Vem bryr sig egentligen om över 30 år gammal skåpmat när alla riksdagspartier har lik i garderoben?

I dagens Aftonbladet skriver författarna till boken ”Utan ånger: Gustaf Ekström – SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna” en debattartikel där man kritiserar Sverigedemokraterna för att förneka den roll som Gustaf Ekström hade i partiets grundande. Skribenterna menar att Ekström, som var aktiv nazist under hela sitt liv, hade en nyckelroll vid partiets grundande och att han var aktiv i partiet fram till sin död 1995.

Må så vara att denna Ekström var delaktig i partiets grundande och aktiv under stora delar av sitt liv, men är det egentligen så relevant att lyfta fram det som en skandal när personen ifråga inte varit aktiv i partiet på över 20 år och det är helt andra människor i partiet numera? Det känns mest som ett sätt att skrämma människor eftersom SD fortsätter att ha rejäl medvind i seglen.

Förvisso nämns att såväl ordföranden i Norrköping Darko Mamkovic som partiledaren Jimmie Åkesson har försökt förminska Ekströms roll, men Ekström var inte heller den personen som grundade partiet – även om han var aktiv i partiet redan från början.

Dessutom är det intressant i sammanhanget varför det är ok att hela tiden peka ut SD:s historiska nazistkopplinhar när vi likväl har flera andra partier som inte heller vill kännas vid sina nazistiska rötter. Varför är detta en helig ko hos svenska mediehus?

Faktum är att samtliga riksdagspartier som fanns före 1980-talet, med undantag för kommunisterna, hyste nazistiska och rasistiska åsikter samt drev sådan politik – Socialdemokraterna, Bondeförbundet (nuvarande Centerpartiet), Högerpartiet (nuvarande Moderaterna) och Folkpartiet (nuvarande Liberalerna), varav Bondeförbundet hade nazismen inskriven i sitt partiprogram.

Även Kristdemokraterna har fingrarna i syltburken, för när Kristen Demokratisk Samling grundades 1964 fanns högt uppsatta personer i partiet på plats som tidigare varit aktiva nazister under och efter andra världskriget.

Faktum är att alla riksdagspartier utom Miljöpartiet och Kommunisterna haft uttalade nazister som medlemmar – uppburna personer med högt uppsatta förtroendeposter. Vill man läsa mer om dessa personer rekommenderar jag denna länk. (https://juliacaesar.blog/2017/11/24/partiernas-nazistiska-och-rasistiska-rotter/)

Men trots att alla partier har lik i garderoben är det således bara SD som ska bära hundhuvudet av den anledningen att det är ”mer i närtid”, som om det skulle rättfärdiga övriga partiers smutsiga historia.

De flesta människor förstår att det inte är samma människor som sitter i riksdagspartierna idag och att regeringen driver en annan typ av politik utan rasindelning – detta borde så klart även gälla SD. Men man fortsätter särbehandla partiet och det är inte svårt att gissa varför – de är ett reellt hot mot de som suttit vid makten alltför länge nu när de får folkets och framförallt arbetarnas sympatier!

#detgodahatet

#itsokwhenwedoit

#hycklerietvetingagränser

5 reaktioner till “Vem bryr sig egentligen om över 30 år gammal skåpmat när alla riksdagspartier har lik i garderoben?

  1. Sålde boken så dåligt efter utgivningen 2017 att han nu försöker sälja fler? Att Aftonbladet låter publicera denna gamla skåpmaten tyder på nyhetstorka. Att gång på gång ta upp ämnet trots att Jimmy Åkesson otaliga gånger sagt att de inte är ett nazistiskt parti är smutskastning.
    Andra partier har fula lik i garderoben men om dem håller Aftonbladet tyst. För varje gång det skrivs nedlåtande om SD tar många medier upp det och då får de fler sympatisörer. Så det gör motsatt verkan.

    Gillad av 2 personer

  2. När dom inte kan argumentera med fakta kastar dom in nazistkopplingen för att prova rädda ansiktet men utan framgång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s