Danmark lyckas med sin migrationspolitik – fler flyktingar utvandrar än invandrar

Att Danmark har bedrivit en ansvarsfull migrationspolitik de senaste åren har länge märkts av och nu kommer ytterligare ett bevis i en ny analys från Migrations- och Integrationsdepartementet som har tittat på hur många flyktingar och anhöriga till flyktingar som in- och utvandrat under åren 2011-2019. Resultatet visar att det för första gången sedan 2011 är fler med flyktingbakgrund som lämnar Danmark än det reser in nya flyktingar i landet.

Det är främst flyktingar från Somalia, Syrien, Irak och Bosnien-Hercegovina som i högre grad utvandrar från Danmark än invandrar. Vad gäller flyktingar från Eritrea och Afghanistan var det däremot fler som ankom till Danmark än som lämnade landet igen. Enligt analysen översteg antalet utvandrade flyktingar med cirka 730 personer under 2019.

Nästa år ska landets kommuner mottaga 600(!) flyktingar – ungefär så många som söker asyl i Sverige under en månad nu i coronakrisen.

Migrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) är nöjd.
-”Regeringens politik syftar till att flyktingars uppehåll i Danmark är tillfälligt. När det finns möjlighet för det är det naturligt att flyktingar reser tillbaka till sitt hemland. Jag är glad för att vi kan ge folk skydd medan det finns behov. Men jag är även glad varje gång en flykting kan resa hem igen.”

Enligt Eva Singer, asylchef på Dansk Flygtningehjælp, är det dock inte regeringens eller Folketingets politik som är orsaken till utvecklingen utan situationen i Europa, som medfört att färre flyktingar kan ta sig till Danmark. EU:s avtal med Turkiet om stängda gränser har till exempel bidragit till att inte så många flyktingar kan resa vidare in i Europa

Verkligen? Konstigt att de fortsätter att ta sig till Sverige i strida strömmar!

Minister Tesfaye resonerar helt rätt när han säger att flyktingarna är i Danmark tillfälligt och ska resa hem när det är möjligt. Den inställningen verkar dock vara bannlyst i Sveriges riksdag där våra styrande anser att Sverige är öppet för alla och det finns inget tak för hur många vi klarar av att ta emot – dessutom ska skattebetalarna stå för notan och vara tacksamma för den kulturberikning som vi får!

#vadårepatriering
#vigillarintefegapolitiker

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE12115865/flere-flygtninge-forlader-danmark-end-der-kommer-hertil/

22 reaktioner till “Danmark lyckas med sin migrationspolitik – fler flyktingar utvandrar än invandrar

 1. Det finns hur många exempel som helst på skadligheten……

  Gilla

 2. Får jag ta några rader i anspråk om Corona? Läget ter sig ovisst kring virusets egenskaper. Det är mycket svårt att orientera sig pga alla rykten, information och desinformation från kommunnivå till världsnivå. Min samlade bild av all information är att man uppfattar att viruset inte beter sig riktigt som virus brukar. Vi får se vad man kommer fram till allteftersom. Fortsatt stor försiktighet om man tillhör riskgrupp. Sverige är ett avlångt land vilket påverkar smittspridningen, inte omöjligt det blir regionvisa restriktioner, tom kommunvisa, vi får se vad som beslutas. Återigen, det kommer rimligen dröja till bortåt 2022 innan forskarvärlden med säkerhet kan säga vad som är vad. Det står i varje fall klart att de ekonomiska konsekvenserna blir oerhörda. Liksom andra konsekvenser, både på kort sikt och långsiktigt.

  Gillad av 1 person

  1. Sverige drabbas mest p.g.a. dålig beredskap. Att låta de gamla och multisjuka dö minskar däremot skadan något. Man kan säga att ett snabbt massmord har varit svensk plan och taktik, ända sedan man förstörde beredskapen medelst privatiserings-psykopati.

   Problemet tycks nu vara att de gamle inte dör i tillräcklig omfattning för de här privatiserings-psykopaterna.
   https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2020/05/02/beredskap-covid-19-sjukskoterska-fran-sverigedemokraterna-aldre-kvavs-till-dods-utan-syrgas/

   Samtidigt, i den situation vi befinner oss i, så kan det kanske vara vettigt att låta sjukdomen härja relativt fritt och bara ta på sig de skydd man kan finna, tvätta händer och äta nyttigt?

