Vi borde inte acceptera den ständiga fokusförflyttningen som våra politiska företrädare ägnar sig åt

Hänryckningens tid närmar sig och landets kriminella verkar ständigt hänryckta då de kan operera fritt utan större risk för att lagens amputerade arm ska komma åt dem.

Återigen har det varit en våldsam kväll och natt som kan läggas till handlingarna med skottlossning, knivskärning, mordbränder, bilbränder och misshandel, men eftersom ingen dog blir det bara några små notiser.

Sexhandel samt prostitution fortsätter dock att dominera svensk media med experter, offer, kulturpersonligheter och politiker som trängs om spaltmetrarna. Inom sex månader är allt glömt så det gäller att ligga i om man vill synas i rätt sammanhang. Regeringen hostade till och med upp ett förslag om att sexköpare ska straffas med fängelse. När hörde vi dem agitera för att vi måste ta tag i det eskalerande hänsynslösa våldet senast?

Noterar för övrigt att Saudiarabien tar bort prygling som straff och istället ersätter det med böter eller fängelse. Ett steg framåt för mänskliga rättigheter säger Amnesty. Många av straffen i länderna i Mellanöstern må vara förfärliga, men man kan inte sticka under stol med att straffen har en avskräckande effekt. Där sker inga dagliga skottlossningar, knivskärningar, bilbränder eller våldsamma upplopp och inte en chans att man skulle våga attackera polisen med stenar eller raketer.

Offentlig prygling eller att få sin hand avhuggen hade nog fått vissa av de unga ligisterna att tänka efter två gånger och risken att få dingla från galgen hade kanske fått människosmugglare samt de som ägnar sig åt organiserad brottslighet att haja till.

Nu förespråkar jag så klart inte att vi ska införa dylika straff, men helt klart måste vi dra åt svångremmen på något sätt för situationen är ohållbar och vi får inte bli passiva samt acceptera det nya Sverige som våra politiska företrädare manat fram.

De är experter på att flytta fokus och tillsammans med media är de på väg att lyckas. Först var det klimatkrisen, sedan var det coronakrisen och nu en sexköpsskandal – vad ska man gömma sig bakom nästa gång? Måtte svenska folket våga kräva mer av makthavarna för det här samhället är inget att vara stolt över!

#detnyasverige

3 reaktioner till “Vi borde inte acceptera den ständiga fokusförflyttningen som våra politiska företrädare ägnar sig åt

 1. Det borde räcka om domstolarna dömer enligt lagen. En mördare får 5 fårs fängelse i tingsrätten och 15 år och livstids utvisning i hovrätten. Se där rättsosäkerheten.
  Men, det är nog mest en signal om den nya tid vi är i. Man måste statuera exempel så den arbetslöse svensken inte blir för förbannad.

  Gilla

 2. Tillåt mig följande, jag gör ett tillfälligt stopp i de vardagliga göromålen; i Expressen publiceras nu https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-homofobi-och-sektliknande-styre-i-ssu/
  Det är således negativa nyheter om SSU och om arabiska män. Detta är ett exempel, tror jag, på hur man rensar lite grann inför valet 2022. Mansour, som är toppen på ett isberg, plockas nu fram och offras. Fram tills nu har han skyddats, nu är S beredda att betala priset för ev minskade röster i valet 2022. Man har vägt och kalkylerat och bedömer att man har fler röster på att vinna på att publicera detta än på att dras med skiten och riskera att allt detta exploderar för nära valet 2022. Damage control.
  Mer kommer. Annat liknande idag i det lilla, tiden man kan sitta häktad förlängs och fastslås till 9 månader. Resonabelt, man slipper kritik från L och C och från utrikeskorrespondenter. Från FN där Gomez nu ska göra karriär och arbeta för Margot Wallströms resa till maktens topp. Det kostar många svenska skattekronor fortsatt, men det kostar att vara moralisk stormakt. Man kan ju bara hoppas att det inte funkar hela vägen, att S åker bort från makten 2022 och att något annat parti sätter stopp för det hela.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s