Sverige – hycklarnas högborg

Jag har funderat lite kring debatten om Paolo Robertos sexköp och konstaterar krasst att detta är symtomatiskt för hur Sverige hanterar obekväma problem – vi vänder ryggen åt fram tills det knackar oss på axeln och vi inte längre kan blunda, sedan när det är överspelt återgår vi till vår dvala.

Som det här med trafficking, 2002 gjorde Lukas Moodysson den uppmärksammade filmen Lilja 4-ever som jag fortfarande inte glömt trots att jag inte sett den på snart 20 år. Genast kom ämnet högst upp på agendan och självklart skulle vi göra allt som stod i vår makt för att inte utsatta flickor från öststaterna ska smugglas in i Sverige för att mot sin vilja utföra sexuella tjänster. Två decennier senare fortgår allt precis som vanligt och har dessutom utökats ytterligare i och med att det numera även kommer flickor från Afrika.

I förrgår köpte en kändis en prostituerad och helt plötsligt är ämnet uppe till diskussion igen och diverse politiker orerar om hårdare straff, ledarskribenter försöker få pluspoäng genom att agera politiskt korrekt samtidigt som alla andra fördömer vederbörande för hans dåliga föredöme trots att män från alla samhällsklasser köper sex regelbundet utan att någon bryr sig nämnvärt.

Det har smugglats in människor, vapen och droger till Sverige i årtionden utan att man gjort tillräckligt för att stoppa inflödet, istället har man aktivt nedmonterat vår gränsbevakning och förespråkat öppna gränser.

Samma mönster ses inom andra kulturella problem, där vi lever fullt medvetna om att flickor tvingas resa till andra länder för att gifta sig eller bli omskurna samt att flickor och kvinnor mördas i hederns namn på svensk mark. När Pela och Fadime blev mördade tvingades samhället att lyssna, sedan går det en tid innan nästa obehagliga händelse sätter fokus på problemet utan att någon agerar. Man tillsätter utredningar och fördömer, men i realiteten händer inte mycket.

Vi kan läsa om en flicka i tidningen ena dagen som tvingats gifta sig med sin äldre kusin och alla förfasas medan politiker lovar vitt och brett om alla insatser man ska göra eftersom alla barn i Sverige har rätt till ett liv i frihet – några dagar senare går livet sin gilla gång igen och det är bortglömt samtidigt som politikerna kan skjuta problemet framför sig i ytterligare några år innan nästa incident tvingar dem att spela upp samma charad igen. Ändras lagarna finns det ändå alltid kryphål som möjliggör att allt kan fortgå.

Samma sak sker vid till exempel gruppvåldtäkter och förnedringsrån som till och från hamnar i fokus om de är särskilt brutala, där våra styrande orerar om hur oacceptabelt det är samt hur viktigt det är att samhället säger ifrån yada yada… men sanningen är att allt bara rullar på oavsett hur fina ord man rapar upp.

Vad är det som gör att vi har så svårt att få något gjort i det här landet? Egoistiska politiker som prioriterar makten främst? En befolkning som bara bryr sig om det händer ens egna nära och kära? Det är förfärligt oavsett och ett riktigt hyckleri!

7 reaktioner till “Sverige – hycklarnas högborg

 1. Något som jag har stört mig på länge är hur kvinnor från världens fattigaste länder utnyttjas som surrogatmödrar.Här finns legal barnhandel i denna verksamhet och det som stör mig ännu mer är hur i he…e samkönade barn tillåts att skaffa surrogatbarn och att adoptera.Frågan aktualiserades för min del när två bögar jämrade sig över att coronan gjorde att passansökan för deras adoptivbarn(surrogat) hade blivit försenad.Det finns mycket elände som det goda samhället ser mellan fingrarna med.Hyckleri är bara förnamnet.

  Gilla

 2. Joo nog hycklas det alldeles för mycket.

  Dessutom verkar det inte finnas en samling regler utan varje person eller varje grupp eller…. har ett ”kit” med regler…… vilket förvillar mig….. ser nu på vårkanten fler och fler fartkameror som sätts upp…. det dör typ 250 årligen i trafiken och man säger att om fler höll sig till vad som står på de runda skyltarna skulle många liv räddas…… rökning dödar 5.000+ årligen eller från passiv rökning typ 500+ årligen….

  Åsså kommer pandemin och de mest sköra skall skyddas….. och hur gick det….. t.ex. ska man nu försöka ta redan på vad som gick snett….. ja antingen är man rak osv och då behövs väldigt lite utredningar eller så vill man ha ett speciellt utfall från utredningen och då kommer det att ta tid….

  vart tog detta med sunt förnuft vägen?

  Gillad av 1 person

 3. Försökte dela på FB, men ”går ej att dela för att många har anmält detta inlägg”?
  Är ”Jag är här” i farten igen?
  Eller är det p g a att facebook inte släppt ut mig än?
  Hur som haver, så prickar du åter rätt i din analys…

  Gillad av 1 person

  1. Ok, har inte varit inne på FB på hela dagen. Ska kolla sedan, men låter märkligt då det inte är varken rasistiskt eller pekar ut någon specifik person.

   Gilla

 4. Apropå drevet från alla moraliskt kränkta kolumnister, alla PK-kräk och övriga medlöpare, jag kommer att tänka på de så kallade våldtäkterna som Assange anklagades för i Sverige. Åklagare här var som iglar och tjänstvilligare än en misshandlad hora (manlig) när det gällde att försöka få hit Assange så han kunde utlämnas till amerikanarna. Claes Borgström var i farten då och ställde upp på den rätta sidan och fick uttala sig i TV outhärdligt ofta.
  Visst ser vi ett liknande drev nu? Men inte kring de dagliga riktiga våldtäkterna där offret inte vill och inte får betalt annat än med ett förstört liv.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s