   Att, som resten av EU, förstöra för företagarna är faktiskt något misstänkt. Vilka köper upp dem?

   Gilla

 3. CORONA

  från min familj/släkt/ bekantskap –

  3 superfriska 40–50 åringar sjuka; lungorna angripna, andnöd, total utmattning. En blev bra efter några dagar med hjälp av naturläkare, fast alla barnen blev smittade och fick lindriga symptom.

  Själv tillhör jag högriskgrupp och måste vara isolerad. Mycket tråkigt.

  Gilla

  1. hllviken, just det du beskriver om friska närstående som insjuknar ”häftigt” är något som ännu inte förklarats. Genetisk orsak?? Mängden virus man utsätts för vid smittillfället?? De flesta som smittas verkar få beskedliga symtom. Så brukar virus inte bete sig, rensat från riskfaktorer.

   Om man höjer blicken och blickar lite stort över tid både bakåt och framåt så går det väl att se att det sätt människan byggt sina samhällen nu bidrar till att det blivit såhär. Både med miljöförstöring och smittspridning. Därför kommer konsekvenserna bli oerhörda, många kommer nu rimligen att i grunden ompröva allt möjligt. Exempel på det är flyget, öppna gränser, en handel över världen som sker ”just-in-time” med väldigt lite lagerhållning av allt som det moderna samhället behöver, utarmning av landsbygd med allt sårbarare stora jordbruk, sjukvårdens organisation, laglydnad, dvs att människor följer lagen osv.

   I en artikel av ”professorerna Josef Settele, Sandra Diaz och Eduardo Brondizio som har publicerat artikeln på IPBES, Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services går att läsa att en enda art, människan, är ansvarig för pandemin.

   Det handlar om människans avskogning, okontrollerade expansion av jordbruk och exploateringen av de vilda djuren, skriver The Guardian. Dessa aktiviteter ökar kontakterna mellan djur och människor, och är därmed anledningen till Coronapandemin. Coronaviruset var exempelvis ofarligt för fladdermöss, men förvärrades när det nådde människan.

   Urbaniseringen – att människor flyttar in till städer – och en explosiv ökning av globalt resande, har också påverkat och gjort ett, enligt forskarna lett att ett ”harmlöst virus i Asien orsakar mänskligt lidande och haltande ekonomier världen över”.

   Så hur kommer politikerna att svara på detta? Den här informationen har funnits tillgänglig i många år, frågan är hur politikerna kommer förvalta den. Det går knappast att begrava frågan i en utredning. En sak tycker jag mig vara rätt säker på, regeringen/staten kommer bli tvungen ta ett fastare grepp om landet. Vad som kommer läggas in i det blir det spännande att se. Fler pandemier kommer ju.

   Gilla

   1. En smittväg är helt säker i min familj:

    Efter sportlovet kom en av medarbetarna hem från skidsemester i Italien. Han gick till kontoret och smittade ned flera andra. Först efter att han blivit rejält sjuk stannade han hemma. Han är inte bra än, har andnöd om nätterna.

    Gilla

   2. Är Covid19 ett biovapen lär aldrig alla vetenskapare komma med samma förklaring. Det ligger i sakens natur.

    Gillad av 1 person

  2. Intressant det med naturläkare.
   Tror allmänt att landet typ har sålt smöret och tappat pengarna angående den allmänna beredskapen, eller lite som Karolinska var (är) dyrt men dåligt.
   Det vore väldigt roligt om någon högt uppsatt svensk politiker ville definiera uttrycket ansvarsfull migration, det verkar betyda så olika.

   Gilla

 4. Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att få tankar om att viruset är tillverkat i ett lab någonstans. Det, som du påpekar”, ligger i sakens natur att det är något sådant det kanske är fråga om. Det finns ju rikligt med exempel på hur man i krig över seklerna använt smittor som vapen.

  Ber om ursäkt för att jag brer ut mig enligt nedan, men ”det tränger på”.

