Varför vill svenska barnboksförfattare försköna förtryck av småflickor?

Vi var på biblioteket idag för att låna nya böcker. Ett av barnen har nyligen läst sig läsa så jag gladdes över en del nyutkomna böcker i kategorin ”lätt att läsa”, till exempel en med den lovande titeln ”Hjälp det var inte mitt fel”.

Men det räckte att öppna boken för att surna till. På insidan visades nämligen ”det nya Sverige” upp med kvinnoförtryckande plagg och småflickor i hijab, så den boken fick de behålla.

Det är sjukt hur svenska barnboksförfattare hela tiden måste bejaka förtryck av småflickor på det här sättet. Jag kan förstå att det finns ett syfte att ha med muslimska namn i nya barnböcker – man vill vänja svenska barn vid den nya namnfloran samt få barn med utländsk bakgrund att känna sig inkluderade. Men varför man i hela friden vill normalisera kvinnoförtryckande plagg och bejaka sexualisering av barn är obegripligt.

Detta bör istället motarbetas på alla sätt och att försköna bilden i litteraturen för att få oss att acceptera denna oacceptabla sedvänja att täcka små barn är helt fel väg att gå.

Finns det ingen som kan se till att denna indoktrinering stoppas? Är det inte sådant här som den feministiska regeringen med jämställdhetsministern och kulturministern i bräschen borde engagera sig i? Nej, det skulle innebära att man stöter sig med sina viktigaste väljargrupper – gud förbjude! Då är det bättre att offra barnen och medverka till att de skolas in i förtryck redan från barnsben!

#detnyasverige

#låtbarnvarabarn

7 reaktioner till “Varför vill svenska barnboksförfattare försköna förtryck av småflickor?

 1. Det fanns en liknande våg av politisk korrekthet inom barnboksförfattandet på 70-talet. Det var storhetstiden för samhällstillvänd och politisk barnlitteratur. Stämningen var så i samhället, vänster, proggigt, förnumstigt, ideologiskt. Tankeförbudet var inte lika skarpt som idag. Medelklassens barn lekte arbetare och klädde sig så och hade ideologiska diskussioner om arbetare och löneslavar kontra giriga fabriksägare. Allt sånt avspeglades i barnlitteraturen. Jag har relativt stora boksamlingar, däribland många barnböcker, inte minst från den tiden, har samlat. Måste erkänna att jag inte följt med nu, jag är inte det minsta förvånad över det som Jenny visar upp. Såklart måste barnen tänka rätt även om de alls inte är rasister eller så utan bara barn. Författare som vill få pengar ställer gärna upp och skriver enligt anvisningar. Samma förfärliga sker inom litteraturen för skolan, samma typ av ideologiska avhandlingar produceras vid div högskolor. Skriv PK-korrekt så får du en tjänst, svårare än så är det inte. Litteraturlistorna talar om vilka böcker studenter ska läsa i en given kurs. Det finns väldigt många som kritiserat det ensidiga utbudet av vänsterlitteratur, så kallad post-kolonial litteratur osv. Där är det minsann inte någon mångfald som ska spegla tankens frihet och alternativa sätt att se på världen.
  Det går alltid lätt att lära ett barn felaktiga saker, sånt ger barnet en skev bild av världen och barnet självt. Sådant kommer ställa till problem för det barnet i livet.

  Gillad av 1 person

 2. 🥶 🤢 🤯 🤮 🤬

  Det är en tsunami av svenskfientligt, avskyvärt skräp som sköljer över oss. Man blir förtvivlad. Det är krig mot oss på alla fronter. Vilka ligger bakom detta? Så tvingas vi betala för det också!

  Gillad av 1 person

 3. Vem har det dåliga omdömet att köpa in kvinnoförtryckande barnböcker? Ta bort alla sådana barnböcker från biblioteken likaså från bokhandeln. Tintin böckerna och Pippi Långstrump var rasistiska för något år sedan och togs bort resp. skrevs om. Samma ska gälla för de här böckerna! Att behålla de kvinnoförtryckande barnböckerna är ODEMOKRATISKT, RASISTISKT OCH RELIGIÖST FÖRTRYCK PÅ BARN!!!!

  Gillad av 2 personer

 4. Det är klart att det lämnar avtryck i barnen om de läser boken eller en vuxen läser för dem. Tonfall, kroppsspråk, hur man läser, vad man säger…..självklart blir det en påverkan….
  Kanske ska man som medveten förälder granska vad man tänker läsa för barnen. Barnböckerna om Max t ex avhandlar inte livet ur ett ideologiskt perspektiv, utan helt enkelt hur det är att vara barn, att ha ett barn. Pekpinnar för små barn, varför behövs de? Det är väl självklart att man vill något med att skriva ideologiska, politiskt korrekta barnböcker! Man vill påverka eller i värsta fall, barnboksförfattaren får ett beställningsuppdrag och struntar i vad han eller hon gör och tar pengarna. Ungefär som PK-människorna, medlöparna som i krig kan bli bödlar, de lånar sig till makten. En viss sorts människor är det onekligen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s