Tommy Robinson och Britain First debuterar på TikTok på gott och ont

Efter att Tommy Robinson blivit bannlyst från både Facebook och Twitter, har han och hans Britain First slagit ned bopålarna på den kinesiska sociala mediaappen TikTok där de nu kan sprida sina videos. TR skaffade appen i mars och under parollen ”Banned from all western media, let’s give the Chinese a go”, har han redan upp mot 22.000 följare.

Britain First startade upp sitt konto i april och har över 3.000 följare. Man har bland annat lagt upp ett klipp där man säger till två svarta migranter i Calais att de inte vill ha fler migranter i Storbritannien. TR i sin tur har till exempel publicerat ett klipp på sitt konto där han håller upp Koranen och säger att det här är anledningen till våra problem.

Nu höjs röster för att den brittiska regeringen ska agera för att TikTok ska ta sitt ansvar och skydda användarna mot denna hatpropaganda.

Jag ogillar starkt det budskap som TR och Britain First förmedlar och eftersom många barn och ungdomar använder appen kan jag tycka att det finns fog för TikTok att agera – vi behöver verkligen inte spä på hatet och polariseringen mellan grupper ytterligare.

Samtidigt har vi yttrandefrihet och dylika ingrepp innebär så klart en inskränkning av denna rättighet. Dessutom ska man i sådant fall ha stenhårda regler för alla som sprider politiska budskap på appen så att det blir lika för alla.

Jag är kluven.

https://www.aljazeera.com/news/2020/04/banned-facebook-twitter-uk-turns-tiktok-200416102704155.html

7 reaktioner till “Tommy Robinson och Britain First debuterar på TikTok på gott och ont

 1. Jag är kluven är nog en bra sammanfattning.
  Men å andra sidan hävdades det att Irak hade massförstörelsevapen som var ett argument för invasion.
  Jag tycker att om de yttersta på vänstern får agera så måste de yttersta på högerkanten också få finnas, då finns det en möjlighet till rimlig balans.
  Vad som är rätt och fel är ibland men inte alltid lätt att säga.

  Gillad av 1 person

 2. Principiellt viktig och intressant fråga, instämmer med S Ericsson. Det spelar dessutom ingen roll vad vi tycker, en rörelse föder alltid en motrörelse, en kraft föder alltid en motkraft. Så fungerar människan. Minnet är kort sägs det, men visst minns vi än hur Staten Satan och de goda i Sverige lyste oss i bann alldeles nyss? Vi hade nätet, tack och lov. För vad hade hänt annars? Folkliga protester på gatan? Låt karln tok-tika på.

  Gillad av 1 person

 3. I väntan på nästa inlägg tar jag mig friheten att fundera kring den nya tid vi precis nu möter, jag vet att jag närmast tjatar om det. Men det är något unikt vi är med om, det kommer inte hända igen för de som är vuxna. Prioritering och rättvisa kommer bli nödvändiga ledord för makten. På det personliga planet måste vi alla redan nu göra prioriteringar som vi inte behövde göra förut, i stort och smått pga Corona. På liknande sätt kommer vi tvingas göra ännu fler prioriteringar pga ekonomin t ex, pga befogad rädsla att flyga till andra länder, köpa närodlat om vi kan för vem vet vilken smitta som kan finnas i kött och grönsaker osv osv. . Till detta kommer finnas begränsningar från staten på flera områden, inte minst resandet. Försäkringsbolag kommer höja avgifterna, vår ekonomi kommer tvinga oss prioritera bort ”onödiga” saker. Detta är ett axplock sådär lite snabbt, mkt kommer.

  Gilla

 4. Ett försök av TR att få en plattform att verka ifrån efter att facebook och twitter bannlyst honom för hans frispråkighet vilket är mer oroande än hans inlägg.

  Gilla

 5. Vem vet hur staten kommer styra framöver??? Kameror sätts upp i rasande fart, appar utvecklas och kontanter försvinner och tas inte emot, man måste gå via mobil etc vilket ger möjlighet till registrering. Vi som ville staten skulle ta fast alla de onda som tillåts våldföra sig på Sverige, vi kanske blir bönhörda vad gäller att staten kommer använda alla sina resurser, samköra register osv. Men de kanske mobiliserar för att få kontroll på oss, vi de ”verkligt goda”. Demokrati är inte självskriven, speciellt inte i dessa tider.
  Det ska bli oerhört intressant att se vad som kommer efter Corona.

  Gilla

 6. Jag har själv läst ca 100 sidor ur koranen, och den ger ingen trevlig läsning. Skall då jag får ork fortsätta läsa den. Att säga att den är ett problem är ingen överdrift. Däremot är ju inte varje enskild muslim ett problem, och det tror jag att dom flesta ändå förstår.
  Vänligen från Nina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s