Coronakrisen kommer att påverka barnafödandet på gott och ont

I dagens Expressen skriver man om att coronakrisen kan leda till att barnafödandet minskar på grund av sämre ekonomi, arbetslöshet, lågkonjunktur och ökad oro.

Demografiprofessor Gunnar Andersson konstaterar att man ser att det under kriser sätts färre barn till världen och att det redan varit en nedåtgående trend i barnafödande. När kriserna sedan är över återgår barnafödandet till normala nivåer, vilket kan upplevas som en babyboom.

Med tanke på att Sverige de senaste decennierna importerat en strid ström av människor från kulturer där kvinnors enda uppgift är att ta hand om hemmet och föda barn, så finns det ingen anledning till oro för vår del. Med andra ord ett utmärkt tillfälle för våra styrande att slå sig för bröstet för att man varit så förutseende och peka på att den oansvariga migrationspolitiken som fått landet på knä faktiskt fyllt ett syfte.

Andra som borde jubla är klimataktivisterna eftersom det största hotet mot planeten är just överbefolkning och får vi en global minskning i barnafödandet så borde det ses som något positivt – åtminstone i vissa delar av världen.

Jag betvivlar dock att människor på de platser där man är i störst behov av födelsekontroll ens överväger att inte skaffa barn på grund av förändrad ekonomi eller oro. 🙄

8 reaktioner till “Coronakrisen kommer att påverka barnafödandet på gott och ont

 1. Inte fan har svält och sjukdomar minskat barnafödande i ex.vis Afrika, trots att vi skattebetalare öst stålar till FN-rötan för att de skulle förmå vissa grupper att tänka om.

  Gilla

 2. Så underbart att vi har experter som vet! Som kan och förstår. Härligt med granskande och tänkande journalister.
  Allt vi läst i tidningarna i 10-15 år om tillståndet i Sverige är korrekt. Fråga Jerzy Sarnecki t ex. Han VET.
  Indien, Kina, Nigeria och de andra glest befolkade länderna borde lyssna på våra experter om de vill ha fler barn. Kanske kan Sverige dela med sig lite av sitt överflöd?
  På ont och på gott sa experten. Undrar sa flundran vad han menar med det?

  Gilla

 3. Apropå preventivmedel. Undrar om våldtäktsmännen i Sverige idag är artiga och frågar om kvinnan vill ha det med eller utan kondom….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s