Corona på väg att slå ut klimatkampen

Det är inte bara världsekonomin som drabbas hårt av coronakrisen – även klimatkampen har satts på is. Faktum är att den hysteri som klimataktivisterna lyckats skapa det senaste året, med en rapportering som i vissa stunder uppgick till löjeväckande nivåer, nu är som bortblåst och allt fokus har tagits över av corona på gott och ont.

Förutom att Greta Thunberg fått hålla sina fredagsdemonstrationer online, har även klimattoppmöten fått stryka på foten.

Det började med att klimatmötet i Madrid, som gick av stapeln i december förra året, blev ett fiasko. Men beskeden löd då att det inte var någon katastrof eftersom det viktigaste klimatmötet var mötet i Glasgow i Skottland i november 2020. Nu har dock det mötet fått skjutas fram till 2021 istället på grund av corona.

Mycket lär hinna hända innan dess och har vi tur har världen förhoppningsvis glömt bort såväl fröken Thunberg som klimathysterin under den tiden. Sedan kanske vi äntligen kan få den efterlängtade och sansade debatten som vi såväl behöver – där även de som inte håller med IPCC får komma till tals och fokus kan istället läggas på de mer akuta miljöproblemen.

#klimatkampensomdogut

Källa: Jyllandsposten

7 reaktioner till “Corona på väg att slå ut klimatkampen

 1. Klimatkrisen skulle visst lösas med att vi betalade en massa klimatskatter ––

  Nu undrar man: vilka skatter ska ta bort Coronahotet?

  Gillad av 1 person

 2. Snygg vinkling hllviken!
  Tillfällig skatt för att kunna köpa utrustning?? Skatt till EU så de kan forska fram något motmedel? Skatt för att bygga upp en ny myndighet som sen ska ta itu med smittorna? 5-årig extraskatt för att återställa en del av sjukvården? Extraskatt så att de utsatta ska få egna lägenheter så de inte smittar så lätt och inte dör så lätt? Solidaritetsskatt med alla länder där pengarna inte fördelas lika vackert och solidariskt som i Sverige? Via FN? Extraskatt till miljön enligt MP, ”så knäcker vi Corona” säger Isabella. ”Det måste vara rättvist över hela världen” säger Isabella och de andra.
  Tja, jag kan räkna upp massor med fler förslag och kommer ändå missa hur de kommer att lura oss.

  Gilla

 3. Hallå alla med blodgrupp A!!

  Enligt Kinesiska studier smittas A lättare och 41% av de döda i Corona hade blodgrupp A!

  Gilla

 4. Apropå alltihop. Tänk att svenska folket år efter år röstade för genomförandet av sådan som helt stred mot deras egna intressen.
  Hjälp! Nån som har blod av annan grupp än A till försäljning? Byte kan tänkas mot stort parti munskydd. Även 2 st hornhinnor finns.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s