Vem bryr sig om hudfärg?

Jag följer Sveriges muslimers ”golden boy” Rashid Musa, men brukar aldrig få upp hans inlägg i flödet. Igår kväll dök det dock upp ett inlägg som handlade om ett fall som lagts ned där en man med NMR-koppling haft vapen hemma och uttalat hot mot invandrare. Det fanns ingen länk till händelsen som han refererade till, men syftet var att proklamera att det bara är oskyldiga muslimer som döms i domstol när det gäller terrorbrott och att det svenska rättsväsendet överlag diskriminerar muslimer medan vita slipper undan.

Tyvärr kommenterade jag och ifrågasatte om han tyckte att det var ok när de sex islamisterna (inklusive flera imamer) som klassificerats som ett hot mot rikets säkerhet frisläpptes förra året. Jag säger ”tyvärr” för vetskapen om att det finns så många dårar där ute som faktiskt anser att invandrare överlag och muslimer specifikt är diskriminerade samt blir orättvist behandlade i samhället har fått mig på dåligt humör.

Musa använde givetvis härskarteknik i sitt svar och refererade till att jag är okunnig om hur svensk terrorlagstiftning använts för att diskriminera svenska muslimer. Jag är givetvis inte insatt i ämnet men han undvek kärnfrågan och ville istället deka ned på mig samt påpekade bland annat ”att jag som vit kvinna väljer att avleda diskussionen”. Hans svans gav givetvis massivt stöd och gjorde sig rolig på min bekostnad i kommentarsfältet.

Jag insåg rätt omgående att det inte går att föra en vettig diskussion med människor som helt snöat in på hudfärg och hellre kommer med gliringar om min person än konkreta argument. Scrollar man igenom Musas inlägg så är det dessutom återkommande ”vitt mot svart” som han har fokus på. Jag valde därför att lämna diskussionen och avfölja vederbörande, men jag måste tillstå att säga att det är skrämmande att det är så många anhängare som bejakar att öka polariseringen mellan människor genom att sätta upp barriärer mellan vita och färgade. Dessutom kan jag inte känna något annat än en stark ovilja mot människor som ständigt måste sätta på offerkofta på invandrare och muslimer i synnerhet genom att framställa dem som mer utsatta än andra.

Visst har vi i Sverige skapat ett extremt utanförskap genom att ta in fler invandrare än vi klarar av att integrera och att placera dem i särskilda områden var inte det mest genomtänkta. Där har våra politiker en rejäl hemläxa att göra, men så länge polletten inte trillar ned ända till botten och väljarna fortsätter att ge dem förtroende lär den destruktiva utvecklingen fortsätta. Men det finns faktiskt otaliga exempel på hur invandrare och däribland många muslimer tagit sig upp från botten och skapat sig ett bra liv genom att studera och arbeta hårt samt etablerat sig i det svenska samhället. Det är viljan det handlar om och det är bara patetiskt att höra hur dessa grupper påstår att det är rasism mot dem i Sverige baserat på deras hudfärg och religion – vill man så går det och allt annat är bara dåliga ursäkter!

Tittar man igenom vilka svenska namn det är som gillar Musas inlägg så är det återkommande socionomkvinnor och vänstermän blandat med inslag av HBQT-förespråkare. Inte undra på att Sverige ser ut som det gör idag när vi under så lång tid haft och fortfarande har partier som styr Sverige där man istället för att rakryggat ställa krav på människor hellre följer den flata linjen och gör människor till offer.

Förhoppningsvis är vi på väg att bryta trenden och återgå till att drivas av mer sunt förnuft, men vi är inte där än på långa vägar dessvärre.

Jag kan i alla fall konstatera att mina kommentarsfält är öppna och vi gör inte skillnad på hudfärg, religionsinriktning, etnicitet, kön eller politiska åsikter utan alla är välkomna att diskutera sakligt och med respekt – något som inte är en självklarhet hos alla skribenter från höger till vänster!

13 reaktioner till “Vem bryr sig om hudfärg?

