Kan vi skylla på något eller är vi bara helt bakom flötet i Sverige?

På något mirakulöst sätt befäster Socialdemokraterna sitt återtåg till toppen genom Skops maj-mätning där man sopar banan med övriga partier.

Uppenbarligen attraheras svenska väljare av ett parti som hanterat coronapandemin sämre än många andra länder, som påtvingar invånarna hitte på-skatter, som indoktrinerar folket att lyssna på klimatalarmisterna, som vurmar för öppna hjärtan-politik och misslyckats kapitalt med integrationen, som vägrar ställa krav på nyanlända, som inte ser skolans förfall, som tycker att en vårdapparat i fritt fall är en fullgod välfärd, som hellre bistår illegala migranter än deporterar dem, som ignorerar den eskalerande grova kriminaliteten och som inte utvisar kriminella icke svenska medborgare, som bejakar islamisering av landet, som inte lyssnar på varningarna om den utbredda religiösa extremismen samt som samarbetar med Muslimska Brödraskapet – för att nämna några kännetecken för det parti som så många medborgare åter verkar ha tagit till sitt hjärta.

Antingen är samtliga undersökningar för april-maj riggade eller så är en stor del av svenska folket inte med i matchen.

Ska man hitta något att glädjas åt är det att både Miljöpartiet och Liberalerna hamnar under riksdagsspärren.

Låt post-corona-smällen komma så får vi se om opinionen står sig!

#onlyinsweden

8 reaktioner till “Kan vi skylla på något eller är vi bara helt bakom flötet i Sverige?

 1. Man tror att man är fången i nån svensk version av ”Alice i Underlandet” och hoppas man skall vakna och upptäcka att det bara var en mardröm.
  Stoppa världen, jag vill hoppa av!

  Gillad av 2 personer

 2. Enligt experter är det vanligt att regeringspartiet går upp
  I mätningar vid kriser.

  Men vi får verkligen hoppas att det stämmer och att de går tillbaka
  Innan nästa val

  Gillad av 1 person

 3. Ja, precis som ni andra blir jag mer än häpen över att siffrorna är så höga och att de håller i sig. Vad ska man tro? Fejkade siffror tror jag definitivt förekommer ibland, man beställer väl en undersökning av lämpligt bolag? Men kolla MP:s siffror, 2,6 %. Förresten, undersökningarnas kvalitet (antal tillfrågade, vad och hur man frågar, vilken statistisk metod man använder mm) är ju helt avgörande för resultatet. Hörde en statistikgubbe säga att 1-2 % fel är det alltid. Minst. Så MP:s 2,6% kan lika gärna vara 1 % då. Vilket vore oerhört glädjande. Internt vet partierna vad som är sant och inte sant förstås.
  Men, höga siffror igen för S. I kriser går det alltid uppåt för sittande regering (nåja, nästan alltid). Men dessa höga tal? Vad kan det vara som får folk som ligger i vattnet att hålla fast i livbåten (alla båtar har nu namn, den här är döpt till kung Stefan) som läcker in vatten för fullt? Jag skriver ofta om kraften i ord, berättelser. Kanske är det minnet av ”det goda samhället”, berättelsen som blivit mer och mer förgylld ju längre tiden gått som får folk att reflexmässigt säga S? Berättelsen om hur bra allt var förr, hur S stod för trygghet, stabilitet, pension, rösträtt, berättelsen om tiden när samhället var gott och poliserna hette Kling och Klang och inga skurkar vällde in över gränserna? När mjölken var ofarlig och enbart god, korna gick ute och muade glatt, när barnen i Bullerbyn lekte som barn gör, berättelsen när det fanns arbeten och S ständigt gav nya pengabidrag för allt som verkade svårt i livet. Kanske sånt som sitter i folks medvetanden? Hjärnan är ju konstruerad så, vi snickrar ihop det vi behöver för stunden, det som gagnar oss bäst just nu. Oavsett om det är sant eller ej.
  Men, vi får se. Det är förstås en smekmånad nu, valet är 2022, mycket hinner hända. Det är dock lätt att se hur S smider för fullt medan järnet är varmt. Så långt framåt har S nog aldrig tänkt strategiskt förut.

  Ni som sett och hört vad Morgan sagt de senaste dagarna, visst är det en riktigt läskig justitieminister vi har? Många lurades nog länge av hans vänliga och oskyldiga utseende och vänligt korpulenta kroppshydda. Men karln är ju bara riktigt obehaglig genom det sätt han utnyttjar sin makt som justitieminister.

  Gillad av 1 person

 4. Hur fan kan M öka som inte gjort ett skit under Corona och dessutom gjort flera skandaler som nu senast när dom röstade JA till att Sverige ska betala Somalias skulder till internationella valutafonden. Svenska folket verkar fått virus i hjärnan. Mycket tragiskt att se. Att S ökar är också helt galet när vi har den högsta dödssiffran per capita i hela världen senaste 7 dagarna.

  Gilla

 5. Om inte detta är riggade siffror behöver mentalvården kolossala tillskott snarast för då behöver åtminstone 20% av de röstberättigade akut hjälp med sin verklighetsuppfattning.

  Gilla

 6. Jag har tjeckiska vänner och jag planerar att flytta efter corona. Sverige är i fritt fall och S MP och C samt VP dom ska förstöra landet. Jag är 52år och jag tror det här är en mardröm.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s