Grekland förväntas hålla ställningarna till nästa vecka – märkligt att EU inte tar situationen på större allvar

Jag trodde i min naiva lilla värld att EU:s ledare skulle träffas så snart som möjligt – redan de närmaste dagarna – med tanke på den akuta situationen som inträffat vid den grek-turkiska gränsen efter att Erdogan släppt igenom flyktingar och migranter, men icke – de ska ses först nästa vecka.

Grekerna ska således hålla ställningarna i ytterligare en vecka trots att antalet uppviglande unga män hela tiden fylls på vid gränsen där trycket är massivt.


Jämför klimathysterin och det nationella klimatnödläget som utlystes snabbare än kvickt – torde inte det här åtminstone synliga samt bevisade hotet vara av minst lika akut karaktär?


Märkligt hur de prioriterar och i en tid när EU är svagare än någonsin samt vissa pratar om att såväl coronaviruset som migrantkrisen kan bli början till slutet för EU, kan man tycka att de borde visa såväl handlingskraft som enad front. En telefon- eller videokonferens hade enkelt kunnat ordnas till exempel, vi vill inte att samma sak upprepas igen som vi borde lärt oss en läxa av efter 2015.

https://politiken.dk/udland/art7683349/EU-indkalder-til-hastemøde-for-at-diskutere-syrisk-uro

16 reaktioner till “Grekland förväntas hålla ställningarna till nästa vecka – märkligt att EU inte tar situationen på större allvar

 1. Fick via radion höra hur MP resonerar, den främste älskaren av ökad invandring, Rasmus Ling, klargjorde att Sverige var berett att ta sitt ansvar. Samspelet mellan tjänstvilliga journalister och politiker fortsätter, inte en kritisk fråga som vanligt, t ex ”hur ser du på ökad människoimport just nu med tanke på hur det ser ut i Sverige”?

  Gillad av 2 personer

 2. Det finns många som hävdar att det som sker nu på det här området är planlagt, av världens maktelit, för att förslava och kunna kontrollera och styra medborgarna. Och att våra politiker bara är ”nyttiga idioter” i det här spelet.
  Jag brukar ställa mig kritisk till det mesta om sådana här teorier, men man börjar faktiskt snart undra.

  Gillad av 1 person

  1. Verkligheten är ALLTID värre än dikten, än det man kan tro….våra politiker är nog inte bara nyttiga idioter, tyvärr, de följer order och använder situationen på bästa tänkbara sätt för dem själva…..många styckare och kockar…viktigare att lyda order uppifrån och se till sitt eget bästa än att tjäna svenska folket….partibidragen garanterar en fortsatt bekymmerslös tillvaro i det nya Sverige…

   Gilla

  1. Blev sanspådd ikväll, FN ger skarp varning till Grekland, de får inte stoppa asylsökande. FN, ett pålitligt och stabilt verktyg för globalisterna. Sverige en av de största bidragsgivarna till FN, dvs du och jag. Margot trivs nog där.

   Gillad av 1 person

  1. Som en såpopera från Egypten eller så…kanske bättre stanna hemma hos barn och släkt och bygga upp landet? Men om ni vill hit till landet utan gränser, ring Morgan och MP och Schulman, han har rymlig lägenhet och stort hjärta….många öppna hjärtan väntar, ni kan få fler tips….hur ska jag få fram denna info till alla som flyr kriget där borta??? Kanske Strandhäll kan hjälpa till, hon är ju så bra på att få fram info via nätet…..

   Gilla

 3. Grekland har, som alla sett, börjat med snabbrättegångar. Vi i Sverige har också speciella rättegångar för immigranter. Det finns en stor skillnad dock, här begår de riktiga brott och slipper i allmänhet undan med en tillrättavisning, inte sällan med skadestånd för att de suttit häktade och i enlighet med sitt nekande frikänts. Tacka Morgan bl a för detta. Och lydiga tingsrätter med en sammansättning av jurist och lekmän. Många av lekmännen gör just det, leker med rättvisan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s