 1. Jenny, slicka såren, de flesta av oss har troligen råkat ut för liknande saker. Vi har försökt diskutera schysst och normalt och det har gått åt helvete. Det går åt helvete därför att motparten inte vill diskutera, själva avsikten är att jävlas, ställa till bråk, få oss att känna oss illa till mods, att vi ska dra oss tillbaka. Ungefär som förnedringsrånen. Vår regering har ju berättat för dem att vi är rasister i Sverige, tänk vilket vapen, det kan tysta vilken schysst svensk som helst. Vilken uppförsbacke vi har att ta oss uppför innan vi ens kan diskutera.

  En tanke, inte är det väl vi i Sverige som skapat ”utanförskap” för dem?? Det är ju de själva som gör det! De som fått den oerhörda förmånen att komma till Sverige! Religionen är det som är kraften hos dem och som gör dem obevekliga som grupp. De har inte en tanke på att integrera sig på våra villkor, inte de som är aktivt troende muslimer. Fast på ett sätt har vi i Sverige gett dem möjlighet att ställa sig utanför genom att generöst nog låta dem bo, leva, skaffa barn, ha full fritid samtidigt som de försörjs av oss. Om de varit tvungna att arbeta för sitt uppehälle hade de helt enkelt haft mindre tid över att ”dominera”, mörda, stjäla, våldta, lura socialförsäkringen, försäkringsbolagen, råna ungdomar, råna äldre, vara rasistiska mot svenskarna och en del annat smått och gott. Sen verkar de ju ha inte bara regeringen på sin sida utan även i rätt stor utsträckning domstolarna.

  Apropå din försök till diskussion med den där mannen. Det finns olika sorters dumhet, ”god dumhet” och dumhet som är ren ondska. Det den där utlänningen presterar är ren ondska, socionomkvinnorna mer av dum dumhet. Korkade kan man också säga. Det spelar ingen roll hur stor erfarenhet man har av ondska, man blir lika häpen och ställd varje gång man råkar ut för den i en diskussion. Det har ingenting med ens egen förmåga att argumentera att göra. Eftersom den där utlänningen inte vill förstå, inte har för avsikt att ta till sig våra argument så framkallar varje försök från vår sida att diskutera schysst bara ännu värre saker från hans sida, en kaskad av jävligheter. Hans avsikt med diskussionen är att tysta andra och han lyckas ju, eller hur? Om jag aktivt ger mig in i en sådan diskussion går jag till skarpt frontalangrepp vid minsta tecken från motpartens sida att inte resonera schysst. Jag ger igen, obönhörligt, hårt, så oschysst jag kan, osvenskt rentav. Sällan efterlämnar sådant någon god känsla i en. Därför undviker jag att aktivt hamna i sådana situationer. Men blir jag utsatt av en rasist ger jag igen.

  Gillad av 2 personer

   1. Jag har själv hamnat i ungefär samma sits som du beskriver ovan i mitt professionella yrkesliv när jag diskuterat sakfrågor med svenska, vita kollegor, på ett seminarium, i en korridor, i en kaffepaus t ex. En gång avslutades ett kortvarigt förhållande (jag är man) när det visade sig att kvinnan inte kunde föra ett sakligt resonemang om något som borde varit helt neutralt (inget om utseende, egenskaper, kvinna/man eller liknande saker som lätt kan framkalla oenighet). Man kan ju bli förbannad, men då kräver ju mognaden som människa att man kanaliserar det på rätt sätt. Ju mer jag försökte få dem att förstå mina argument, ju mer jag försökte förstå deras, desto värre skit kom det. En skitstorm helt enkelt. Jag har resonerat med många kompisar om detta, samtliga hade råkat ut för saken flera gånger. Vi hade stort nöje av våra samtal.
    Jag tänkte igenom fenomenet (många år sedan) och kom fram till det humörsparande förhållningssättet ovan. När sedan islam kom var det enkelt att se vad de gick för och anpassa tekniken.

    Gillad av 1 person

   2. R Musa är en narcissist, enligt min mening.

    Jag har sett hans beteende i flera år och det är aldrig normalt. Såvida endast extremerna visas upp i media.

    En narcissist är inte alls intresserad av andras åsikter, endast att andra ska bli imponerade av de egna.

