Here we go again – ur askan i elden

Knappt har vi hunnit smälta förödelsen efter gårdagens kravaller som uppstod efter att Black Lives Matter-demonstrationen i Göteborg hade upplösts på grund av för många deltagare, innan det är dags igen. Imorgon eftermiddag ska nämligen ännu en BLM-demonstration mot rasism och institutionellt våld hållas på Möllevångstorget i Malmö med nästan 2.000 intressenter så här långt.


Trots att polisen vet att det kommer att komma fler än 50 personer och att de redan tidigare sett hur det urartar ger man alltså grönt ljus igen.


Enligt Andy Roberts, lokalpolisområdeschef i Malmö, har polisen i Malmö ännu inte fått in någon tillståndsansökan för demonstrationen men polisen strävar efter att ge tillstånd om arrangören söker eftersom ”det är en demokratisk rättighet att få genomföra sin åsiktsyttring och kommer det fler personer än 50 så får vi hantera det då”.


Det kostar samhället pengar att sätta in extrapoliser för att bevaka dessa typer av tillställningar och jag gissar på att butiksägare runt Möllan inte vill se sina butiker vandaliserade, lika lite som oskyldiga människor vill bli misshandlade eller skötsamma medborgare se sina bilar gå upp i rök – dessutom är vi fortfarande mitt i en pandemi, så varför säger man inte bara nej?! Här skulle regeringen kunna gå in och helt sonika förbjuda demonstrationer så länge pandemin pågår. De får väl demonstrera digitalt som många andra gör. Nu har de fått vädra sina åsikter offentligt och sprida sitt budskap i landets tre största städer samt en illegal demo i Örebro – räcker inte det och hur länge till ska denna galenskap få fortsätta?


Man blir så irriterad på detta förbannade daltande hela tiden – det vi behöver nu är såväl en regering som en polisorganisation som sätter ned foten, istället för dessa syltryggar som bara jamsar med! Tröttsamt och slöseri med skattemedel samt onödiga risker för ökad smittspridning!


#onlyinsweden
#justdoit

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/ytterligare-en-black-lives-matter-demonstration-planeras-i-malmo

8 reaktioner till “Here we go again – ur askan i elden

 1. Meanwhile in Hungary… hölls det en fridfull BLM-demo igår i Budapest med hundratals demonstranter som samlades utanför USA:s ambassad för att uttrycka sitt motstånd mot rasism. Den fredliga demonstrationen fick också stöd av USA:s ambassadör David Cornstein. Anledningen till att demon inte kapades av kriminella ligister är inte svår att lista ut, men ändå ägnar sig svenska politiker åt att kasta skit på Ungern trots att det enda de gör är att värna om sina medborgare och rikets säkerhet.

  https://hungarytoday.hu/hundreds-commemorate-george-floyds-death-in-budapest/

  Gillad av 1 person

 2. Det borde vara lätt för polisen att säga nej till en ny demonstration. De har redan fått vädra sina åsikter för få dagar sedan. Denna nya demonstration är bara för att provocera och göra mycket skada. För att skydda medborgarna STOPPA DEMONSTRATIONEN!!!!

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 2 personer

 3. ”Institutionellt våld”? Man menar säkert dödshjälpen som ges till våra gamla som dör i Corona på de få hemmen. Syrgas får de inte, morfin finns det inte tillräckligt mycket av, personalen vågar inte gå in alltid på rummet till de smittade gamla, de gamla ligger där och kvävs helt ensamma. Det är ”institutionellt våld” det.
  Men det är inte nån som gör väsen av den saken förstås. Inte ens svenska kyrkan som ska ömma för alla i samhället.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s