Fortsatt migrantflöde till Europa trots coronapandemin medan EU:s ledare fortsätter blunda för problemet

Nyligen skrev jag om att en stor grupp marockanska migranter betalat dyrt för att åka hem igen, bland annat gick båtar från Spanien till Marocko, på grund av rädslan för coronaviruset. Det rapporterades också om att migrantbåtarna från Libyen minskat i Medelhavet i och med att många länder stängt sina gränser samtidigt som Läkare utan gränser i mitten av april meddelade att de skulle upphöra med sina räddningsinsatser efter att ha misslyckats med att komma överens med SOS Méditerranée att operera även under rådande pandemi.

Att migrantströmmarna äntligen börjat minska verkar dock ha varit en illusion för i helgen som gick var det åter ett ”normalt” flöde när många båtar lämnade den Nordafrikanska kusten i hopp om att nå Europa. Den 2 maj anlände 121 personer till den italienska ön Lampedusa inom ett intervall om 24 timmar och söndag den 3 maj kom ytterligare 44 migranter till ön efter att ha blivit räddade av italienska myndigheter, trots att Italien nyligen proklamerat att det var stopp och att inga nya migrantbåtar skulle få angöra italienska hamnar. I april ankom 423 migranter till Lampedusa, i jämförelse med 111 i mars.

I lördags ankom dessutom 119 migranter till Spanien – 10 stycken i lördags och ytterligare 109 i söndags som anlände i sju båtar. I måndags anlände 56 personer till Kanarieöarna.

Dessutom lär spannet öka vartefter de europeiska länderna börjar öppna upp igen – tanken på att virussmittan parkerat på den afrikanska kontinenten och att inga migranter testas när de kommer till Sverige är föga upplyftande. EU:s fortsatta tystnad kring migrationspolitiken som är ett ständigt ökande problem är också minst sagt oroväckande.

I den oansvariga migrationspolitikens kölvatten kommer även ett annat problem som våra styrande inte vill kännas vid – den eskalerande grova kriminaliteten, något som vi i Sverige fått vår beskärda del av. Den beprövade strutstekniken är dock fortfarande våra makthavares främsta vapen och märkligt nog går den hem hos svenska folket med tanke på de senaste opinionsundersökningarna.

Frankrike har också drabbats hårt av migrantrelaterade attacker och i Toulouse skedde exempelvis en knivattack i söndags när en 32-årig sudanesisk asylsökande knivhögg två hemlösa kvinnor som inte ville ge honom cigaretter, medan han minst tre gånger upprepade ”Allah Akbar”.

Men det var bara några hemlösa så inget att bry sig om. Det är viktigt att vi alla visar solidaritet samt öppnar våra hjärtan eftersom vi har både råd och plats i vårt land – åtminstone om MP, C och V får hålla i taktpinnen!

Migrants keep arriving in Italy despite global health crisis

Toulouse knife attacker is an asylum seeker

3 reaktioner till “Fortsatt migrantflöde till Europa trots coronapandemin medan EU:s ledare fortsätter blunda för problemet

 1. De ansvariga beskriver förstörelsen av länder i Tvärtomspråket. Orwell……..

  ”Godhet i Sverige är legaliserad korruption”:

  Gilla

 2. De kommer väl med ebola och andra smittor så det blir bättre rum för släkten i deras Europa.

  Gilla

 3. De kommer hit för att kunna bygga palats i sina hemländer.

  De utsatta områden och fattiga flyktingarna är dubbelt så rika som
  Svenska medelklassen.
  Titta vem som kör de dyraste och finaste bilarna i Sverige istället för att
  Lyssna på politikernas snack om segregation och fattigdom.
  Trång boddheten är ett recept på att bli dubbelt så rik på
  Kortare tid.
  om tre flyktingar bor tillsammans men får bidrag för tre
  Lägenheter , hyr ut två till illigala familjer får de enorma pengar
  Från fler håll. Köper bilar som de registrerar på andra
  Som får pengar för tjänsten.
  Alltså massa kriminalitet med skattepengar som inte politikerna
  Vet om.

  Utan ” flyktingarna” pengar skulle vissa länder stå stilla.

  Om inte flyktingarna hade fått det mycket bättre i EU
  Hade de inte tagit sig hit.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s