    Gilla

 2. Vi bryr oss inte om hudfärg. Såvitt jag förstår finns det inte någon religiös idélära av värde som bygger på åtskillnad pga vilken hudfärg man råkar födas med. Oavsett hudfärg finns människor som är svarta och onda inuti. Synd att det inte går att se på utanskriften kan jag tycka ibland. Islam är en våldsreligion.
  Däremot blir vi glada, när skurkar (oavsett hudfärg) fångas, så t ex idag den tidigare S-politikern (f d landstingsråd och tom vice vd i fjärde AP-fondens fastighetsbolag) Illja Batljan. Den mannen ter sig som en tvättäkta ekonomisk skurk vars karriär kantats av skandaler och rättegångar. Upplyft och hyllad i början av S. Nu har hans karriär förhoppningsvis tagit slut. Han är häktad idag.

  Gilla

 3. Såg igår dr Phil på tv. De diskuterade privligeriet att vara vit.

  Att svarta tycker vi vita är skyldiga dem en massa är tydligt.
  De säger att ni vita kvinnor ska lyssna och lära. Skulle en vit säga samma sak
  Blir man rasist.

  Sen såg vi väl alla hur en muslimsk författares begravning i Danmark
  med flera hundra besökare. Läts hållas.

  Jag tror tyvärr att pendeln i Sverige och många andra länder gått för mycket
  Till andra sidan där muslimer och svarta fått för mycket makt.
  Och ordet rasism är deras biljett till makten.

  Och var förlust är feghet och ärlighet.

  Privilegiet har de fått. Allt vi jobbar för får de gratis inte
  Undra på de är så falska och hånande. Och skrattar oss rak i ansiktet.
  För hur kan ett välutbildat folk låta sig plundras och förnedras på detta sätt
  Utan att agera?
  Vi skulle kunna hålla många plakat med förnedring är flyktingarna sagt till oss
  Som byggt upp Sverige.
  Ser framför mig min man som jobbat 40 år. Aldrig tagit pappa ledigt.
  Aldrig vab ledigt.
  Varit sjukskriven en gång en månad för hjärtoperation. Skulle enligt läkaren
  Vara hemma minst ett år. Men FK sa nej efter en månad.
  Kommer få en lika liten pension som de som aldrig jobbat. Och skulle
  Han gå bort får inte jag hans pension utan den tar staten.
  Vi som bor och jobbar Här får inget för vår möda
  men människor från hela världen och i hela
  Världen lever gott på våra skattepengar.
  Så att de är fräcka och vidriga och ser ner på oss är politikernas fel.
  De hade inte varit så tuffa om de utvisats och inte fått massa pengar och
  Offerrollen.

  Gilla

 4. Man bör inte befinna sig på monopolkapitalisternas shadowbannade skriptskadade plattformar. Har man inget öppet fritt WordPress-konto än så är man grundlurad, anser jag. Det har naturligtvis inte med hudfärg, sexuell läggning eller kön att göra, men med förmågan att se samband.

  Dessa plattformar styr människor medelst egen programmering det s.k. ”flödet”, medelst hemliga algoritmer och de har även hittat på egna robotar som skall utgöra hundratals vänner, berömma eller ignorera. På så vis styr de människors beteenden och skapar idoler eller gruppolariserade bubblor.

  Mussen ovan kan helt enkelt vara offer för sådan polarisation, eller sin egen sekt. Ju värre han beter sig desto mer beröm får han, vilket gör att han blir allt mer extrem, men frågan är om han har förmåga att ens kunna förstå varför. Jag tror inte det. Därför har jag medlidande.

  Mitt tips. Gör en sista post på de där ofria plattformarna och hänvisa till din WordPress-blogg! Logga sedan ut för alltid! Riktiga vänner kommer hit. Resten kan du strunta i!

  Gilla

 5. Hasse och Tage hade väl nån truddelutt en gång i världen som handlade om en vit och en svart kärring, den vita ville bli solbränd, den svarta ville bli blekare. Det blir nog förresten bra med lite mörkare hy när solen kommer gassa alltmer framöver.
  Det är nog rätt enkelt, som biologiska varelser vill vi tillhöra en grupp som liknar oss, det sitter i generna. Blandas det för mycket utan tydliga regler blir det så här när onda människor gör allt de kan för att få makt och skada andra.
  Om man ovanpå det tror på olika gudar, då är det rätt säkert att det blir djävulskap, bråk, krig, massakrer, hemskheter.
  Om man hade gett tusan i att importera en för oss helt främmande och våldsbejakande religion med klansystem hade det gått lättare att få till stånd nån form av ordning och samförstånd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s