Nya våldsamma upplopp i Parisförorter ger försmak av vad vi har att vänta oss

Natten till i måndags skedde våldsamma upplopp i franska Argenteuil, som är en invandrartät förort till Paris. I Argenteuil skedde våldsamma sammanstötningar med polisen, anlagda bränder och raketskjutningar. Bränder startades också i flera andra städer.

Upprinnelsen var 18-årige Sabri Choubis död i en motorcykelolycka för några dagar sedan och invånarna skyller på att det var polisens fel att ynglingen dog eftersom man jagade honom. Denna uppgift tillbakavisas dock av de utredare som arbetar med fallet och som istället menar att den unga mannen inte jagades av polisbilar samt att det inte finns några bevis för att en kollision med ett annat fordon ska ha skett.

Tidigare idag meddelade svensk polis att det kommer att bli en orolig sommar bland landets unga i våra ”utsatta områden” och det kaos vi ser på filmen är väl en försmak av vad som komma skall om bara några månader när uttråkade ungdomar får för sig att starta upplopp, elda upp bilar och bildäck samt kasta sten och skjuta raketer på polisen som handfallna står bredvid med avsaknad av resurser och befogenheter att ingripa.

#snartiettkvarternäradig

6 reaktioner till “Nya våldsamma upplopp i Parisförorter ger försmak av vad vi har att vänta oss

 1. Vad är det som skiljer den kommande sommaren mot tidigare somrar?
  Ingenting enligt min mening. Same shit as last year.

  Polisen sägs sakna resurser. Men det finns uppenbarligen tillräckligt med resurser vad avser personer som uppsöker de som arbetar med escortverksamhet. Det finns också tillräckligt med resurser för att sätta dit de som är kritiska till den rådande invandringspolitiken. Däremot saknas det resurser när det gäller invandrad brottslighet, då helt plötsligt så saknas det resurser. Polisen är faktiskt inget annat än politikernas lakejer, allt annat är ren och skär bullshit!

  Gillad av 3 personer

  1. Håller inte med dig när du skriver att ”polisen är politikers lakejer”. Jag inte bara tror, jag vet att det finns en stor andel av svenska poliser som är precis vad de ska vara, tjänstemän med rätt att utöva våld för att upprätthålla rimligt lugn i samhället. I takt med att regeringen alltmer utövat ministerstyre och lägger sig i och ger order till poliser och polisledning är en annan sak. Värst var nog när man tom satte en hänsynslös politruk som Eliasson som polischef.
   Det du ger uttryck för är oerhört farligt. Den dag vi likt utlänningarna, muslimerna inte minst, ser polisen som berättigade våldsmål och fiender, den dag är Sverige illa ute. Vi är på god väg dit, inte minst genom det undermåliga urvalet av personer som blir poliser.
   Värna polisen så länge du kan och så länge det är rimligt. Ge dig på politikerna, det är de som skapar förutsättningar för att den enskilde polisen ska tillåtas göra ett gott arbete i samarbete med rättsväsendet. Rättsväsendet har ju blivit alltmer politiskt styrt som vi sett under en följd av år. Ge dig på ledarskribenter med svansen av PK-människor, men baktala inte polisen, det gläder bara islam och en del andra. Ge dig på islam om du törs, de och deras våld som förändrat Sverige.

   Gillad av 1 person

   1. ”Värna polisen så länge du kan och så länge det är rimligt.”
    Absolut. Men när polisen hoppar käpphäst eller hoppar i en hoppborg med kriminella eller bjuder in kriminella till samtal över en pizza då ska de kritiseras. Polisens uppgift är upprätthålla lag och ordning, inte att göra sig till kompis med kriminellt avskum.

    Det är inte islam man ska ge sig på det är i stället de politiker som låtit och låter islam påverka vårt samhälle i allt högre utsträckning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s