Fortsatt starkt förtroende för socialdemokratin och regeringen

För mig är det obegripligt att S-trion Lena Hallengren, Stefan Löfvén och Mikael Damberg kan ha högst förtroende bland de svenska ministrarna i den senaste undersökningen från Novus. Att samtliga ministrar på topp tio-listan är Socialdemokrater gör att man undrar vilka som tillfrågats. Dessutom ökar Amanda Lind (MP) – vad har hon gjort som förtjänar ökat förtroende? Men vi skyller väl på att regeringen rider på coronakrisen ett tag till. 🙄

Det ska bli mycket intressant att se nästa månads mätning. Den senaste tidens kritik mot regeringen och så klart den nedsvärtade Sverigebilden måste väl lysa igenom på något sätt i kommande undersökningar, annars behöver vi inte längre spekulera om att något är allvarligt fel och att det är friserade siffror – det kan fastslås!

#onlyinsweden

Källa: SVT Nyheter

5 reaktioner till “Fortsatt starkt förtroende för socialdemokratin och regeringen

 1. Siffrorna måste vara friserade, eller görs undersökningarna bara i gettona där muppar och sossar har säkra röster. Ingen sosse eller mupp har sagt något i närheten av sanningen eller visat någon omtanke om det kuvade folket under coronakrisen (inte före heller)

  Gillad av 1 person

 2. När man pratar med folk så tycker jag att i stort sett alla är förbannade på regeringen och samhällsutvecklingen.
  Visst finns det dom som tycker att regeringen sköter sig bra, men är dom så många, ja….då är vi riktigt illa ute.

  Gillad av 1 person

 3. Det kan stämma att de är populära. Det kan bero på flera saker
  1. Media gör inte sitt granskande arbete. Ställer inte svåra frågor.
  2. Människor betraktar inte de medier som ställer svåra frågor.
  3. Människorna tror på ministrarnas förklaringar.
  4. I kristider tenderar människor att stödja ledaren/ledarna.
  5. Folket har betingats att gilla uppblåsbara Barbaras med öppen mun, som framstår som lagom naiva. Det påminner folket om folket självt när de tittar i spegeln.

  Gilla

 4. Det spelar ingen roll vilka siffror de presenterar för oss. Vi vet vilka de är och regeringen Löfven är dömd att försvinna. Kanske inte 2022, men förr eller senare. Så starka krafter och rörelser är igång sedan en tid att regeringens och Socialdemokraternas makt sakta vittrar sönder nu. Se bara hur modiga och klartänkta skribenter i olika pappersmedia (t ex Ivar Arpi, Tomas Gur, Inger Enqvist, Bo Rothstein för att ge några få exempel, många, många fler finns) nu tillåts skriva på ett sätt som skulle varit totalförbjudet för ett år sedan bara. Det som skrivs avspeglar det samtal som pågår på redaktionerna, bakom dörrarna, i samtal långt från redaktionerna.
  Det var ett tag sedan nu som Swebb-tv stängdes ner. Kanske har regeringen Löfven inte makt längre att stänga ner vare sig Swebb-tv eller andra medier längre?
  En sak som bekymrar mig är alla de regeringsmyndigheter som finns och vars enda uppgift är att påverka opinionen i Sverige, att vara lobbyister åt regeringen, vad som ska hända med dem. Exempel på sådana myndigheter är Delegationen mot segregation, Diskrimineringsombudsmannen, Jämställdhetsmyndigheten, Myndigheten för delaktighet, Myndigheten för statligt stöd till trossamfund, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, SIDA, Myndigheten för kulturanalys samt många, många fler. Alla dessa är lobbyorgan åt S och regeringen. Man bör vidare ta bort 90 % av de politiskt tillsatta tjänstemännen i regeringskansliet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s