SVT är inte det minsta opartiska

SVT Väst gjorde igår ett reportage om den 24-åriga Fatma som nu har fått medietid i både Aftonbladet och SVT för att propagera för burkinin.

Likt Expressen och Aftonbladet nämner man inget om att det var en abaya och inte burkini som kvinnan badade i och ingen har brytt sig om att kontakta källan för att kontrollera huruvida det verkligen varit nedlåtande kommentarer mot den badande kvinnan.

När Fatma avslutar med att säga ”Jag kan absolut förstå att man reagerar. Man får ha åsikter, tankar, reaktioner, men att håna och trakassera, det är det jag vänder mig emot” är hyckleriet ett faktum!

Har skrivit mail till redaktionen nu på morgonen och ifrågasatt deras reportage. Förväntar mig dock inget uttömmande svar, men de ska åtminstone få höra kritiken.

#snowflake


Hej!

I ett reportage igår om en Fatma från Göteborg som får ta plats för att visa sin rätt att bada i burkini, utelämnar ni viktiga detaljer.

  1. Kvinnan i Ystad badade i abaya – inte badplagget burkini, en väsentlig skillnad.
  2. Jag har blivit mordhotad, trakasserad, mobbad för mitt utseende etc i tiotusentals kommentarer som borde fått Näthatsgranskaren att trilla av stolen och ett stort antal personer har dessutom skrivit till Region Skåne för att försöka få mig sparkad från jobbet. För att jag uttryckt en åsikt om ett plagg som är en symbol för kvinnoförtryck för många kvinnor i världen, utan att vara hatisk eller rasistisk. Åsiktsförföljelse i Sverige 2020. Det blir lite hyckleri då att avsluta artikeln med att man inte får håna och trakassera!

Stödjer ni det goda hatet?
Varför vänder ni er inte till källan innan ni publicerar om ni ska föreställa opartiska?

Här har författaren Nima Dervish gått igenom några av de vidriga kommentarer som skrivits.

https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/3161894870500519
https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/3161971133826226
https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/3161987773824562
https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/3162145007142172
https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/3162231540466852
https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/3162291553794184
https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/3162374083785931
https://www.facebook.com/NimaDervishPublic/posts/3162441610445845

Mvh
Jenny Piper

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fatma-tar-striden-for-att-bada-i-burkini-mitt-val

12 reaktioner till “SVT är inte det minsta opartiska

  1. 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍 👍

    Mycket snyggt skött, Jenny!

    🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪 🇸🇪

    Gillad av 2 personer

  2. Att du orkar Jenny. Jag är imponerad. De figurer som skriver hemska kommentarer är inte trevliga. Jag kommer på många ord om dem men jag låter bli att skriva ut dessa.

    Gillad av 2 personer

  3. SVT driver opinion, att hitta något objektivt i deras reportage blir allt svårare, och nu när de har fått skattepengar, verkar de inte ens dra sig för att låtsas längre.

    Gillad av 3 personer

  4. Idag vänder och vrider dom på allt tills det passar agenda, se bara all bevakning som sker av USA. När dom var beroende av licenspengar provade dom åtminstone maskera sig lite men efter att det blev helfinansierat av skattepengar släppte alla spärrar.

    Gillad av 1 person

  5. Jo, man försöker sälja ”dykardtäkter”åt tex kidzen…
    Bra/dåligt??
    Det finns en sanning….
    Solen är hård på oss bleka..
    Vi mörknar i sol…
    Sant??
    Har ni fattat vilket sk klimat vi lever i??
    Jag tänkte isbjörn…

    Mvh Per

    Gilla

  6. Vi lever fortfarande, Jenny.
    Om detta ska funka….
    U’r the dynamite….
    Det krävs mer kvinnor än män….
    Ska ni bli avundsjuka???
    Hahaha!!!
    Skojar…
    Vad f.. n gick fel??
    Jag är LINDRIGT svag för Er.

    Given the dog a bone…

    Gilla

  7. Du är både klok och modig Jenny. Vilket helvete svenskarna hamnat i och kommer vakna upp till så småningom. Jag tänker på tiden före andra världskriget i Tyskland. Det fanns säkert många som då såg vad som höll på att ske. Precis som vi här idag ser vart det barkar hän. Nu förstår vi hur svårt det måste varit för dem att stå emot allt hemskt. Där och då var det värre än för oss. Ändå upplever jag hur maktlös jag är att kunna påverka det som sker här och nu. Vi har så mäktiga krafter emot oss.

    Gillad av 1 person

  8. Jenny du har helt rätt! Sverabia har blivit ett riktigt shithole country där vi tvingas skattefinansiera de vänstervridna och kvinnoförtyckande fake-news-medierna SVT och SR. Å andra sidan har dumsvensken bara sig själv att skylla när denne väl vaknar och inser vad som har hänt.

    Gilla

Lämna en kommentar