Amerikanskt universitet gör undantag och godkänner alla svarta elever eftersom de inte har tid att studera under pågående protester

Elever vid Washingtons universitet kräver i ett uppror att svarta studenter inte ska behöva genomgå svåra tentor och tidsbegränsningar eftersom de är för upptagna med att kämpa för sina rättigheter istället för att sitta och studera.


Märkligt nog tycker universitetet att det är en bra idé och uppmanar nu sina professorer att godkänna svarta studenter efter en online-petition som samlat över 26.000 underskrifter med krav på att slutexamen ska slopas för svarta eftersom de just nu genomgår ett trauma – dels på grund av Covid-19 som särskilt drabbat den svarta gemenskapen och dels på grund av våldet mot svarta i och med morden på George Floyd, Breonna Taylor samt Ahmaud Arbery.


Man citerar till och med Desmond Tutu:“If you are neutral in situation of injustice, you have chosen the side of the oppressor.”


Psykologiprofessorn Nicole McNichols bekräftar att hon stödjer uppmaningen och anser att det ska gälla alla fakulteter eftersom studenterna för närvarande behöver allt stöd de kan få. McNichols har skrivit ett mail till sina studenter där hon deklarerar att de återstående kapitlen för hemmastudier sätts i granskningsläge och att alla kommer att få full poäng samt att samtligas lägsta examensresultat tas bort, vilket innebär att man kan välja bort examen 3 om man inte känner för det, eller om man är nöjd med sina poäng från examen 1 och 2.


En talesperson för universitetet bekräftar att all personal har ombetts att överväga att vi är tillsammans i samhället och att vissa påverkas mer än andra.


Helt ofattbart! Det betyder således att flera kommer att avsluta utbildningen med godkänd examen trots att de inte förtjänar det. Vad sänder det för signaler egentligen när man gör sådana här undantag?


Något annat som är noterbart är att för två veckor sedan kallades alla som bröt mot nedstängningsreglerna för ”mördare”, men sedan starten av # BlackLivesMatter-kravallerna i New York har både vårdpersonal och tjänstemän i staden applåderat protesterna trots att demonstranterna ignorerar såväl riktlinjerna om social distansering som uppmaningar om att hålla sig hemma.


Det är en mycket märklig tid vi lever i just nu och man kan nästan få för sig att världen drabbats av ett nytt virus!


https://freewestmedia.com/2020/06/05/university-agrees-that-black-students-should-graded-differently/


https://www.change.org/p/western-washington-university-wwu-administrators-no-finals-for-black-students?use_react=false

3 reaktioner till “Amerikanskt universitet gör undantag och godkänner alla svarta elever eftersom de inte har tid att studera under pågående protester

  1. Det gäller att de som är friska i huvudet engagerar sig för att stoppa den samhällskadliga teatern baserad på lögner.

    Konsekvensanalys? I fortsättningen: alla mörkhyade startar kravaller när de inte klarar kunskapskraven?!?!

    Gillad av 1 person

  2. Tja, en del har ju svårt för att prioritera rätt. Andra behöver extra hjälp med både den ena och det andra för att de faktiskt inte klarar av normala vuxenkrav. Så ser normalfördelningen av begåvning ut i de flesta samhällen.
    Somliga, speciellt i landet Sverige, förklaras av de goda inte kunna eller orka eller vara för utsatta för att kunna möta vuxenkrav. Det är därför vi har speciella områden, så kallade utsatta områden och speciella utsatthets-bidrag, för dessa människor, de som kan men bedöms inte kunna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s