Plötsligt seglar gummibåtarna hem igen – migranterna flyr Europa på grund av corona

Rädslan för coronaviruset och den omöjliga situationen för migranter under tiden som Sydeuropa är nedstängt, får migranter att resa tillbaka hem.

De lukrativa människosmugglarna har dock snabbt funnit sig tillrätta med den nya situationen och gör sig en rejäl slant på att organisera ”hemresetrafiken”.

En grupp med 100 marockanska migranter tog sig till exempel till en öde strand i södra Spanien på avtalad tid, där två stora gummibåtar stod redo att segla dem över Gibraltarsundet. Runt 40.000 kr fick migranterna hosta upp – business as usual med andra ord, bara att båten mellan Afrika och Europa går åt andra hållet.

Huruvida det här sker i strid ström, eller om det var denna enstaka händelse det är fråga om, förtäljer inte historien eftersom artikeln är låst. Att migranter skulle börja med själv-repatriering hade dock varit ett önsketänkande – pandemin skulle i sådant fall lyckas med det som våra ryggradslösa och korrumperade EU-politiker inte klarat på ett decennium.

Det jag tycker är fascinerande är hur dessa människosmugglare oavbrutet kan få hålla på med sin verksamhet år ut och år in. Det har gjorts mängder av reportage genom åren om hur män på olika håll i världen agerar likt en ”resebyrå” och organiserar dessa illegala resor till Europa för hutlösa priser. Man vet att de samarbetar med NGO:er och andra organisationer som Läkare utan gränser samt man känner till att tjänstemän mutas – ändå får det fortsätta. Det är uppenbart att det är alltför många, i de olika samhällsskikten, som lever gott på att utnyttja människor i nöd att det inte finns en chans på miljonen att det kommer upphöra. Inte ens de som har makt att få stopp på det har intresse eftersom det hela tiden är makt och pengar som räknas.

Därför blir det så skenheligt när asylaktivisterna i Miljöpartiet och Centerpartiet – med passivt stöd från Liberalerna och Vänsterpartiet – gråter ut samt kräver att Sverige öppnar sina gränser eller att vi ska ge amnesti åt alla migranter som kom hit 2015. Det enda de gör är att göda människosmugglarnas affärer samt medverka till att fler människor utsätts för onödigt lidande och död. Deras anhängare tänker inte heller längre än näsan räcker.

När ska folk vakna upp och inse att vi inte gör en humanitär insats när vi med hjälp av skattemedel bistår några få individer som har råd att lämna sitt land och ta sig ända upp till Sverige – varav flertalet är ekonomiska migranter – medan den stora massan som är riktiga flyktingar är kvar i lägren i närområdet under miserabla förhållanden, varför det är dit som insatserna bör riktas om man vill hjälpa på riktigt? Troligen aldrig, eller inte under min livstid i alla fall!

#somethingswillneverchange

#followthemoney

https://www.berlingske.dk/europa/pludselig-sejlede-gummibaade-den-anden-vej-migranter-smuglede-sig-ud-af

8 reaktioner till “Plötsligt seglar gummibåtarna hem igen – migranterna flyr Europa på grund av corona

  1. Spanien är folktomt på turister nu och kanske ska de på Ramadan-semester, samt kanske hämta droger, även om alkohol inte är tillåtet, förstås. Båten lär nog återanvändas efteråt tror jag. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s