Kan det värsta vara över i maj?

Det spekuleras vilt om vad statsminister Stefan Löfvén ska säga i sitt tal till nationen senare ikväll. Många tror att det är nu han ska lämna besked om att det är dags att stänga ned Sverige och sätta alla i karantän, medan flera likt mig hoppas på att statsministern inte ska ha fallit till föga för trycket.


Eftersom det inte rör sig om en presskonferens, så hoppas jag på att det mer handlar om att lugna befolkningen genom att deklarera att man har läget under kontroll samt försöka påvisa att regeringen gör bra saker för landet.


Den här artikeln i dagens Expressen, ger också indikationer på att man ämnar fortsätta att ta en dag i sänder, men vi får väl se vad Löfvén har att säga om en stund.


Förre statsepidemiologen Johan Giesecke, som har lång erfarenhet både som smittskyddsläkare och epidemiolog – det här är hans femte epidemi och han har varit med om både aids, galna ko-sjukan, sars och svininfluensan tidigare – tror på en snabb spridning och snabb flockimmunitet mot coronaviruset samt ser hoppfullt på vårdens möjligheter att klara virusepidemin.


-”Jag tror att det här kommer gå fort. Det värsta kan vara över i slutet av maj. En stor del av befolkningen kommer att bli immuna så att vi uppnår flockimmunitet. De verkar ha nått det i Wuhan. En isländsk studie visar att minst hälften av dem som smittats inte märkt av sjukdomen och flera liknande studier har gjorts på andra håll. I lördags fick jag klart för mig att vården kommer att klara det här. Ingen patient behöver prioriteras bort och alla kommer att få optimal vård. Det finns resurser, och intensivvården byggs ut nu. De bygger upp ett fältsjukhus i Älvsjömässan. Vi kommer att klara det här, smittan kommer inte att drabba hela Sverige samtidigt, regionerna kommer att ligga i olika faser och kunna hjälpa varandra. Men det är så klart ett allvarligt läge. Vi måste vara helt klara över att oavsett hur väl rustad sjukvården är så kommer människor att dö och inte bara de sköra äldre. Det kommer att bli värre innan det blir bättre.”


https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/giesecke-varsta-kommer-vara-over-i-maj/

22 reaktioner till “Kan det värsta vara över i maj?

   1. Och vad säger myndigheterna och de s.k. experterna?
    Tvätta händerna, undvik personlig kontakt med andra medmänniskor.
    Samlas inte i stora grupper.
    Allt detta är ju fullständigt självklart och något som varje medborgare borde känna till.
    Jag behöver inga myndigheter eller självutnämnda experter, som säger det självklara, för att förstå vad som gäller.

    Gör man tvärtemot så är man per definition dum i huvudet.

    Gilla

  1. Svagt tal av en bottenlöst svag ledare. Ingen direktsändning. Talskrivaren betonade den enskilde medborgarens skyldigheter. Tre regeringar har krävt skyldigheter av oss svenskar men inte av alla de människor de importerat. De har mest haft rättigheter utan några skyldigheter överhuvudtaget. Mitt sunda förnuft säger mig hur jag ska uppträda med tanke på Corona. Löven och alla de andra kan ha sina fittmössor, afghanska flyktingbarn, miljardbistånd och genusmyndigheter. Solidaritet kommenderas inte fram, den förtjänas.

   Gilla

   1. Jag tål inte heller att höra mer krav krav krav från Översittarna!

    Visserligen är det rätt strategi att alla tar ansvar men man blir allergisk till slut!

    Gilla

  2. Färgen på Löfvéns slips: magenta.

   Ofta signalerar maktens män med slipsfärg.
   Är det någon som vet i detta fall?

   Gilla

   1. Katolska Kyrkan: färgen Magenta har lägre rang än Kardinalrött.

    Nätsök ”magenta + frimurare” och tryck på ”Bilder”. Intressant!

    Gilla

   2. Karolinska Institutets logga i magentafärg!

    Det är alltså grundat av Frimurareorden???

    Gilla

   3. Datum för Statsministerns tal: 3 22 (Skull and bones-talet)

    Magentafärgens betydelse i Europa: under Frimurarkontroll.

    Gilla

 1. Att sitta och läsa upp ett inrepeterat tal skrivet av talskrivaren, som inte innehöll något nytt, kan väl i stort vem som helst klara av.

  Löfven vägrade att ställa upp i direktsända Agenda. Jag tror mig veta varför…

  Karolinska i Huddinge har hyrt in fryscontainrar. Fråga dig själv varför.

  De som eventuellt tror att detta är över om en månad eller två kommer att bli grymt besvikna.

