Allt fler unga fängelsekunder men ingen vill utröna orsakerna eller göra rätt

Det är konstigt ändå att våra svenska politiker kan avskärma sig från verkligheten samtidigt som tecknen är tydliga att vi är på väg käpprätt åt helvete, vilket framförallt märks hos våra unga som vi ska lämna över landet till i sinom tid.

Skolans resultat sjunker, lärarbristen är fundamental, kunskaperna i svenska språket är undermåliga, respekt saknas mot lärare och andra vuxna, respekt saknas även för andras egendom, droganvändandet ökar, brottsligheten går allt längre ned i åldrarna, fler bär vapen och allt fler unga hamnar på våra överfulla anstalter.

Föga förvånande är narkotikabrott, rån, stöld och våldsbrott de vanligaste brotten i gruppen, medan sexualbrott förra året stod för den största ökningen. I går kväll var det återigen dags när en person blev utsatt för en överfallsvåldtäkt vid en Coop-butik i centrala Luleå.

I ett normalt land hade det varit av intresse att ta reda på etniciteten på dessa personer för att kunna sätta in rätt åtgärder – något som våra grannländer varit bra på att utföra och där är resultaten enhälligt med en majoritet av utlandsfödda och andra generationens invandrare som förövare.

Men nu råkar vi bo i det mest politiskt korrekta landet i världen där sådant logiskt tänkande är förbjudet. Hemska tanke att ta reda på fakta! Här stoppar vi hellre huvudet i sanden till dödagar och fortsätter importera kriminalitet på löpande band eftersom makten är viktigare för eliten än medborgarnas trygghet i det här landet där syltryggar tillåts styra!

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

Källa: Aftonbladet

10 reaktioner till “Allt fler unga fängelsekunder men ingen vill utröna orsakerna eller göra rätt

 1. Är det inte märkligt att med världens första feministiska regering, så är det just våra feminina varelser som är de mest utsatta i hela världen. Inte underligt egentligen, då de så kallade feminizterna är inget annat än globalizternas nyttiga idioter, men är naturligtvis alldeles för korkade för att begripa det….

  Gilla

 2. Då är vi så lyckligt lottade här i Sverige att för varje problem så finns det en myndighet och bidrag för just det problemet. Så för dessa utsatta ungdomar (ja förövarna förstås som omsorgen gäller, som alltid numer i Sverige) så finns MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor) med generaldirektör Lena Nyberg. Hon säger att ”många utsatta grupper får stöd av civilsamhället”, men tydligen inte tillräckligt mycket ändå, tänk så samhället brister mot de utsatta. Fru Nyberg har nu fått i uppdrag av regeringen att ”behandla ungas etablering i civilsamhället och att informera civilsamhället om det stöd som finns”. Det betyder på svenska ungefär att ”vi har stackars utsatta ungdomar vars föräldrar inte ens kan ge dem frukost och tvätta deras kläder, därför ska vi nu ge dem ännu mer bidrag så att de inte i sin tristess ska råna, våldta och mörda. Vi ska också be dem, om de skulle kunna tänka sig att, mot betalning naturligtvis, delta i någon form av aktivitet”.
  Det betyder också att generaldirektören i årsredovisningen kan peka på allt sitt arbete i enlighet med regeringens önskemål och därmed motivera både myndighetens och sin egen existens.
  Fint va!
  Nämn ett problem i samhället som handlar om den enskildes underlåtenhet att ta eget ansvar och jag ska visa dig på ett bidrag och en myndighet som är skapad för att lösa det så att dessa människor som väljare är mutade och nöjda, men märkligt nog också missnöjda på samma gång för att de inte får mer.

  Gilla

 3. Blodsven har helt rätt men så länge ingen erkänner en totalt misslyckad invandringspolitik de senaste 20 åren kommer inget ändras. En stor andel av de som sitter inne är av annan härkomst endera i första eller andra generationen och borde utvisas direkt oaktat anknytning om resten ska ha en chans.

  Gilla

 4. I Sverige får man inte lyfta eller prata om själva problemet, då har man en ”avvikande åsikt eller värdegrund”, man är ”rasistisk” eller man har ”attitydsproblem”. Staten och regeringen har tappat sin förmåga att skydda och ta hand om både landet och svenska folket, eftersom de förnekar verklighetsbilden av Sverige är de svårt för att inte säga omöjligt för dem att sätta in rätt åtgärder (de hade inte klarat av det ändå), vi ser helt enkelt inte samma verklighet.

  J.Goebbels, propagandaminister i Tyskland 1933-45 : ”Upprepa en lögn i alla media hela tiden, ju större lögn, desto bättre, till slut blir lögnen sanning!”
  Sverigebilden är där, många är vi som redan har förstått detta, men många vill inte se vart de hela barka hän.

