En nationell plan mot rasism, självspäkning från ljushyade politiker och en postkolonial analys om rasistiska strukturer kommer inte bryta utanförskapet bland invandrare

Det finns några politiker med olika partibeteckningar som sticker ut i sörjan av kappvändande syltryggar till riksdagsledamöter och Moderaten Arin Karapet är en av dem. I dagens Aftonbladet läxar han upp de naiva politiker som styr landet genom att kort och koncist servera den bittra verkligheten som de skapat men inte vill se, men framförallt ger han en mycket bra replik på Åsa Lindhagens rasifierade debattinlägg häromdagen. Ovanligt att få börja morgonen med att inte bli irriterad – fram för mer sådant! 😁

———————————————–

”Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, dras med i den enögda identitetspolitiska bilden om strukturell rasism. Hon målar upp att rasistiska strukturer är ett gift i det svenska samhället, som hindrar invandrare i arbetsmarknaden och bostadsmarknaden. Som stöd hänvisar hon till en rapport fylld av felaktigheter från den ökända rasaktivisten Kitimba Sabuni. Samtidigt förbiser hon vedertagna mätningar från exempelvis Eurobarometer, där Sverige sticker ut som ett av EU:s allra minst rasistiska länder.

Rasismen har även sin närvaro på Sveriges gator, det kan jag personligen intyga. Jag har själv fått utstå den. Men rasistiska strukturer är inte giftet som orsakat utanförskapet i våra förorter, skottlossningarna och sprängningarna eller misslyckandet för alltför många invandrarungdomar i den svenska skolan.

Det är ett feltänk att tro att en nationell plan mot rasism, självspäkning från ljushyade politiker och en postkolonial analys om rasistiska strukturer skulle vara botemedlet som bryter utanförskapet bland invandrare.

Giftet som nu plågar våra förorter och sätter upp hinder för unga med utländsk bakgrund är åratal av skadlig naivitet i den svenska politiken. Naiviteten har synts i ohållbar migration, oförmåga att upprätthålla rättsstaten och avsaknad av krav och förväntningar på unga med invandrarbakgrund i den svenska skolan.

Det gör att segregationen eskalerat, att gängen kan styra gatorna och att invandrarungdomar misslyckas med att klara gymnasiebehörighet. I den naiviteten har Lindhagens Miljöparti länge varit ledande.

Det som kommer få fler unga med invandrarbakgrund att lyckas är inte att erbjuda dem offerkoftan genom att skylla motgångar på strukturer, utan att ha exakt samma förväntningar och krav på dem i skolan som alla andra elever.

Det som löser gängvåldet är inte att uppmuntra rop mot polisen att gå ned på knä, utan att visa att polisen rakryggat står upp på skötsamma förortsbors sida.

Och det som skapar en hållbar migration är inte blåögd naivitet om en humanitär stormakt, utan en tillnyktring från ledande politiker.

Arin Karapet, riksdagsledamot, Stockholm (M)”

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/JojW6P/er-sjalvspakning-bryter-inte-utanforskapet

9 reaktioner till “En nationell plan mot rasism, självspäkning från ljushyade politiker och en postkolonial analys om rasistiska strukturer kommer inte bryta utanförskapet bland invandrare

 1. (M) utländsk man – skriver det som tusentals svenskar sagt i många år……

  Bra – men sorgligt att invandrare upphöjs som de enda som tillåts vara sanningssägare.

  [Detta är riktat mot de som har makten i MSM m.m.]

  Gillad av 1 person

 2. Bra att mer info kommit fram om blond kvinnlig polis underkastar sig pöbelhop:

  Gillad av 2 personer

 3. Det kan tyvärr lätt bli tokigt och fel om man inte får säga sanningen, eller ens diskutera vad som är sant eller inte.
  Min åsikt är att rätt skött så hade det här inte varit ett problem, men gör man fel så kan det ge uttrycket utmaningar helt nya och väldigt skrämmande dimensioner. Jag tror att du vet vad jag åsyftar, och det är politiken jag främst vänder mig emot.

  Gillad av 1 person

 4. Det är fanimej inte något utanförskap det är fråga om. Utanförskap för stunden var när Emil låste in sig på dass för att slippa den förbannade pappan.
  Ordet utanförskap leder tankarna fel kring vad det handlar om och vem som kan påverka. Inte tusan vill de släppa islam, klanerna, kvinnorna som lagar mat och föder barn för att bli svenne från 8-17 med plikter, naturen och jämlikhet.
  Avståndstagande eller så är väl en korrektare benämning.
  Utsatt, utsatta områden, flykting, utanförskap, nä fy tusan….våldsam, våldsbejakande områden, sådana ord stämmer bättre….

  Gilla

 5. Jag önskar att debatterna nån gång ledde till att man ”kom till saken”, VARFÖR SKER INFÖRSELN och särbehandlingen av utlänningarna? HUR STOPPAR MAN DEN?
  I stället låter de flesta debattörer sig fångas i att försöka bemöta väven av lögner och halvsanningar. Under tiden fortsätter införseln.
  Importen till de särskilt gynnade och våldsbenägna områdena fortsätter.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s