Kvinna med coronavirus födde friskt barn och isoleras nu i 14 dagar – i Sverige gör vi tvärtom och separerar inte nyfödda från sjuka mödrar

En 24-årig kvinna och hennes partner har båda testats positiva för coronaviruset innan födseln i onsdags. Födseln på Atens sjukhus gick bra och det första testet på den nyfödda kom tillbaka negativt, således hade viruset inte överförts till moderkakan.


Inför förlossningen hade sjukhuset förberett sig genom att skapa ett avgränsat område på avdelningen och läkarna bar tre par handskar, skyddsglasögon samt masker när de genomförde kejsarsnittet.


Kvinnan måste nu hållas isolerad i 14 dagar och kommer inte att få hålla sitt barn förrän mot slutet av den perioden.


Låter klokt eftersom det finns en osäkerhetsfaktor kring huruvida barnet kan bli smittat eller inte. Intressant i sammanhanget är att Stockholms förlossningsvård agerar helt annorlunda med grundprincipen att mor och barn samvårdas efter födseln oavsett om modern är smittad av corona eller inte. Återstår att se vem som har gjort rätt bedömning.


https://www.arabnews.com/node/1644816/world
https://www.dn.se/sthlm/coronasmittad-mamma-ska-inte-separeras-fran-nyfott-barn/

En reaktion till “Kvinna med coronavirus födde friskt barn och isoleras nu i 14 dagar – i Sverige gör vi tvärtom och separerar inte nyfödda från sjuka mödrar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s