Det var länge sedan vi var bäst i klassen – ett barn i veckan tar livet av sig i Sverige och ett av fem barn har någon gång varit utsatt för ett sexuellt övergrepp

Mattias Wellander Löfgren gjort filmen ”De förlorade barnen” som handlar om omhändertagna barn. Även om Socialtjänsten behövs så är det alltför ofta som familjer splittras utan någon egentlig grogrund, vilket jag sett ofta i mitt arbete och barnen far illa samt vissa hamnar tidigt snett i livet. Något borde göras och jag hoppas filmen kan få upp diskussionen på bordet hos berörda myndigheter samt beslutsfattare. Det är inte acceptabelt att samhället sviker barnen på det sätt som nu sker!

3 reaktioner till “Det var länge sedan vi var bäst i klassen – ett barn i veckan tar livet av sig i Sverige och ett av fem barn har någon gång varit utsatt för ett sexuellt övergrepp

  1. Jag mår dåligt av att se detta, men det behövs så många fler röster som hörs över massan.
    Informationen av Psykiska och fysiska övergrepp av myndigheter och vård borde genomborra alla människors själar, detta för att förövarna inte skulle kunna få gå fria från övergreppen. övergrepp följer med en hela livet.
    Övergrepp trasar sönder tilliten till samhället och enskilda människor. Jag vet hur det känns när tilliten till samhället blir så trasigt så man försöker att ta livet av sig. Jag vet hur det känns.

    Vänligen från Nina

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s