Den svenska regeringen borde lära sig att som man bäddar får man ligga

När Danmark lättar på restriktionerna och öppnar gränserna är både tyskar och norrmän välkomna, men inte svenskar. Detta har fått Sveriges Nordenminister Anna Hallberg (S) att protestera genom att åberopa att det är en orimlig diskriminering.

Jag tycker nog att Danmark är i sin fulla rätt att välja själva utan att bli anklagade för diskriminering av sina lättkränkta grannar.

Man kan lugnt säga att danskarnas oro är befogad med tanke på de höga dödstalen i Sverige och det faktum att vi ännu inte fått kontroll på smittan. Dessutom slipper danskarna få sin beskärda del av våldsamma gänguppgörelser som hittills haft en förmåga att spilla över på bland annat Köpenhamn när svenska gangsters inte kan hålla sig på rätt sida om sundet. Så vem kan klandra danskarna för att de sätter sina medborgares säkerhet i främsta rummet i dubbel bemärkelse?

#sommanbäddarfårmanligga

Källa: Politiken

6 reaktioner till “Den svenska regeringen borde lära sig att som man bäddar får man ligga

 1. Vad nu då, Sverige är väl ett föregångsland och världsbäst, åtminstone teoretisk. Det är bara så tråkigt att inga andra länder håller med.

  Gillad av 2 personer

 2. Grekland släpper nu på flygresor till och från Athen för europeiska länder, förutom sju stycken vilka man betecknar som högriskländer – Italien, Spanien, UK, Nederländerna, Turkiet, Albanien och [Norra] Makedonien. Intressant är att det borde ha varit åtta, då Sverige räknas dit …

  Gillad av 3 personer

 3. Knepigt egentligen med kriminella gäng och dylikt, om jag har förstått det rätt så beror de olagligheterna på socioekonomiska faktorer , men hur kan det överhuvudtaget vara möjligt i en humanitär stormakt och ett så rikt land. Om man med socioekonomiska faktorer menar fattigdom och utanförskap. Någon som vet och kan förklara?

  Gilla

 4. llll

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s