkor för samexistensen som ska gälla. Man måste förstå att det inte är FB-bråk i vanlig mening utan en kamp mellan islam och vårt sätt att leva.

  Gillad av 3 personer

 3. Vad har sådana hatiska och intoleranta människor att göra på ett sjukhus egentligen? Och hur har hon tid att förfölja dig? Hon måste ha fått utbildningen med uppehållstillståndet som somalier fick busskort för några år sedan. Det blev pannkaka av alltihop. Denna galning har havererat helt.

  Gillad av 1 person

 4. Helt uppenbart vilka som saknar tolerans, och anser att åsiktsfrihet endast gäller de med ”rätt” åsikter. Hur denna Shakira Arif kan få jobba som läkare är en gåta, även om det hon skriver inte är direkt hatiskt, är det skrämmande att hon stödjer, och mer eller mindre uppmanar andra att förfölja, och piska upp ett hat mot dig. Stå på dig Jenny,

  Gillad av 3 personer

   1. Ja, det missade jag, väldigt illa hursom med att piska upp en hatstämning, man kan undra hur hon är som läkare? Klarar hon t.ex att ge alla patienter lika behandling?

    Gillad av 2 personer

 5. Man kan ju alltd hoppas att den intoleranta och hatiska Shakira Arifs arbetsgivare tar sitt förnuft till fånga och avslutar anställningen med omedelbar verkan. För hur kan en person med sådana primitiva och människofientliga åsikter jobba som läkare? Om hon nu verkligen med godkända betyg har avslutat en sådan utbildning? Jag skulle ej acceptera att en sådan läkare har något att göra med min familj eller med mig själv. För att tala klarspråk, hon har inget att göa inom yrken som har med kontakt med andra människor att göra. Inget att göra i Sverige eller västvärlden heller. Hon uttrycker vedervärdiga åsikter.

  Gillad av 3 personer

 6. Jisses vad Shaikra Arif gör självmål i sina kommentarer som du publicerat utdrag ur här Jenny. Hon vill vara en öppen muslim, men bevisar bara motsatsen. Men det har Shakira Arif iinte förstått. Riktigt bra som underhållning hennes utläggningar. Och det är gratis:)

  Citat: ”Eller när det står om hedersmord då tro dom direkt att det har med islam att göra.”… Hehehhe

  Gillad av 1 person

 7. Vad gör dessa anhängare av en medeltida religion här? De passar ju inte in i ett modernt västerländskt samhälle som de inte förstår sig på.

  Gillad av 1 person

 8. Det är så illa så illa. Uppenbarligen vill dom inte ha vare sig demokrati, åsiktsfrihet eller yttrandefrihet. Skrämmande är bara förnamnet och fruktansvärt att se hur dom ger sig på dig Jenny.

  Gillad av 1 person

 9. ”Uppenbarligen vill dom inte ha vare sig demokrati, åsiktsfrihet eller yttrandefrihet.”
  Vi har ju en regering, myndigheter och media som inte heller vill ha varken demokrati, åsiktsfrihet eller yttrandefrihet, vilket är förklaringen till tillståndet i landet.

  Gillad av 2 personer

 10. Jenny

  Ditt engagemang är imponerande och genomsyras av en klarsynthet.

  I Sverige, på och via sociala medier, pågår ett krig och de svenskar som inte förstår det riskerar att uppleva sig påhoppade, i andra fall att omplaceras (eller förlora jobbet) till att i tredje fall utsättas av myndigheters ingripande.

  För de av oss som står upp för Sverige och svenskarna måste klarsyntheten med mera utsträckas till det som karakteriserar ett krig. I fallet med ditt inlägg innebär det att förvänta sig minst de reaktioner du fått. Att i det läget inta en defensiv position genom att beklaga sig fungerar inte i ett ”krig”, om det inte är del av en strategi och taktik för att omgruppera och slå tillbaka.

  Svenskar behöver lära oss att slå tillbaka med samma vapen. Tids nog kan det åstadkomma skillnad. Ifrågasätt den aktuella invandrarens motiv och drivkrafter, hävda dig utsatt för hat och kränkningar – om inte annat för att informellt pröva likheten inför lagen – ifrågasätt om invandraren bör få behålla sitt jobb med mera.

  I en vidare mening har det visserligen hävdats att det är meningslöst att lägga tid på sådana genmälen – att slå tillbaka i sociala medier – men risken finns annars att svenskarna låter sig hunsas även på den virtuella arenan.

  Hur som helst, det aktuella fallet visar hur utomeuropeiska invandrare spelar på svenskars okunnighet och rädsla att slå tillbaka och den medvind som invandrare har i mainstream media.

  Fallet visar också på den polarisering som är ett faktum i dag, uttryckt bland annat i studier och opinionsundersökningar som antyder ett svenskt uppvaknande. Många invandrare kommer därför sannolikt att försöka ta ännu mer terräng på alla plan medan tid är.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har kommit en bra bit på väg mot att islam har fått ett riktigt starkt fotfäste i Sverige. Därmed utmanar de vårt sätt att leva, vår demokrati. De gör det med islams metoder, utan någon respekt för Sverige, svenskarna och svensk lag. Till det kommer den omfattande brottsligheten och våldet som är det sätt islam härskat med ända sedan den läran hittades på.
   Bekämpa islams inflytande i Sverige.

   Gilla

 11. Den där Shakira Arif, det är inte alls säkert att hon är läkare. Många muslimerna ljuger ju friskt om allt, t ex alla som blir påkomna med en blodig kniv i handen och en död kvinna på golvet, de blånekar, det är en framgångsrik strategi. Hon kan vara läkare, men under utbildning? Är hon utbildad i Sverige? Eller är det ett papper som är köpt någonstans? Om hon är utbildad i Sverige är det mycket troligt att hon fått fördelen att bli inkvoterad. OM hon är läkare visar hon ju sällsynt dåligt omdöme. Om Jenny kom som patient till henne, hur skulle hon göra då? En läkare har ju en läkaretik som säger vissa saker. Jag har mig veterligt aldrig sett en svensk vit läkare ta sig dessa friheter att smutsa ner läkarrollen med att på detta sätt gå till personangrepp.
  Men jag förstår varför hon gör det. Hon gör det för att hon är muslim och islam befaller henne att bekämpa alla otrogna.

  Gilla

 12. Hej Jenny och dina sektföljare!
  Tack för din gratis publicitet om mig och Islam.
  Jag önskar dig ett gott nytt år.
  Jag hoppas att du och dina sektföljare blir renad från all hat mot främlingar och religionsutövarer år 2021.
  P. S. Det är ingen idé att ni svarar på den här kommentaren eller skickar mejl till mig för jag kommer inte att svara eller ens läsa.
  Från aktivisten, bloggaren, danslärare, modelen, frun, mamman och leg vetenskapligt skolad ST-läkaren Shakira Arif

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s