Det nya Sverige – stökig sommar förväntas i de särskilt utsatta områdena

Polisen befarar nu att sommarlovet kommer att bli ovanligt stökigt i de särskilt utsatta områdena i Sverige när skolorna stänger och de ekonomiska konsekvenserna blir synliga. Många familjer som brukar resa utomlands för att hälsa på släktingar måste nu stanna hemma på grund av coronapandemin, vilket kommer leda till fler unga ute på gatorna, mer våld i hemmet och mer arbete för myndigheter i semestertider.

Polisen i Botkyrka arbetar redan stenhårt med att kväva rekryteringen till den organiserade brottsligheten och samverkar mot den öppna narkotikahandeln. Runt om i Sverige rustar nu kommunerna för att möta sommarlovet med fler vuxna, fler aktiviteter och fältverksamhet.

Så bra att man arbetar i förebyggande syfte, men jag kan inte undgå att slås av tanken hur vi gjorde förr? När jag var barn var folk i regel hemma på sommarlovet och vi unga slog aldrig ihjäl varandra, brände bilar, startade upplopp eller kastade sten på blåljuspersonal. Då tillbringade jag ändå tonårstiden i Norrköping.

Säg som det är istället – det är ett kulturellt betingat problem och bearbeta det därefter. Ett första steg borde vara att strama åt migrationspolitiken rejält så att vi slutar importera ny kriminalitet och sluta dalta med ligisterna!

#onlyinsweden

Källa: GP

5 reaktioner till “Det nya Sverige – stökig sommar förväntas i de särskilt utsatta områdena

 1. De får väl lappa trappuppgångarna i utsatta områden och skriva uppmaningar att
  sköta sina barn. Givetvis ska de skriva på arabiska.

  Gillad av 2 personer

 2. Det heter inte utsatta områden, det heter de våldsbejakande områden. Eller Rissne, Rinkeby, Tensta och så vidare i Stockholm. Vad områdena heter i andra städer i Sverige är ju lätt att ta reda på. Utlänningarna där är alltid missnöjda eftersom de lärt sig att i Sverige funkar det om man som utlänning kräver saker, då svarar makten alltid med att ge några miljarder och säga ”förlåt, förlåt”.
  Hur många våldtäkter har utförts senaste dygnet av utlänningarna?

  Gillad av 2 personer

 3. De som styr i områdena är ofantligt tacksamma över att benämnas just ”utsatta”. Det ger legitimitet åt deras sätt att leva och att inte integrera sig, det bevarar klanernas makt över såväl område som familjer, främst då kvinnorna. Framförallt ger det pengar utan ansträngning.
  I något läge kommer de av makten att ses som en belastning, t ex när de inte röstar som makten vill.

  Gillad av 1 person

 4. Ekonomiskt blir det väl ingen större skillnad för flertalet familjer i dessa områden eftersom försörjningsstöd är huvudsaklig inkomst och det lär väl vara den sista utgiften som sänks. Däremot kommer nog reserestriktionerna bli ett problem att ha som ursäkt vid stök.

  Gilla

  1. Det fattas stora pengar i statens kassa, man måste tom hålla kvar tullarna för biltrafik i Stockholm, införa plastpåseskatt och påhittad kemikalieskatt på kläder och skor för att till varje pris få in pengar. Oerhörda utgiftsökningar väntar, det är brister absolut överallt. Det kostar ju att försörja 1,5 miljoner utan motprestation.
   Jag är inte så säker på att försörjningsstödet kommer finnas kvar ograverat. Det som åtminstone kommer hända tror jag är att det kopplas till skyldighet att göra någon insats, typ ”nödhjälpsarbeten”. Om inte annat kommer det blir för känslig och tillspetsad situation när så många svenskar kommer bli arbetslösa, många många fler än de flesta upplevt i sin levnad. Att då har kvar gratis pengar utan koppling till skyldighet tror jag inte kommer fungera rent politiskt, folk kommer bli för upprörda och förbannade.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s