Efter Ocean Viking kommer nästa fartyg lastat med migranter som vill till Europa

Häromdagen skrev jag om det norskägda NGO-skeppet Ocean Viking som opereras av Läkare utan Gränser och hjälporganisationen SOS Méditerranée, vilka drivit omkring på Medelhavet i snart två veckor med över 180 migranter ombord eftersom ingen europeisk hamn vill ta emot dem. Häromdagen vädjade de till EU att öppna en hamn eftersom maten börjar ta slut, flera migranter försökt begå självmord och migranterna hotat med att ta över fartyget samt tvinga manskapet att anlägga en hamn på europeisk mark.

I dagarna lade sig Italien platt och släppte in migranterna på Sicilien, men nu men nu har ett nytt fartyg med migranter dykt upp – nämligen Talia, ett libanesiskt lastfartyg som i fredags plockade upp 52 migranter från Medelhavet. De har fått avslag på sin begäran att lägga till i Italien och Malta.

Enligt kaptenen är läget akut då mat och vatten börjar ta slut samt förhållandena ombord inte är humana. Majoriteten av migranterna är från Somalia och Djibouti, varav många är i behov av läkarvård efter att ha överlevt krig i Libyen.

I söndags gick Malta med på att ta emot två skadade personer, men vägrade ta resten.

Snart kommer ett nytt fartyg dyka upp med nödställda migranter som räddats, sedan ännu ett och så håller det på eftersom man vet att Europa till slut faller till föga och släpper in dem. De är väl inte dumma heller de där människosmugglarna och migranterna lever så klart på hoppet.

Vi får se vilket land som faller till föga först – det är nog bara en tidsfråga. Sverige kan säkert sträcka ut en hand nu när den gröna elefanten fått nya krafter!

#vaknaeu

https://www.aljazeera.com/news/2020/07/italy-malta-reject-52-migrants-stranded-animal-cargo-ship-200706073633394.html

8 reaktioner till “Efter Ocean Viking kommer nästa fartyg lastat med migranter som vill till Europa

  1. Du presenterar ett och samma problem för oss som vi ställts inför i ett antal år nu Jenny, det är bra och viktigt. Det vi saknar är förklaringen varför det är nödvändigt för just Sverige att ta hand om människor som vill ha ett bättre liv. Det kan för många verka begripligt och ok om vi accepterar ett antal (är 200.000 eller 1 miljon tillräckligt många eller är 3 miljoner som är mer rätt???), men varför måste vi fortsätta ta emot utan att få förklarat varför? Behöver mp och S och V inte förklara för oss varför? Är det nödvändigt därför att de tillsammans är starkast och bestämmer så? Eller, är det nödvändigt därför att någon har bestämt att det finns något som ska kallas mänskliga rättigheter att komma till Sverige? Vad är det som är rätt och fel i denna fråga? Vi som litar på våra sinnen om vad som sker i Sverige, har vi fel när vi säger att det ni gör skadar oss? Varför får vi inte protestera mot det ni gör, vi lever ju i en demokrati sägs det? Är det för att ni är starkast som vi måste acceptera allt ni säger och gör? Är det detta som är rättvisa, det som den starkaste bestämmer? Men om vi inte vill det ni vill, hur ska vi bete oss då? När ni inte ens behöver göra det begripligt för oss varför vi måste låta oss skadas mer och mer, hela tiden?

    Gillad av 1 person

  2. Varför påstår dom att de är humana ?
    De hjälper lite och utpressar sedan
    Andra till att hjälpa till för evigt.

    Vad människor här förlorar och förlorat i decennier bryr de
    Inte sig om, för vi är inte människor?
    Är vi slavar för hela världens parasiter?

    Tvinga inte människor försörja dem de inte har bjudit in.

    Om Läkare utan gränser och andra organisationer inte fått
    Skattepengar hade de inte hjäpt migranterna.
    Så enkelt är det

    Gillad av 1 person

  3. Läser man vad Öfverklassen skriver på olika ställen ser man mer och mer antipati mot massinvandringen – väl inlindat….

    Gilla

  4. Det är ju väldigt rasistisk att bara bry sig och om utsatta araber. Vi vet ju alla hur många barn (t ex yngre än 10 år) som det finns i Thailand, Indonesien, Mellanamerika, ja överallt utsatta barn. Visst borde mp, v och s skämmas för att de väljer att rädda bara utsatta araber mest? Vi kräver att alla utsatta barn bedöms som lika mycket värda, oavsett hudfärg, etnicitet, religion är och kön. Sluta diskriminera hinduiska barn! Sluta diskriminera Sydamerikanska indianbarn! Genast!

    Gilla

  5. Så, det finns nu va 675 miljoner utsatta barn under 10 år. Vet Lövin och Sjöstedt om detta. Dessa utsatta barn bör genast föras in i Sverige och få permanent ut.

    Gilla

Lämna en kommentar