Omlokaliseringsprogrammet av ensamkommande barn från migrantlägren i Grekland till andra EU-länder startar upp igen – Sverige nästa?

I går deklarerade EU-kommissionens talesperson Adalbert Jahnz att omlokaliseringsprogrammet för de 600 ensamkommande migrantbarnen åter ska startas upp den här månaden i och med att coronarestriktionerna börjar lättas upp. Som jag rapporterat om tidigare handlar det om ensamkommande barn och ungdomar i migrantlägren i Grekland som ska omplaceras till EU-medlemsstater.


I april skickades 47 minderåriga barn till Tyskland och 12 stycken till Luxemburg samt i onsdags lämnade åtta minderåriga Grekland för att flyttas till Irland. Den 27 juni är nästa omflyttning planerad, då 25 barn lämnar Grekland för att leva i Portugal.


Enligt Jahnz kommer förflyttningarna att ske gradvis till olika länder under de kommande månaderna. EU-tjänstemän har även på nytt vädjat till alla medlemsstater att ställa upp och visa solidaritet. Vi vet med erfarenhet att den humanitära stormakten inte kan säga nej när den blir ombedd att öppna sitt hjärta, så det är väl inte en alltför vild gissning att Sverige kommer att erbjuda sig att ta emot en del av barnen inom loppet av några månader.


Hade man i Sverige förberett barnens ankomst genom att till exempel lokalisera och deportera de drygt 100.000 illegala migranter som befinner sig i landet trots att de fått avslag på sin asylansökan minst en gång hade jag inte sett det som något större problem om vi tar emot en grupp barn – även om det troligen är ankarbarn som kommer vilja ta hit sina anhöriga så fort de fått PUT. Med tanke på de hundratals asylsökande som ändå kommer till Sverige varje vecka och de tiotusentals migranter som redan fått PUT och nu ska ta hit sina anhöriga, så är det en droppe i havet.


Men verkligheten ser lite annorlunda ut eftersom vi har en regering som flyr undan sitt ansvar istället för att göra det som krävs för att driva en hållbar och ansvarig migrationspolitik – dessutom samarbetar man med asylaktivisterna i Miljöpartiet som tror att pengarna faller ned från himlen – så i slutändan blir dessa barn bara ännu några siffror i statistiken som hela tiden byggs på trots att vi saknar både resurser, bostäder och ekonomiska medel att ta hand om alla individer, vilket inte minst visar sig när det egna folket ständigt kommer i andra hand.


#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker

https://www.ekathimerini.com/253863/article/ekathimerini/news/25-children-to-be-relocated-to-portugal-as-refugee-program-resumes

3 reaktioner till “Omlokaliseringsprogrammet av ensamkommande barn från migrantlägren i Grekland till andra EU-länder startar upp igen – Sverige nästa?

 1. Eftersom konsekvensanalys och Mp inte är uttalbara i samma mening så står väl Sverige med mössan i handen och ropar efter mesta möjliga när det borde vara tvärtom om inte oppositionen säger stopp.

  Gillad av 2 personer

 2. Det enda man kan hoppas på är att det faktiskt är ”barn” som verkligen är i behov av hjälp och att nästa regering får till lagar som gör om alla PUT till TUT så att det värsta skräpet kan utvisas vid allvarlig brottslighet, samt att varken barnen eller Sverige drabbas av asylbaronsindustrins ankarbarns-verksamhet, men att dessa pengar läggs:
  1. På Sveriges beredskap
  … och när denna är uppbyggd…
  2. På effektiva ekologiskt hållbara bistånd till länder med demokratiska regeringar som vill göra något åt sina sekterist- och populations-problem.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s