Illegala migranter fortsätter angöra Europa trots coronapandemin och ny stor migrantvåg från Afrika på gång

Den senaste tiden har vi i media matats med att migrationen till Europa stadigt minskar och är knappt märkbar tack vare coronapandemin. Detta är givetvis inte sant eftersom länder som Italien och Spanien vittnar om ett ständigt inflöde av nya migranter som kommer sjövägen.


Även i Libyen fortgår smugglingsverksamheten som vanligt oavsett pandemi eller inte i en intervju med tre människosmugglare som erbjuder ”taxiservice” ger de en inblick i sin verksamhet. Passagerarna är dock inte turister eller lokalinvånare utan desperata unga män från närliggande afrikanska länder. Varje resa kostar 180-250 USD och den lukrativa affärsrörelsen tuffar på även i coronatider.


De tre människosmugglarna som intervjuas konstaterar att de illegala migranterna kommer främst från närliggande länder som Chad, Sudan och Niger eftersom resan kostar mindre. Men de kommer även längre ifrån som Eritrea, Ghana, Mali och Nigeria.-”Människor betalar för transit från Libyen eftersom de känner att när de väl nått Europa så kommer deras liv att bli bättre än i deras hemländer där löner och inkomster är låga. De har fått för sig att när de väl kommit dit så behöver de aldrig mer gå och lägga sig hungriga. Vi kommer att fortsätta med det här så länge vi inte har någon annan inkomst och så länge migranter fortsätter komma.”


De tre männen har även hört från sina kontakter att trenden nu återigen ser ut att öka med fler migranter från Afrika som vill till Europa. Det är så klart omöjligt att veta hur stor migrationsvåg vi kan vänta oss, men enligt Andrew Geddes, chef för det migrationspolitiska centret vid European University Institute i Florens, sitter alla invånare i hela Afrika på en resväska redo att bege sig till Europa.


Enligt Frontex anlände 2.800 migranter till Europa via Medelhavet mellan den 1 januari till den 5 april i år, vilket är fem gånger mer än under samma period förra året. Enligt en sammanställning gjord av International Crisis Group, genererar människosmuggling genom Libyen en årlig vinst på 1,5 miljarder USD.


Här ser vi klart och tydligt att allt bara är en dröm som migranterna inbillar sig ska slå in på andra sidan havet och när de väl inser att gräset inte är grönare på andra sidan blir uppvaknandet hårt. Hur många migranter lever inte på gatan i Europa till exempel, men de vågar inte återvända hem eftersom de inte vill erkänna sitt misslyckande för släkt och vänner.


Här åligger ett stort ansvar på EU att skicka rätt signaler till de hundratusentals migranter som väntar i Libyen istället för att fortsätta locka hit människor på falska premisser! Dessutom skickar vi många rätt in i döden eftersom det är långt från alla som klarar strapatsen över havet. Hur många drunkningsoffer har EU på sitt samvete och hur länge till ska man fortsätta göda människosmugglarna?


https://english.alarabiya.net/en/coronavirus/2020/05/17/People-traffickers-are-getting-rich-as-coronavirus-crisis-prompts-migration.html

3 reaktioner till “Illegala migranter fortsätter angöra Europa trots coronapandemin och ny stor migrantvåg från Afrika på gång

 1. Att människor fortsätter komma är för att ekonomiska flyktingar,
  Får stanna och får massa bidrag i Sverige.
  Samtidigt som våra gamla, sjuka och funktionshindrade inte får leva ett värdigt liv.
  Man ger gamla morfin istället för sjukvård, så de dör snabbare.
  Samtidigt som illigala flyktingar får skola och lyxliv
  På de pengar som var ämnade åt gamla.

  Varje krona som politikerna ger till flyktingar och deras anhöriga kommer
  Att locka hit tusentals fler.
  Och varje krona som de ger är en stulen krona av våra barn.

  Gillad av 2 personer

 2. Eftersom vi har en svag och självdestruktiv regering i Sverige som inte förstår sitt eget bästa är vår enda chans att Europa stänger gränserna och genomför massiva kampanjer i dessa utvandrarländer så smugglingen upphör.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s