Inrikesministern bjuder på bröd och skådespel åt folket men utelämnar en viktig bit

Inrikesminister Mikael Damberg gör i dagens Aftonbladet en helomvändning och menar att det är föräldrarnas ansvar att se till att deras barn inte begår kriminella handlingar. Damberg frågar sig om föräldrar till barn som begår dessa grova brott är kapabla att uppfostra sina barn eller inte och menar att sociala insatser måste sättas in tidigt.

Damberg känner likt många andra en stor ilska över utvecklingen där unga rånar andra barn samt förnedrar dem, spelar in allt och lägger upp filmer på sociala medier. Han deklarerar att det inte spelar någon roll var man kommer ifrån eller vad man har för hemförhållanden, för det finns inga ursäkter att begå brott och råna andra barn. Damberg deklarerar att han som inrikesminister kommer att göra allt han kan för att se till att det blir kännbara konsekvenser för dem som gör sig skyldiga till dessa brott.

Regeringen har bland annat föreslagit att det införs ett nytt straff för unga lagöverträdare, så kallad ungdomsövervakning, som innebär att unga som begår brott ska kunna dömas till utegångsförbud som ska övervakas med fotboja och som vid behov får ersättas med till exempel ett förbud att under vissa tider vara på en viss plats. Regeringen vill även införa nya möjligheter att agera även om föräldrarna säger nej, genom att ge Socialtjänsten möjlighet till så kallat mellantvång samt ge Skolverket och Socialtjänsten i uppdrag att rikta särskilda insatser mot riskgrupper i socialt utsatta områden.

Damberg passar också på att upplysa oss om att regeringen byggt ut polisen, förenklat för kamerabevakning på allmän plats och i kollektivtrafiken, ser till att fler brott som begås av unga ska utredas av polis samtidigt som de skärper straffen för de som rekryterar unga till att begå brott. Även straffen ska skärpas och straffreduktionen för 18-20-åringar förändras.

Så här långt låter allt någorlunda vettigt, även om det är mycket ambitioner som är långt ifrån klubbat och klart. Det är för övrigt märkligt att allt ska ta sådan tid i Sverige – terrorlagstiftning, indragna medborgarskap, skärpta straff för att nämna några saker vi aldrig kommer i mål med, tar flera år i Sverige medan andra länder – exempelvis Danmark – genomför förändringar inom bara några månader. Man kan fråga sig om det är en medveten strategi från våra styrande att begrava allt i utredningar för att slippa ta tag i problemen?

När Damberg ska knyta ihop påsen klantar han dock till det genom att höja ett varningens finger för de politiska krafter som använder sig av våldsbrott för att skapa motsättningar och driva på ytterligare polarisering i samhället samtidigt som han i samma andetag nämner terrordåden i Tyskland, Norge och Nya Zeeland som han inte vill se i vårt land.

Det har inte undgått någon att många av dessa ungdomsrån som Damberg refererar till har haft rasistiska inslag mot svenskar, men detta nämner inrikesministern inte med ett ord utan istället varnar han för högerextremismens framfart. De politiska krafter som han refererar till skulle lika gärna kunna vara hans egen regering som de facto har skapat motsättningarna i samhället genom sin orättvisa och oansvariga politik där grupper ställs mot varandra. Varför hör vi aldrig att våra styrande pratar om det som allt grundar sig i och som de själva orsakat?

Nej, det är enklare att skylla allt på högerextrema så klart så behöver man själv inte ta ansvar. Bedrövligt att vi har så fega politiker som vänder ryggen åt folket och accepterar att medborgare utsätts för vidrigheter samtidigt som de mottager ryggdunk från de egna leden som tycker att allt de säger är fantastiskt!

Så länge vi har makthavare utan kurage och som har beröringsskräck med den verklighet de varit mycket delaktiga i att försätta oss i så lär väljarna fortsätta att söka sig till yttterlighetspartierna. Men jag tror ärligt talat inte att polletten någonsin kommer att trilla ned hos våra ledare utan denna förnekelse av det nya Sverige kommer att fortsätta tills någon bär bort dem från maktens boningar!

#onlyinsweden

#ignoransgöderhat

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/jdJXkz/foraldrar-bar-ansvar-for-unga-kriminella

6 reaktioner till “Inrikesministern bjuder på bröd och skådespel åt folket men utelämnar en viktig bit

  1. Det säger sig själv att när de som har makten uttrycker maktlöshet så är det inte konstigt att andra tar lagen i egna händer och desperat försöker forma ett nytt samhälle som orkar att ta itu med problemen.Svaghet och impotens är den nuvarande-och föregående regeringars signum.Det håller inte i längden och ja,”högerextremism” blir det nya normala.Man börjar tro att det är så de styrande verkligen vill ha det.

    Gillad av 1 person

  2. Han kan svamla hur mycket som helst om åtgärder och annat skit, men om fåntratten skulle vilja ha ett slut på denna importerade galenskap så är det bara utvisning för dessa skithögar och familjer som fungerar….

    Gilla

  3. Fjantminister Mikael Damberg har knytblusen stadigt knuten och fjantar vidare som ett osedvanligt uselt föredöme för den Socialdemokratiska politiken.

    Gilla

  4. Politikerna fick igenom gymnasielagen på ett halvår. För Afghanerna
    Och försämringar till alla funktionshindrade på några månader.

    Att terrorlagen och andra straff skärpning står stilla är bara ännu ett bevis
    På förnekelse och outvecklad hjärna.
    Politikerna vill väl välkomna världens vidrigaste människor.
    De vill göra Sverige till paradis till världens parasiter.

    Ingen annan förklaring till den totala handlingsförlamningen kan vi få.

    Mer än ursel kompetens, feghet och haveri i alla myndigheter pga
    Urselt ledarskap.

    Säger det igen Svenska politiker är en skam för Sverige och för
    Allt hedligt folk.

    Totalt obegripligt hur många gånger politikers lovat att strafföra och utvisa kriminella
    Flyktingar. Men resultatet blir alltid att de får stanna. För förövaren är det alltid mer synd om
    Och får kosta vad det vill för att skydda dem.
    Vidriga människosyn

    Gilla

Lämna en kommentar