I det nya Sverige blir det bara en notis när ett barn hugger ihjäl en kvinna på öppen gata

Nyligen skrev jag om att en pojke under 15 år knivhuggit en 55-årig kvinna under ett rånförsök nära en skola i Kungälv. Det blev inga större rubriker av detta då och inte heller idag trots att kvinnan nu avlidit av sina skador, varför ärendet nu rubriceras som mord.

Den här ganska allvarliga händelse såg jag bara som hastigast i en liten notis på Aftonbladet. Att ett barn försöker råna en vuxen kvinna och hugger ihjäl henne med kniv borde väl vara minst lika viktigt att uppmärksamma som Paolo Robertos sexköp?

När ska vi sluta dalta och på allvar börja prata om vårdnadshavarnas ansvar i det här landet? Eller ska vi släta över det som vanligt genom att skylla på socioekonomiska faktorer och att det faktiskt inte var meningen att hon skulle dö?!

Var är journalisternas jobbiga frågor till Morgan Johansson? Det tog inte mer än ett dygn för regeringen att kläcka ur sig krav på att sexköpare straffas med fängelse efter sexskandalen, men man har fortfarande inte enats om en strategi för att stoppa den eskalerande kriminaliteten som kryper allt längre ned i åldrarna. Istället låter man bara saken bero medan nya offer samlas på hög. Inte ett jota har hänt sedan de strandade förhandlingarna i september – är det ingen som reagerar över det?

Men vem orkar ta till sig allt tragiskt våld som dagligen utspelar sig på Sveriges gator? Ingen kan väl hålla räkningen längre och det sker alltid något nytt – nu på eftermiddagen har till exempel ett 20-tal ungdomar varit i storbråk i Kristianstad, ett äldre par blev angripna av ungdomar vid Hötorgets tunnelbanestation och två maskerade män har rånat en livsmedelsbutik i Frölunda där ägaren blev knivskuren.

Det är obegripligt att våra makthavare hellre sitter på sina händer i ett sådant här läge istället för att agera kraftfullt och skicka rätt signaler! Men de räknar väl kallt med att svenska folket ska vänja sig vid den nya situationen och tyvärr verkar vi vara på god väg att göra det eftersom folkstormen uteblir oavsett vad som händer.

#detnyasverige

7 reaktioner till “I det nya Sverige blir det bara en notis när ett barn hugger ihjäl en kvinna på öppen gata

 1. Det sorgligaste med Sverige idag är att ingen bryr sig längre, när man läser något så hemskt så borde alla reagera och fråga sig vart är vi på väg, vad är det för samhälle som har fått oss hit. Men tyvärr så orkar ingen längre bry sig, alla verkar ha fullt upp med sig själva, det är likes, de är träning, de är självförverkligande, de är lån, de är pengar, de är alltid något annat som står i vägen för att lyfta huvudet och tänka på vilket samhälle man vill ha, vad vill vi ge våra barn, vilken framtid ska de få, hur vill vi samhället ska se ut i framtiden. För de politiker som ”vi” har valt ser inte samma värld som vi ser, de tänker bara på sig själva. De finns ett ordspråk som säger ”De som borde bli politiker vill inte bli det och det som inte borde bli det vill bli det” och där är vi nu.

  Gilla

 2. 13-åring är misstänkt för mordet.

  Det är väl bara de som läser svenskvänliga alternativmedia som bryr sig – i stort sett.

  Gilla

 3. Regeringen vill nu att unga brottslingar ska kunna dömas till utegångsförbud under helgkvällar och helgnätter. Obs, nu, inte när de slängde sten som värst på utryckningsfordon, tände eld på och välte polisbilar, kastade sen på poliser osv. Moderaterna svarar klokt nog att ligisterna kan begå brott även dagtid. Snecker protesterar våldsamt och känslomässigt flummigt när hon i princip säger att det är synd om dem, de kan fara illa av ett sådant förbud, så här kan man inte göra. Men våldta, det kan invandrarna göra, det finns ju statistik på att de flesta våldtäkter utförs av dem. Den saken berör Snecker inte. Vilken omoralisk människa.
  Det som borde skett är naturligtvis att brottslingarna (det är ju främst invandrade ungdomar) skulle sättas i fängelse. Deras föräldrar borde göras ansvariga genom att de mister en del av bidragen. Klanerna, som uppmuntrar detta beteende, kan man inte komma åt då det är de som äger klanens röster i nästa val. Det är en gisslansituation. Officiellt sägs alltid i gisslandraman att ”vi betalar inte”, i verkligheten betalar man. Här ställer man inte ens krav på föräldrarna eller klanerna, än mindre får de några sanktioner. Se där hur ojämlikt invandrarna behandlas jämfört med svenskar. Gud nåde den svensk som snattar, kör för fort, säger sanningen , försvarar sig mot rasistiska övergrepp från invandrare eller nåt liknande gräsligt.
  Ni känner väl till detta att det delas ut matpaket dagligen sedan nån vecka på Järvafältet eftersom föräldrarna inte bedöms kunna ta hand och ge sina barn mat. Det kanske stämmer, vad vet jag. Den där sortens människor sticker ju ofta från sina hemländer och lämnar barn och tom småbarn ensamma där. Vet inte hur man är funtad när man gör så. Däremot vet jag hur de politiker, de PK-människor m m som håller hela den är skiten igång, hur de är funtade.

  Gillad av 1 person

 4. När en svensk kändis köper sex är hela mediakåren engagerad och spaltmeter skrivs men när en tonåring knivmördas i sitt hem av samma man som några timmar tidigare begått en våldtäkt där nämns inte knappt, så sjuk är svensk press idag. Att barnuppfostran inte är någon prioriterad råga i afrika är ett känt begrepp för det är ofta något äldre syskon som passar ett mindre medan modern passar den senast födde. Så i praktiken lär ett barn ett annat hur man ska uppföra sig, med känt resultat. Ingen respekt för en vuxen som dom vet inte får bestraffa dom för olydnad utan den vuxne är tvingad att låta sig förnedras av ett barn, vilket jag tror är förklaringen till skolhaveriet eftersom de barn som inte kan/vill ta del av undervisning och regler kan agera i stort sett ohämmat utan följder.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s