I utländsk media är Gretas storhetstid över men i svensk media fortsätter farsen

Efter Davos går omvärlden vidare och Greta Thunberg lämnas därhän till nästa möte mellan världsledare där klimataktivisten återigen kan ta plats med sitt extrema budskap. Överlag har utländsk medias intresse svalnat för Greta Thunberg och det är sällan hon numera tar plats. I Sverige däremot måste den klimathysteriska bubblan fortsätta hållas vid liv och frontfiguren för hela rörelsen måste förbli vår tids Messias, allt annat vore ett misslyckande.

DN gör således ett stort nummer av Greta i sin söndagskrönika, där Wolodarski menar att vi ska vara tacksamma för Gretas engagemang som fått de mäktiga i världen att lyssna. Det finns två fel här – för det första är Greta bara ett verktyg för starka krafter som fört upp frågan på agendan och fört henne fram till sin framskjutande position, så det är inte Greta Thunberg som personligen åstadkommit detta på egen hand samt för det andra blev det ingen framgång för klimatfrågan den här gången heller, lika lite som på klimatkonferensen i Madrid i slutet av förra året. Det är möjligt att de lyssnar, men de har fortfarande lite sunt förnuft kvar och inser att det inte är realistiskt. Det vore på tiden att även det svenska etablissemanget hade kommit till den insikten!

Flera svenska tidningar skriver idag även om att hustrun till USA:s finansminister, Steve Mnuchin, inte har samma uppfattning om Greta Thunberg som sin man. Häromdagen dissade tydligen Mnuchin Greta genom att påpeka att hon borde studera ekonomi innan hon yttrar sig och nu har frun Louise Linton svarat i sociala medier att även hon som saknar ekonomiexamen håller med Greta.

Wow är detta en världsnyhet?! Jag kan tänka mig att det finns oändligt viktigare saker att ta upp än detta, men svensk media verkar ha som ambition att se till att Greta blir årets mest omskrivna person även i år oavsett hur oviktig nyheten är. Tur att man läser internationell media och på så vis får reda på vad som händer utanför ankdammen Sverige!

#onlyinsweden

#followthemoney

Bildkällor: DN, SvD

5 reaktioner till “I utländsk media är Gretas storhetstid över men i svensk media fortsätter farsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s