Miljöpartiet sätter käppar i hjulet för en stramare asylpolitik

Slutdatumet för migrationskommittén närmar sig och i slutet av juli ska en överenskommelse finnas på plats. Slutbetänkandet ska lämnas in till regeringen senast den 15 augusti 2020, men eftersom de åtta riksdagspartierna fortfarande står långt från varandra på flera punkter har ett extramöte bokats in den 4 juni. Bland annat föreslår man en gräns för det svenska asylmottagandet och tillfälliga uppehållstillstånd.

Precis som många av oss redan förutspått, är det Miljöpartiet som åter är akilleshälen. Socialdemokraterna är nämligen positiva till flera av förslagen medan MP hotar med att inte skriva under alls och om det ska bli en bred uppgörelse bör även Miljöpartiet vara med tycker S.

Miljöpartiet är som väntat mycket kritiska och avfärdar helt förslaget om ett volymmål såväl som att riksdagen varje år ska bestämma ett riktmärke för asylmottagandet de närmaste tre åren och vill inte ha någon diskussion om ett riktmärke. Asylaktivister som inte använder sitt sunda förnuft med andra ord. Att landets kapacitet nått bristningsgränsen och pengarna tagit slut är irrelevant!

Eftersom Socialdemokraterna är i beroendeställning till Miljöpartiet och inte vill riskera en regeringskris mitt i mandatperioden, lär det säkerligen sluta med ännu en tandlös uppgörelse som inte ens kommer skrapa på ytan på de berg av problem som vi har fått i kölvattnet av en extremt oansvarig migrationspolitik samt en alltför slapp och kravlös integrationspolitik.

Jag läser just nu en bok för barnen som handlar om en magisk svart bok där personer vars namn och adress man skriver upp i boken försvinner helt – det blir som att personen aldrig ens har existerat. Tänk om man hade haft en sådan bok och kunnat skriva in Miljöpartiet och Centerpartiet på en sida, då hade väldigt mycket av Sveriges nuvarande problem aldrig behövt uppstå. Vid närmare eftertanke skulle de flesta partierna platsa i en magisk svart bok – sedan skulle vi ha ett helt nytt politiskt startfält att bygga upp, det hade varit något!

Dock är det bara ett önsketänkande – tyvärr måste vi leva med de fatala beslut som dessa partier fattat och som påverkar så många, dessutom lär det bli fler ogenomtänkta beslut framöver eftersom våra makthavare främst består av ett gäng syltryggar som inte kan stava till konsekvensanalys!

#onlyinsweden

https://www.dn.se/nyheter/sverige/migrationen-delar-regeringen-igen-mp-hotar-att-inte-skriva-under/

6 reaktioner till “Miljöpartiet sätter käppar i hjulet för en stramare asylpolitik

 1. Ja det vore bra att ha en magisk bok,
  Då skulle vi kunna radera alla politiker men även
  Alla flyktingar på samma gång.
  Då skulle vi få reda på om vi jobbat 20 eller 30 år extra för
  Deras lyxliv.

  Vi är de nya slavarbetarna.
  De som går i pension nu har tvingats jobba i
  50 år för två tre tusen kronor mer än illigala flyktingarna.

  Sen är det turkar.albaner osv massa med människor som ljuger
  Att de är syrier. Att myndigheter ger dem asyl.
  Visar att myndigheter är total odugliga.

  Politikerna verkar gilla kriminalitet och bedrägeri.
  Men man kan väl inte vänta sig något annat när de
  Är hjärntvättade

  Gillad av 1 person

 2. Den där Riazat till vänster på bilden är en slug man som snabbt klättrat till toppen inom V med stöd av sin härkomst. Goda vänner i Falun har berättat om eskapaderna där. Farlig, kommer nog stiga än mer i V:s hierarki.

  Det finns i princip inte något mer att säga om MP, de har förverkat allt förtroende från de som inte är uppfyllda av MP-anden. Tänk att ha mage att publicera siffror som ”om vi minskar arbetstiden med tio procent kan det minska vårt ekologiska fotavtryck med tolv procent och vårt koldioxidavtryck med 15 procent”. Tänk om en meteorolog, en läkare eller en ingenjör som bygger en bro skulle ha samma gissningspåståenden? Det är som barn som skriker ut vad som helst. Det finns självklart inte redovisat vad de grundar sådana siffror på, helt enkelt därför att inga studier eller annat backar upp sådana lögnaktiga uttalanden. De skulle ju kunnat byta ut några ord, ”om vi minskar invandringen med tio procent kan det minska brottsligheten med tolv procent…” och så vidare. Det hade säkert mer fog för sig att säga så. Så ingenting vad gäller fakta kring konsekvensanalys av miljöåtgärder och knäpp tyst om de för alla synliga konsekvenserna av att ha släppt in alla dessa människorna i Sverige, det har varit och är det partiets strategi.
  Det finns inte någon anledning att ta det partiet på något som helst allvar. Deras uttalande förtjänar inte att kommenteras, inte ens att bemötas utan snarare att ignoreras.

  Hon den där Elin Ersson, hon har på något sätt blivit själva sinnebilden för hela MP-kollektivet även om det just då handlade om att förhindra en utvisning som domstol beslutat om. Hela hennes väsen var uppfyllt av MP-anden som gav henne rätt att trotsa en svensk domstol, och för vad? För att hon i sin förvirring här på jorden trodde att saker och ting förhöll sig på ett sätt när det förhåller sig på ett annat sätt. Nu vet jag inte om hon är en sån där MP-människa, men hon uppvisar samma skadebeteende mot Sverige. Precis så är det med MP. Jag tror härmed att det är slutkommenterat för min del kring det partiet om det nu inte är så att det dyker upp något som det kan var kul att var elak kring.

  Gilla

 3. Miljöpartister kan inte använda sunt förnuft för det är en omöjlighet att någon medlem har något.När inte ens ledarna hittills visat sig ha något eller någon form av konsekvenstänk innan dom tagit respektive regering som gisslan.

  Gilla

 4. Kanske tror de att miljöanden är med dem bara för att det är ett år med mycket maskrosor? Ett tecken på att de är på rätt väg? Mer invandrare, se det är lösningen på att Östersjön är skitig. Så resonerar de bergtagna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s