  Dock finns den krassa verkligheten om tillståndet på vår jord kvar enligt ovan, kring vårt sätt att leva, ett nytt förhållningssätt blir nödvändigt. Det finns ju ingen exitplanet.

  Det som det är medicinskt rimligt att anta kan komma framöver är ett vanligt s k ”höstinfluensavirus” som muterar och blir farligt. Då blir det riktigt, riktigt besvärlig, Corona kommer framstå som en västanfläkt i jämförelse. Med uppvärmningen se vi ju redan nu mer av möjliga sjukdomar här. Se bara fästingens utbredning norrut i landet! Man hittar fler och fler farliga virus som de bär med sig och som ger sjukdomar. Malariamyggor av olika sorter finns ju här redan här sedan länge, nya arter upptäckt då och då. Den dag det kommer en malariasmittad person till Sverige som blir biten av en ”svensk” malariamygga är risken stor att själva parasiten förs in i våra malariamyggor.
  Tänk på den bristfälliga medicinska kontrollen av alla människor som flygs hit från Afrika t ex. Självklart finns där en kraftigt ökad risk att de för med sig någon för oss ny smitta som vi har dåliga försvar emot. Hemska sjukdomar. Olika sorters hepatiter vet man har förts in med olika resenärer till Sverige. Import av hundar, farligt, farligt!
  Våra odlingar, åkermarker, vilka olika agens kan komma att skada dem när uppvärmning och resande fortsätter? Import av olika grödor med smittor? Norska laxen som är proppfull med laxlus, miljögifter, antibiotikarester och så fet pga den felaktig föda att laxen i sig är hälsofarlig. Det är som alltid några som slår larm och kallas foliehattar, så småningom uppenbaras sanningen. Själv äter jag numer aldrig norsk odlad lax, ej heller någon fisk från Östersjön.

  Så visst måste Sverige få fungerande gränser igen. Lär av hur Australien i tullen kontrollerar vad folk har i väskorna som kan skada landet. Här är det ju noll koll, det är faktiskt väldigt läskigt. Vi kan ju hoppas att politikerna gör något åt saken, hellre det än att de hittar på en ny värdegrund, ett nytt ord att stämpla avvikande åsikter med.

  Gillad av 1 person

  1. Vi blir fler och fler som tänker likadant, som du beskrev.

   De som utvecklat sin andlighet kan behålla sitt inre lugn och arbeta för en bättre värld.

   Gillad av 1 person

  1. Jag är trög ibland och fattar inte ironi. Så, skojar du när du frågar hur det kan vara så stor skillnad på Sverige och resten av Norden? Upplys mig gärna.

   Gilla

 5. Vår statsminister säger idag att ”vi är inte där än, fler uppoffringar kommer krävas av oss”. Översätter man det till vanlig bondsvenska betyder det att vi ska helst släppa in 50.000 fler invandrare i år och helst lika många nästa år. Då är anhöriginvandringen inte medräknad. När har han säger ”oss” så menar han oss, du, jag och alla vi andra.
  Så är det.

  Gilla

 6. Önskar vi hade samma politik som Danmark och
  10 års försörjningskrav för att ta hit anhöriga.
  Då hade vi sluppit alla de vuxna männen som spelar barn
  Och alla de familjer som oansvarigt skaffar barn för att
  Använda dem som ingång biljett till Svensk välfärd.
  EU politikerna har gjort Du som dragplåster
  Till ekonomiska flyktingar och Sverige mest
  Genom sin marknadsföring på bästa bidrag.
  Hur en myndighet kunde göra reklam på detta vis
  Är ett frågetecken.
  Men hur dessa myndighets personer inte blev sparkade och utvisade
  Är ännu större fråga.
  Vad är politikernas målet med massinvandringen
  förutom galna brottslingar.
  Sverige skulle ta emot 1900 asylsökande per år enligt Stefan Löven.
  Helt plötsligt var det flyktingarna själva som bestämmer vem som kommer hit.
  Det har inte politikerna fått mandat för eller godkänt av Svenska folket.
  Svenska folket är den riktiga demokratin och de som bestämmer inte
  Politikerna.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s