Kuwait planerar att minska antalet migranter i landet på grund av demografisk obalans – sådant som i Sverige vore en omöjlighet är i andra länder normalt

Igår deklarerade Kuwaits premiärminister att man vill minska migranterna i landet från 70 till 30% på grund av den demografiska obalansen.

Precis som sina grannar i Gulfländerna, har Kuwait en stor grupp invånare som består av arbetare från främst Mellanöstern och Asien samt deras statsbudgetar har fått ett bakslag efter coronapandemin, vilket tvingar dem att försöka hitta nya sätt att skapa jobb till sin egen befolkning. Av landets 4,8 miljoner invånare utgör 3,3 miljoner utlänningar och enligt premiärministern vore den idealiska demografiska situationen att kuwaitier utgjorde 70% av befolkningen och icke-kuwaitier 30%.

Förra veckan deklarerade till exempel statsägda Kuwait Airways att man varslar 1.500 arbetskraftsinvandrare på grund av pandemin.

Helt logiskt agerande av de styrande i Kuwait och konstigt nog hörs inga protester om att det skulle vara inhumant att tillse sin egen befolkning i första hand eller att de självklart har råd och plats att låta denna stora grupp få stanna och gå på bidrag. Konstigt det där – måste vara något kulturellt fenomen här uppe i norr som gör att just vi inte kan minska antalet migranter som inte har i landet att göra och att vi har styrande som inte förstår att man måste säga stopp när det inte längre finns arbetstillfällen ens till sina egna medborgare. Vi har dessutom ingen olja att luta oss tillbaka på och vår en gång så stora exportproduktion är bara ett minne blott, så var kommer våra pengar ifrån eftersom vi hela tiden har råd att pumpa ut miljarder? Det måste vara från himlen! 🤔

https://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2020/06/04/Kuwait-s-PM-vows-to-slash-migrant-population.html

#diedummenschweden

4 reaktioner till “Kuwait planerar att minska antalet migranter i landet på grund av demografisk obalans – sådant som i Sverige vore en omöjlighet är i andra länder normalt

 1. Hade vi sagt eller gjort samma sak hade vi blivet kallade för rasister, nazister eller fascister, bara ännu ett tecken på hur fega politiker och hur illa ställt vi har det i vårt skadade land. I Kuwait ser man till sina medborgare först, sen tar man hand om invandrare hos oss är det tvärtom. Men denna nyheten kommer aldrig nå Sverige eftersom den inte har ”rätt värdegrund” så plockas den bort, de vill få oss att tro att det Sverige gör är det enda rätta. De gör allt för att indoktrinera oss med vänsterpropaganda och de gör allt för att lura på oss en Sverigebild som inte finns längre.

  Gillad av 1 person

 2. Idag är du vass Jenny! Ännu en fin artikel, skarpt kommenterad
  .
  Man kan ju bara föreställa sig reaktionerna hos de goda här i landet om officiella Sverige, staten, skulle använda samma argumentation och praktiska förhållningssätt som Kuwait. Då vill jag först skriva att det är nog inte så kul att vara gästarbetare i Kuwait. Men gästarbetarna där arbetar och sliter ju till skillnad från våra gäster som inte bara är gäster, de har flyttat in. I svenska statens ögon har våra ”gäster” inte några andra skyldigheter än att ta emot sina bidragen och rösta rätt i nästa val.
  Föreställ er att MP via sina språkrör Lövin och Bolund vid en pressträff meddelar att Sverige måste returnera 488.000 av de importerade. Om Sverige inte gör det så bryts svenska statens demokratiska avtalet med svenskarna, ett avtal som går ut på att svenskarna betalar världens högsta skatt och i gengäld får tillbaka sjukvård, tryggad ålderdom, bra och fungerande skolor, en krigsmakt, bra vägar och en del annat. Tyvärr anser sig MP nu å svenska folkets vägnar tillsammans med S tvingade att returnera de importerade då avtalet med svenskarna inte kan brytas utan omförhandling.

  Språkrör förresten, vilken löjlig benämning! Dels talar de genom ett rör kanske, kanske tittar på verkligheten genom ett rör rentav, dels antyder termen att de är talesmän för någon, några, ja vilka då? Talesmän för svenska folket, att de språkar för svenska folket, att de uttrycker svenska folkets oändliga önskan av import av, ja, ni vet, allt det där?

  Gillad av 1 person

 3. Pengarna är hittepåkrediter från privata banker, d.v.s. ett pyramidspel. Som alla pyramidspel så faller de till slut samman. Det går att rösta för partier som vill ha ett hederligare banksystem och valsamverkar mot 4%-spärren.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s