Holland inför asylstopp för att motverka spridningen av coronaviruset – vågar fler länder följa efter?

I coronatider pratas det inte så mycket om att asylsökande faktiskt är potentiella smittobärare.
En rad EU-länder har stängt sina gränser de senaste dagarna, exempelvis Danmark, Tyskland, Frankrike och Finland. Men gränserna har dock inte stängts för asylsökande som fortfarande kan komma in.


Holland stänger nu sina gränser för asylsökande. Landets justiteminister Ferdinand Grapperhaus menar att myndigheterna inte alltid vet var asylsökande har varit på sin väg till Holland och därför utgör de nu en fara för stor coronasmitta i landet.


I Tyskland har flera asylsökande visat sig vara smittade med coronaviruset, bland annat sju stycken på ett asylcenter i Heidelberg i delstaten Baden-Württemberg som upptäckts den senaste veckan.


Dansk Folkeparti har länge pratat om att Danmark ska följa Hollands exempel och menar att det är statsministerns ansvar, men i Sverige är det väl inget parti som nämnt detta vad jag vet.


Menar den svenska regeringen allvar med att man vill begränsa smittspridningen, så vore det på sin plats att man följer andra länders exempel och ser till att minimera riskerna att nya smittade fylls på utifrån!


#justdoit

https://denkorteavis.dk/2020/som-det-foerste-land-lukker-holland-nu-graensen-for-asylansoegere-paa-grund-af-smittefaren/

17 reaktioner till “Holland inför asylstopp för att motverka spridningen av coronaviruset – vågar fler länder följa efter?

 1. Fantastiskt kommer hela Eu att göra lika eller??
  Än en gång visar det fiaskot om Eu bara lägga ner o hoppa av. Tycker det är skönt att länder visar o gör som dom vill! Men varför betala till något som inget gör, mera än förbrukar massor av pengar!!😎🇸🇪

  Gillad av 1 person

  1. Nej, EU kommer inte göra så. Holland gör inte heller som holländarna vill. Holland är nerlusat med div immigranter. Varför inte låta bli betala till EU? Jo, därför att vi har ett fördrag med EU, skriftligt, juridiskt bindande. Vore väl minst lika bra om svenskarna lät bli betala för att få islam i landet. Eller för att SIDA ska skänka bort minst 70 miljarder kronor. Per år.

   Gilla

 2. Suck, jag är nära att ge upp ett löfte till mig själv och ansluta mig till twitter m fl. Missar jag mycket genom att inte vara med??

  Gilla

  1. Man kan läsa tweets även om man inte själv är ansluten.

   Jag vet inte varför länkarna inte funkade. Film visade hur aggressiva asylanter använder barn för att slå mot värdlandets polisskjöldar…..

   Gilla

 3. Jag försökte lägga in en bild på mitt hatobjekt Dan Eliasson, på MSB numer (karln måste ha en hållhake på massor med folk för att få topptjänst efter topptjänst trots att personalen självdör när han närmar sig). Han sade igår att ”vi har god kontroll över de som kommer”. Det har de säkert. Och han hade också god kontroll. De visste vad det var för folk.

  Gilla

 4. En Coronasmittad afghan lämnade Sverige och anmälde sig som asylsökande den 13/3 i upptagningsanstalten Suhl i Friedberg, Tyskland. När hans smitta blev känd stängdes området och förklarades vara karantänområde tills vidare.

  Ca 30 män av 533 asyltanter började härja mycket aggressivt. De försökte forcera grind och staket. De lyfte bort locket till kloaksystemet och letade efter ett sätt att ta sig ut från anläggningen den vägen. De startade brand inom området.

  När en polisstyrka anlände till platsen, använde de barn som vapen och slog dem mot polisens skjöldar. De kastade även flaskor och annat mot polisen.

  Den smittade afghanen var inte ett hot mot de övriga. Han hade isolerats.

  http://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2020/quarantaene-in-suhl-asylbewerber-wollen-unterkunft-anzuenden/

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ofattbart att det inte finns en klausul i nån lag att om man beter sig så kommer man utvisas direkt. Helt hårresande att det ens tillåts ske! Det enda som biter på sånt folk är omedelbart och kraftigt övervåld tillbaka direkt. Både fysiskt och verbalt. Men sen kommer ju klanen. Då borde även den utvisas. Gör dem personligt ansvariga såsom hela klanen gör oss ansvariga direkt. Ut med dem!
   Undrar hur MP skulle hantera saken i en intervju med bra journalist?

   Gilla

   1. Någon mystisk jättemakt har satt sig på hela Västeuropa! Ingen vågar säga ifrån på skarpen, hur illa det än är!

    Gilla

 5. Imperierna växlar över tid, Romarriket, vår tid osv. Det ”imperium” som varat längst är det egyptiska, forntida. Men nu, nu har den stora draken vaknat, den kommer betvinga allt annat och dess makt kommer att vara i många hundra år….

  Gilla

 6. Oavsett så är det så att migranter har andra bakterier än oss och
  Gör oss sjuka.
  Det är något som ingen politiker vågar säga eller läkare.
  Om man ser Kanada och Australiens programmen tullen.
  Så får man inte ta in mat eller djur. För de kan påverka den inhemska
  Floran och djuren.
  Varför vågar ingen säga att människor från andra länder kommer med
  Sjukdomar som kan döda och skada oss.

  Hur många svenskar är vi villig att offra varje år för illigala flyktingar?
  Vi fick maginfluensa som härjade flera månader 2015 alla i stan pratade om det men
  Gjordes det någon forskning ? Nej för det passar inte politikerna så
  Det tystas ner.
  Corona är bara ett bevis på att migration och är skadligt för hälsan, och att vi blir mer
  Utsatta ju mer som flyttar från sina hemländer.
  Massmigrationen, globaliseringen och privatiseringen är stora fel som politikerna genomfört
  Utan stöd av folket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s