  Gilla

 2. Det farliga är inte Corona, det är hur man hanterar det, främst hur det skadar ekonomin. Det och den rädsla och osäkerhet som man närmast underblåser är det riktigt jävla farliga. Situationen påminner så starkt om det som hände runt 1930 och som ledde till andra världskriget. Bottenlöst svaga ledare. Var tusan är MP nu i det här? Så urbota korkade strategiskt! Om de hållit sig till miljön hade de haft 15-20-25 av väljarna med sig. När de lade miljön åt sidan och började importera folk och började idissla om genusperspektiv, fittmössor, genusmyndigheter allt jävla galet som de hittade på….då föll de som en sten. Få se om de lyckas vända skutan, det kommer säkert en strid ström av försök att leka statsmän. De kan ju ta hand om sina afghanbarn till att börja med. MP ihop med flera anda partier är nu ansvariga till stor del för hur corona kommer hanteras. Klanernas makt över sina undersåtar kommer stärkas. Fy tusan! Demokrati är inte något naturfenomen, det är något som måste vårdas och skötas. Partierna har misskött den å det grövsta, vi får se vad som kommer ut av den här skiten…..

  Gilla

 3. Vi är många som varit med om exakt samma epidemier/pandemier som Giesecka…vi kan dessutom tänka själva. De som läst historia, idehistoria, filosofi och är allmänt vakna för vad som händer i livet, alla de, och de är många, de/vi ser vad som händer och kan ana vad som kommer eller riskerar komma. Det allra viktigaste nu är att få ett datum på när civilsamhället ska öppnas igen. Annars blir konsekvenserna enorma med arbetslöshet, företag i konkurs mm. Tro inte att allt visar sig detta året. Tro inte att Sverige kommer gå opåverkade av vad som händer i omvärlden. Just av dessa skäl är det förödande med en så bottenlöst svag ledare som Löven. Ingen tror på honom utom de troskyldigt snälla, ingen i ledande ställning inom näringslivet eller politiken tror ett ögonblick på honom.

  Gilla

 4. Ett ytterst svagt tal som inte gav något öht. Det kommer säkert att bli bra mycket värre innan det blir bättre frågan är bara när kulmen är nådd.

  Gilla

 5. Man kan inte hålla civilsamhället stängt särskilt länge, det går bara inte. Farligheten av Corona är än så länge inte bevisad, den är ungefär som en höstinfluensa.

  Gillad av 1 person

 6. Allteftersom siffror kommer in och det blir allt svårare att dölja HUR farligt Corona är som epidemi för svenska folket, allteftersom kommer regeringen att bli tvungna att handla i enlighet med farligheten (”influensafarlig” så långt) hos själva VIRUSET. Men det riktigt jättefarliga återstår, ekonomin över världen och därmed i Sverige. Det var dags för nedskrivning av börserna, Corona blev tillfället. Samtidigt har riksbanker världen över inkl Världsbank m fl i stort sett uttömt sina möjligheter att hindra världsvid depression. Det kan låta sig göras troligen, men oavsett hur man agerar kommer otroligt många svenskar att förlora jobbet, massor,massor med småföretag kommer gå i konkurs. Se bara hur Volvo idag säger upp 5000 konsulter. De har säkert stora lån på fina kåkar, vad händer dem nu? Nystartade företag som skulle kunna bli något kommer åtminstone tappa fart. OSV.
  Hallå, kanske behövs Arbetsförmedlingen nu, den ville ju C privatisera (hjärtefråga, tänk att få köpa en arbetsförmedling med säkra statliga bidrag för en spottstyver), detta ingick ju i uppgörelsen mellan de olika regeringspartierna. Visst hade det varit bra att ha en fungerande Arbetsförmedling nu? Man började ju stycka AF, avskeda, stänga kontor och hejdade sig sedan halvvägs. Amatörmässigt.

  Gilla

 7. Många och berättigade klagomål på våra politiker. Men det var ju svenska folket som röstade fram de här människorna.

  Gilla

 8. Avbryt allt….. endast karantän för äldre… multisjuka… vårdboende och
  testa vårdpersonalen….
  Vi måste satsa på FRAMTIDEN inte
  historian…Låt Sverige börja jobba.
  Läs DI PM Nilsson krönika och lyssna på ”spjutspetsen”Kerstin Hessius …. enl. siffror från Italien
  det är väldigt gamla och multisjuka
  som avlider….
  Politikerna måste våga !!! FRAMTIDEN är det som gäller
  Cyniskt?? Nej nej…det avled i Sverige 2018 mellan 500-1500 vid en vanlig ”flunsa” det var också äldre och multisjuka …
  En depression kommer att kosta många unga människors liv .. ..skilsmässor familjer barn krossade drömmar företag och många liv .

  Gilla

 9. Ser att fler anammar min berättigade kritik av SIDA (Katerinamagasin) och min kritik av vår feministiska regering (ledarsidorna.se).

  Gilla

 10. Vi fick besked om vad som var på gång! Det gick att stoppa flyg mm från Kina, Iran och Italien. Det gick att stoppa all invandring. Testa dom som trots detta kom in i landet. Inget gjordes, total handlingsförlamning som vanligt.
  Istället skulle det vara flockimmunitet… Jag är i alla fall inte imponerad.
  Nu är det istället pensionärernas fel, som inte har haft råd eller möjlighet att bunkra varken mat eller dasspapper.
  Sverige 2020.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s