  Nedan följer några tips från Jan Kallberg.
  ”Jan Kallberg, professor i statsvetenskap och säkerhetsforskare och verksam i USA. Ger några tips till naiva svenska politiker, angående gängkriminaliteten och de senaste härjningarna med bilbränder.

  Jag ger nio åtgärder som effektivt skulle ta bort gängen från svenska städer:
  1. Erbjud 50 000 kronor kontant till dem som anonymt anmäler illegalt vapeninnehav och detta leder till dom. Då är det slutviftat med vapen från BMW. Det bryter upp lojaliteten.
  2. I USA säger man ”follow the money” – öka samkörning och kontroll av offentliga register för gängmedlemmarnas närstående för att lokalisera var de parkerat vinsterna från kriminell verksamhet. Nyttja Skatteverket till att få fram svar, eventuellt sköntaxera och utmät – och var beredd att utmäta tillgångar i utlandet.
  3. Samordna mellan a-kassa, Försäkringskassan, kommun och andra myndigheter att fastställd kriminell inkomst avbryter bidragsutbetalningar. Sammanför samboende som falskeligen separerat i folkbokföringen och nyttja den taxerade kriminella inkomsten för att omvärdera bidrag.
  4. Öka avståndet mellan hemorten och fängelsevistelsen även om det skulle innebära byggande av en riksanstalt i Karesuando. Idag kan fängslade gängmedlemmar behålla sin status när deras wannabees och flickvänner kan komma och gå på frekventa besök. Fängslad gängmedlem går från megastars till förlorare.
  5. Tillåt inga personliga kläder, skor, accesoarer eller smycken som kan indikera status i fängelsemiljö utan fokusera på fängelseuniformer designade som albanskt 60-talsmode med texten ”Tillhör Statsverket”. Låter löjligt – men du blir förvånad hur det stör gängmedlemmar eftersom de nekas visa status.
  6. Brottsverktyg, oavsett art, i de kriminella nätverkens verksamhet förverkas och säljs av staten till förmån för Brottsofferfonden. Vare sig det är bilar, bostadsrätter, mobiltelefoner och datorer. Förstahandskontrakt på lägenheter överförs till kommunens bostadskö.
  7. Avskaffa förtidsfrigivning för alla utom förstagångsdömda som uppför sig väl. Inse att det kan handla om förvaring.
  8. Ett trendbrott – tillåt åklagare erbjuda straffrabatt för gängmedlemmar som vittnar mot andra kriminella.
  9. Ytterligare ett trendbrott – tillåt polisen att göra brottsprovokation.
  Endast genom att slå sönder kriminella gängens affärsmodell och undergräva status kan man komma tillrätta med problemet.
  Allt annat är bara fagert tal”. (Har tyvärr inte kvar källan)

  Gillad av 1 person

  1. Taget.
   Det stod i nån tidning idag att vi behöver fler bombtekniker. Vi behöver färre som bombar.
   Apropå att ha fel uppfattning, dvs att säga som det är så är regeringen mycket irriterad på att andra länder, som regeringen säger, mobbar Sverige. Samma attityd alltså mot andra länder som mot de svenskar som säger sanningen. Vi får nu veta att en ny myndighet ska inrättas för att bl a ”ge rätt Sverigebild utomlands”. Jo jävlar, lycka till med det. Regeringen får väl kalla hem Sankta Margot den skenhelige Wallström så hon kan läxa upp div länder. Då får vi alltså en ny generaldirektör, en stab och massor med folk som är tärande igen. Kanske är det nödvändigt ur några aspekter med en sådan myndighet, men då borde man omedelbart lägga ner åtminstone ett 20-tal andra myndigheter som är ytterligt tärande och enbart sysslar med ideologisk värdegrundspropaganda. Då frigörs en betydande hop människor som levt på gräddhyllan alltför länge, folk som kan arbeta inom äldrevården, vill de inte det så ska de få sparken omedelbart.

   Gilla

   1. Typiskt för en inkompetent regering att se alla problem likadant, ska man tolka det som att det är okej att spränga, detta är inte själva problemet utan att vi har för få poliser som kan sprängämnen, de är det riktiga problemet! Förresten problem får man inte tala om i Sverige eftersom vi inte har samma ”värdegrund eller åsikt” som de som bestämmer vilken bild vi ska följa, precis som du skrev om ”Sverigebilden”. Själv trodde jag att de gillade mångfald och olika sätt att se problem, men ack vad fel jag har.
    Sverigebilden lyckas de inte ändra innan det kommer en politiker som vågar stå för sina ideal, ta ansvar, kan stava till konsekvensanalys och vågar göra de som är obekvämt och skulle ha gjorts för 30-40 år sedan. Idag tänker socialdemokratiska politiker i regeringen tillsammans med berörda parter bara på att tjäna så mycket pengar som möjligt, klia sin kompis på ryggen, sin karriär, sen får man känslan att de vill slicka uppåt och sparka neråt. Margot ska jag inte skriva om, då stänger Jenny av mig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s